Pénzbolt > Biotech Portfolió >

Biotech Portfolió

 


FEKTESSEN A JÖVŐ GYÓGYÁSZATÁBA! KIROBBANÓ NÖVEKEDÉSI LEHETŐSÉG A BIOTECHNOLÓGIÁBAN!


A biotechnológiai iparág az 1980-as években indult útjára az Egyesült Államokból – ekkor kezdődött robbanásszerű térhódítása a gyógyszeriparban. Mára globálisan a legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező iparágak egyikévé vált – az elmúlt időszakban átlagosan évi 40%-os bővülést produkált a szektor világszinten.


Az egészségügyi biotechnológia a gyakorlatban egyesíti az egyre gyorsuló tudományos és technológiai forradalmat. A gyógyszerágazat előrehaladásának fő hajtóereje, melynek révén új gyógyszerek és gyógymódok kutatása, illetve előállítása válik lehetségessé.


A tőkeigényes gyógyszeripari kutatás-fejlesztés komoly vállalati kockázatot rejthet magában, de ezzel párhuzamosan hatalmas piaci potenciállal rendelkezik. Egy sikeresen bejegyzett gyógyszer és szabadalom több évnyi kizárólagosságot jelent a vállalat számára a piacon. A termék gyakorlatilag a világ összes országában bevezethető, a szabadalom felhasználása pedig korlátlan bevételi forrást jelenthet a fejlesztővállalatnak.


A szegmens általunk vizsgált szereplői jellemzően a legnagyobb mennyiségben értékesíthető gyógyszerekre összpontosítanak, amelyek több tízmillió embernek eladhatók világszerte: különböző daganatos betegségek elleni gyógyszerek, szív gyógyszerek, gyógyíthatatlan betegségekre való ellenszerek szabadalmai.


Kutatás-fejlesztéseik révén szabadalmaik a közeljövőben sorsdöntő állomásokhoz érkeznek, éppen ezért meggyőződésünk, hogy a portfóliónkban szereplő innovatív biotechnológiai vállalatok összességében kiemelkedő kitörési lehetőséggel rendelkeznek a piacon.


Néhány Biotech részvény teljesítménye az elmúlt évben (2014. január 22-én)


ACADIA Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: ACAD): +327% A vállalat apró molekurális méretű gyógyszerekkel foglalkozik, amik segítenek a központi idegrendszer betegségeinek leküzdésében.


Venaxis Inc (NASDAQ: APPY): +37% A cég egy a K+F szektorban lévő, az akut vakbélgyulladás vér alapú kutatásával foglalkozó vállalat. Innovatív forgalmazása és üzleti fejlesztései miatt méltán tekinthető az egyik legjobb biotechnológiai részvénynek.


Catalyst Pharmaceutical Partners Inc. (NASDAQ: CPRX) +262% A központi idegrendszer kutatásán túl az epilepszia gyógyításával foglalkozik a biotechnológiai vállalat.


Idera Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: IDRA) +485% A vállalat DNS és RNS alapú gyógyszerek gyártásával foglalkozik, amik célja elsősorban az autoimmun betegségek gyógyítása.


A Biotech Portfólió-val kapcsolatos részletekért regisztráljon itt és szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)