Hírek >

2014.07.14. 4:01

Ha esik, ha emelkedik, jól jár! - 20% fölötti biztos hozam OTP részvénnyel

Kisbefektetőknek szóló cikkünkben egy merőben újfajta befektetési formával ismerkedhetnek meg olvasóink. A Strukturált OTP Részvény Reverse Convertible (OTP RC) egy olyan befektetési forma, amely a piaci kockázatmentes hozamot meghaladó extra hozam elérésére ad lehetőséget. Ehhez az szükséges, hogy e Termék mögöttes struktúrájában szereplő, megjelölt részvény (OTP részvény) árfolyama kis mértékben gyengüljön, stagnáljon vagy erősödjön.

Keddtől ítélkezési szünet lesz, de devizahiteles ügyeket tárgyal a bíróság

Keddtől ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
2014.07.13. 22:27

Magyarország csak olyat kér, amire európai példák vannak

Nem követel különleges jogokat a magyar kormány a környező országokban élő magyar kisebbségek számára, csupa olyasmit kér, amire európai példák vannak - mondták el kisebbségkutatók vasárnap Budapesten, a Tom Lantos Intézet által szervezett nemzetközi tanácskozás után.
2014.07.13. 21:04

Ne legyenek elbocsáthatók a kisgyermeket nevelő nők

Az LMP úgy kívánja megváltoztatni a munka törvénykönyvét, hogy ne legyenek elbocsáthatóak a 3 évnél fiatalabb gyermeket nevelő nők - jelentette be a párt társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2014.07.13. 20:00

Farnborough - Boeing-vezér: 'mi maradunk az élen'

Az Airbus várható fejlesztései ellenére a Boeing megőrzi vezető pozícióját a szélestörzsű utasszállító repülőgépek globális piacán - jósolta az angliai Farnboroughban hétfőn kezdődő nemzetközi repülőgépipari szakvásár előtt az amerikai gyártó elnök-vezérigazgatója.

2014.07.13. 19:01

170 milliárd forint tűnt el a bankbetétekből!

2014 májusában a szezonálisan igazított adatok szerint csak a tranzakciókat figyelembe véve a háztartások nettó hiteltörlesztők voltak, valamint betéteik állománya is tovább csökkent - olvasható az MNB májusi statisztikai közleményében.
2014.07.13. 18:00

Szijjártó: vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Eximbank

Vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Exmibank. A magyar exportőröket segítő pénzintézet első vidéki irodája a nyáron nyílik Győrben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-vel.
2014.07.13. 17:01

Nyaralni megy? Néhány hasznos tipp a bankkártya használatához

Bár a belföldi úti célok a népszerűbbek, egy friss felmérés szerint1 a bankkártyával rendelkező nyaralók közel fele, 45 százaléka utazik határainkon túlra is. Köztük többen vannak olyanok, akik inkább készpénzzel fizetnek, pedig a bankkártya használat számos előnnyel jár. A CIB Bank összegyűjtött 6+1 tippet a külföldön nyaralóknak, amelyek segítségével a vakáció alatti bankkártya használat még kényelmesebb és biztonságosabb lehet.

Gyógyszertári informatikai rendszert fejleszt a Számhead Kft.

Gyógyszertári informatikai rendszert fejleszt közel 450 millió forintból a Számhead Kft., a informatikai hálózatok építésével foglalkozó cég a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 313 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a kft. az MTI-vel.
2014.07.13. 15:30

12 bank ment csődbe az idén

Tizenkét bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, tavaly összesen 24 bankot zártak be a tengerentúlon.
2014.07.13. 14:30

Blokkoltak két on-line fogadási oldalt

Blokkoltak két on-line fogadási oldalt, a betclic.com oldalon az olvasható, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 90 napos időtartamra elrendelte az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adatok ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét, míg a másik oldal, a bet-at-home.com. már nem volt elérhető vasárnap kora délután.
2014.07.13. 13:30

Sűríti egyes járatait a BKK a vízilabda Eb idején, a MÁV kedvezményt ad

Sűríti egyes járatait a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a vízilabda Európa-bajnokság idején, a MÁV-Start pedig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt ad a sportrendezvényre látogatóknak.
2014.07.13. 12:29

Ha esetleg lemaradt valaki... Mi történt a tőzsdén?

A forgalom több mint egyharmadára rugó emelkedése mellett, három százalékkal esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az elmúlt héten, a vezető részvények árfolyamai kivétel nélkül csökkentek. A BUX egy hét alatt 3 százalékkal 544,1 ponttal csökkent, pénteken záráskor 17 902,46 ponton állt. A heti forgalom 40,3 milliárd forint volt, míg az előző héten 28,1 milliárd forint értékben kereskedtek a részvénypiacon.
2014.07.13. 11:25

Külföldi sajtó Magyarországról: az RTL - Orbán 'háborúról'

Magyarországon az RTL Klub háborút indított Orbán Viktor rezsimje ellen címmel közölt tudósítást hétvégi számában a Le Monde.

Kína potenciális nemzetbiztonsági veszélynek tartja az iPhone-okat

Helyzetmeghatározó és -rögzítő funkciója miatt lehetséges nemzetbiztonsági fenyegetésnek nevezte az amerikai Apple gyártotta iPhone mobilkészülékeket a kínai állami televízió, a CCTV hétvégi riportjában.
2014.07.13. 9:30

Gyurcsány: nem adhatjuk fel önmagunkat

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a demokrata, szabadságpárti, polgári európai embernek a maga végső meggyőződésében kell hinnie, azt nem adhatja fel.

Hogyan hódíthatná meg a magyar pálinka az egész világot?

Hatékonyabb marketinggel kell növelni a magyar pálinka külföldi ismertségét, illetve exportját, mivel azt jószerivel csak a Magyarországgal határos államokban ismerik szélesebb körben - mondta a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke szombaton egy szakmai rendezvényen az MTI-nek.
2014.07.13. 8:10

Lemondott a szerb pénzügyminiszter

Lemondott Lazar Krstic szerb pénzügyminiszter, mert nem ért egyet a reformok végrehajtásának ütemezésével - számolt be szombaton a szerbiai közszolgálati televízió.
2014.07.13. 7:33

Ukrajna jobb lett - Stabilra javította az ukrán adósosztályzat kilátását az S&P

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Ukrajna mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban az IMF-program stabilizáló hatásával indokolva a lépést.
2014.07.13. 4:10

Garantáltan 20% hozam az első évben - Hihetetlennek tűnik? Pedig igaz.

Befektetéseink során nagyon fontos, hogy a portfóliónkat diverzifikáljuk egyrészt időbeli síkon, másrészt pedig a befektetési termékek tekintetében. A következő sorokban próbálunk megoldást javasolni hosszú, közép, és rövid távú befektetésekhez, illetve szeretnénk felhívni a kedves olvasó figyelmét az egyes befektetési változatok előnyeire.
2014.07.12. 23:45

Sarkozy-ügy - A Le Monde közzétette a korrupciós ügy bizonyítékait

Nicolas Sarkozy volt francia államfő - aki ellen a múlt héten korrupció miatt indult hivatalos eljárás - tényleg közbenjárását ígérte egy monacói kinevezés érdekében egy magas rangú bírónak, majd az utolsó pillanatban visszakozott - derül ki az exelnök lehallgatott telefonbeszélgetéseinek leiratából, amelyet szombat délután megjelent számában tett közzé a Le Monde című napilap.
2014.07.12. 21:10

Incidens a DK-rendezvényen - az Együtt-PM tudatos provokációja történt?

A Demokratikus Koalíció (DK) az Együtt-PM vezetőitől választ vár arra, hogy az Ellenállás napja elnevezésű, a DK által szombatra szervezett budapesti rendezvényen tudatos provokáció történt-e.

2014.07.12. 20:01

FTC - Chelsea: mennyibe kerül egy belépőjegy?

Hétfőn kezdődik a jegyárusítás a Ferencváros labdarúgócsapatának a Chelsea elleni gálamérkőzésére, amellyel megnyitja kapuit az FTC új stadionja, a Groupama Aréna.
2014.07.12. 19:01

Munkácsy-trilógia - irreális árat senki nem kényszeríthet az államra

Irreális árat senki nem kényszeríthet a magyar államra a Munkácsy-trilógia két darabja, a Pákh Imre műgyűjtő tulajdonában lévő Golgota és a kanadai Hamilton Művészeti Galériánál lévő Krisztus Pilátus előtt című művek esetében - közölte Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója pénteken az MTI-vel.
2014.07.12. 18:32

A kormány a vasutat nemzeti, stratégiai erőforrásnak tekinti

A Fidesz-kormány a magyar vasutat nemzeti, stratégiai erőforrásnak tekinti, és - miként az elmúlt évek intézkedései is mutatták - nem csak az ünnepen, a mindennapokban is tiszteli és értékeli az ágazat dolgozóinak áldozatos munkáját - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombaton, a 64. vasutasnapon az MTI-vel.
2014.07.12. 18:03

Büntetést kaptak a BÉT-től: Pannon-Flax, Csepel Holding, Hun Mining, TR Investment

Négy cégre szabott ki 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója, mivel nem tettek eleget a közzétételi kötelezettségeiknek - a határozatok pénteken jelentek meg a tőzsde honlapján.

2014.07.12. 17:33

Turisztikai szolgáltatásokról tájékoztat egy új böngésző rendszer

Turisztikai szolgáltatásokról nyújt multimédiás tájékoztatást a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. vezette konzorcium által mintegy 620 millió forintos fejlesztéssel létrehozott böngésző rendszer - közölte a konzorciumot vezető vállalat az MTI-vel.
2014.07.12. 17:03

Milyen TV van a hazai szállodák többségében?

A hazai szállodák nem használják ki a médiaszolgáltatások kínálta előnyöket: a budapesti szállodák 47 százalékában, a vidéki szállodák 62 százalékában csak egyszerű, analóg TV- szolgáltatást nyújtanak - derül ki a Bdonline.hu és a Turizmus.com idei átfogó, online szállodapiaci felméréséből.
2014.07.12. 16:31

Sztrájkolnak az olasz vasutasok szombat estétől

Az olasz vasutasok július 12-én 21 órától július 13-án 21 óráig sztrájkolnak, ezért vonatkimaradásra, járatrövidülésre, késésekre kell számolni a munkabeszüntetés idején - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

2014.07.12. 16:01

23 milliárdos fejlesztési tervet készít Nyíregyháza

Több mint 23 milliárd forint fejlesztési forrás felhasználására készül beruházási terv a nyíregyházi önkormányzat számára, az elképzelések szerint a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen új közlekedési csomópontot alakítanának ki, fejlesztenék az üzleti infrastruktúrát és az idegenforgalmi szolgáltatásokat is.

2014.07.12. 15:00

Az Eagle Ottawa és a kormány is a teljesítményben és a munkában hisz

Az Eagle Ottawa Hungary Kft. a magyar kormányhoz hasonlóan a teljesítményben és a munkában hisz, ennek köszönhető az is, hogy a cég az elmúlt 2 évben megduplázta eredményét és alkalmazottainak számát – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Szolnokon az ipari parkban, a cég beruházásának ünnepélyes átadásán.
2014.07.12. 14:03

Több mint 6 milliárd forintért kelt el egy ókori egyiptomi szobor

Majdnem 16 millió fontért (6,3 milliárd forint) cserélt gazdát egy négyezer éves egyiptomi szobor a Christie's aukciósház londoni árverésén: a korábban múzeumi tulajdonban lévő és előzetesen nagyjából hatmillió fontra becsült mészkő alkotás eladását heves vita előzte meg és az illetékes múzeum akkreditációjának visszavonása is szóba került.
2014.07.12. 13:00

Gyengébben indult az idegenforgalmi szezon a Tolna megyei üdülőhelyeken

A tavalyihoz képest gyengébben indult az idegenforgalmi szezon Tolna megye keresett üdülőhelyein, a Fadd-dombori gyermektáborokban ugyanakkor idén is nagy a forgalom.
2014.07.12. 12:06

A hálapénz megszüntetése lehetne az egészségügyi rezsicsökkentés

Az MSZP szerint a hálapénz megszüntetése az egészségügyi rezsicsökkentés lehetne - mondta Laskovics Diána, a párt egészségpolitikusa pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, amelyen Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője azt szorgalmazta, hogy az élelmiszereket ne adóztassák az Európai Unióban, így Magyarországon se.
2014.07.12. 11:31

Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember ellen javasol vádemelést a NAV

Lezárták az államnak 800 millió forint kárt okozó cégtemető ügyében indított nyomozást. Adócsalás és sikkasztás miatt 157 ember, köztük könyvelők, ügyvédek ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - hangzott el péntek este az M1 Híradójában.
2014.07.12. 11:04

A bérgarancia biztosok kiadásait is fedezi az állam

A bérgarancia biztosok meg nem térült, igazolt készkiadásait és munkadíjait a szaktárca gazdasági hivatala negyedévente összesíti, majd ezt követően 15 munkanapon belül jutnak pénzükhöz a biztosok - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg pénteken.
2014.07.12. 10:31

Hat kiló heroint találtak a tompai pénzügyőrök

Hat kilogramm heroint találtak a tompai pénzügyőrök egy szerb házaspár gépkocsijának pótkerekében a tompai határátkelőnél - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton az MTI-vel.
2014.07.12. 10:02

Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdődött a Zala Megyei Kórházban

Megkezdődött a kardiológiai és szívsebészeti centrum kialakítása, valamint az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztés Zalaegerszegen, a beruházás összköltsége 5,5 milliárd forint. A létesítmény alapkövét pénteken helyezték el a Zala Megyei Kórház területén.
2014.07.12. 9:09

Az újságírók közti információcserét is korlátozzák

A kínai újságírók nem adhatnak tovább a munkájuk során szerzett információkat más olyan külföldi és belföldi sajtóorgánumoknak, amelyeknél nem állnak alkalmazásban, és engedély nélkül továbbra sem publikálhatnak külföldi médiumokban - áll abban a központi szabálygyűjteményben, amely az államtitkok és a bizalmas információk védelmére is kötelezte a zsurnalisztákat.
2014.07.12. 8:00

Háromezer éves városra bukkantak az Adria mélyén

Háromezer éves régészeti lelőhelyre bukkantak helyi búvárok az Adriai-tengerben Zára térségben, mindössze 50 méterre a partoktól.
2014.07.12. 7:08

Tanácsadó irodát nyitott öt nagyvárosban a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági versenyügyi tanácsadó irodát indított öt vidéki nagyvárosban: Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Győrben - közölte a versenyhivatal pénteken az MTI-vel.
2014.07.12. 6:02

Stabilra javította az ukrán adósosztályzat kilátását az S&P

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Ukrajna mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolásának kilátását pénteken a Standard & Poor's, elsősorban az IMF-program stabilizáló hatásával indokolva a lépést.

Devizahitelek - Az FHB Jelzálogbank Nyrt. pert fontolgat

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. pénteken bejelentette, hogy szándékában áll az egyoldalú szerződésmódosítást tartalmazó szerződési feltételek tisztességének bizonyítása érdekében pert indítani.
2014.07.11. 21:00

Közel 1600 dolgozóját küldené el az Iberia

Közel 1600 dolgozóját küldené el a spanyol Iberia légitársaság, erről pénteken kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát a szakszervezetekkel - közölte a légitársaság tulajdonosa, az International Airlines Group pénteken honlapján.

2014.07.11. 20:30

Szabályosak voltak az EU-támogatású útépítési tenderek

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) álláspontja szerint mind az Európai Unió, mind pedig a magyar közbeszerzési szabályoknak megfeleltek az építési, és ezen belül az útépítési tenderek is az elmúlt hét évben.
2014.07.11. 20:03

Ma is mínuszban zárt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 48,35 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel, 17 902,46 ponton zárt pénteken.A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
2014.07.11. 19:45

A kormány kulcsszerepet szán a vasútnak

A kormány továbbra is kulcsszerepet szán a vasútnak, és ezzel szeretné növelni Magyarország versenyképességét - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a 64. vasutasnap budapesti rendezvényén.
2014.07.11. 19:20

A bérgarancia biztosok kiadásait is fedezi az állam

A bérgarancia biztosok meg nem térült, igazolt készkiadásait és munkadíjait a szaktárca gazdasági hivatala negyedévente összesíti, majd ezt követően 15 munkanapon belül jutnak pénzükhöz a biztosok - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg pénteken.
2014.07.11. 18:55

Orgoványi takarék - Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az NNI

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek.
2014.07.11. 18:30

Új dohányipari óriás jöhet létre Amerikában

Új dohányipari óriás jöhet létre az Egyesült Államokban, miután a Reynolds American megerősítette, hogy szeretné felvásárolni a Lorillard vállalatot. A Reynolds tőzsdei értéke 33 milliárd dollár, a Lorillardé 23 milliárd dollár.
2014.07.11. 18:10

A hálapénz megszüntetése lehetne az egészségügyi rezsicsökkentés

Az MSZP szerint a hálapénz megszüntetése az egészségügyi rezsicsökkentés lehetne - mondta Laskovics Diána, a párt egészségpolitikusa pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, amelyen Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője azt szorgalmazta, hogy az élelmiszereket ne adóztassák az Európai Unióban, így Magyarországon se.
2014.07.11. 17:45

Változik a forgalmi rend a Hungária körút több csomópontjában is

Változik a forgalmi rend a hétvégén a Hungária körút több csomópontjában is az 1-es villamosvonal felújítása miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2014.07.11. 17:20

Magyarország számára fontos, hogy jó szabadkereskedelmi megállapodás szülessen az USA és az EU között

Magyarország számára fontos, hogy jó szabadkereskedelmi megállapodás szülessen az USA és az EU között, a tárgyalásokon nyugalomra, türelemre és megfontoltságra van szükség, semmit sem szabad elkapkodni - jelentette ki Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón.

Az év végéig meghosszabbították a Malév felszámolásának határidejét

Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.
2014.07.11. 16:30

A kormány elkötelezett az ország teljesítményének növelése mellett

A kormány továbbra is elkötelezett a gazdasági növekedés, a munkahelyteremtés, a fegyelmezett költségvetési politika és az államadósság-csökkentés mellett - közölte a Kormányzati Információs Központ pénteken az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) inflációs jelentésére reagálva.
2014.07.11. 16:05

Balog Ádám: még egy-két kamatvágás lehet hátra

Még egy-két kamatcsökkentésre van mód Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint, aki a Vs.hu portálnak adott interjúban azt is hangsúlyozta, hogy minden bázispont számít.
2014.07.11. 15:40

Több mint 170 milliót takarítanak meg fővárosi cégek a földgázbeszerzési pályázat nyomán

Az előző évi spóroláshoz képest várhatóan további tíz százalékot takarít meg nyolc fővárosi cég a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK Holding) Zrt. vezetésével lebonyolított földgázenergia-beszerzési közbeszerzési eljárás nyomán 2014/2015-ben - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.
2014.07.11. 15:15

A kormány 1,46 milliárddal támogatja a Bonafarm csoportot

A kormány, egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságíróknak.
2014.07.11. 14:50

Csepreghy: a bizottsági döntés után lehet szó a tehermegosztásról

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az uniós támogatásból megvalósult útépítések ügyében az európai bizottsági (EB) döntést követően lehet szó a konkrét tehermegosztásról, a kormány eszerint fog továbblépni.
2014.07.11. 14:25

MNB: továbbra is mérsékelt inflációs környezetre utalnak az alapmutatók

A júniusi inflációs adatokat értékelve a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megállapította, hogy az alapfolyamatokat megragadó mutatók lényegében nem változtak az előző hónaphoz képest, a mutatók szintjei változatlanul mérsékelt inflációs környezetre utalnak.

Ismét menetrendszerinti üzembe áll a Nohab mozdony

Újra menetrendszerinti forgalomba áll a legendás svéd Nohab-mozdony; július 12-től a Balaton északi partján szállít utasokat minden hétvégén - közölte a MÁV-Start Zrt pénteken az MTI-vel.
2014.07.11. 13:42

Ismét a legjobb banknak választotta a K&H-t az Euromoney

A K&H egymás után második alkalommal kapta meg a "Magyarország legjobb bankja" elismerést az Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.
2014.07.11. 13:20

Több mint 13 ezer cég van bejegyezve az adóparadicsomokban

Összesen 13 189 cseh cég volt bejegyezve az első félév végén az adóparadicsomokban, ami 89-cel több, mint 2013 végén - közölte a Bisnode tanácsadói társaság, amely évek óta nyilvántartja ezeket a cégeket.
2014.07.11. 13:00

Mérséklődik a balatoni halpusztulás

Összetett okokra vezethető vissza a balatoni halállományban történt tömeges pusztulás, annak mértéke folyamatosan csökken, a halmintákban kimutatott kórokozók emberre nem veszélyesek, a Balaton ökológiai állapota, vízminősége egyaránt kiváló - közölte egy szocialista képviselő írásbeli kérésére a földművelésügyi miniszter.
2014.07.11. 12:35

A fogyasztói árak további csökkenésére számítanak az elemzők

A következő hónapokban is a fogyasztói árak csökkenésére számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, miután a júniusi fogyasztói árindex ismét alacsonyabb lett a piac által vártnál.
2014.07.11. 12:12

600-800 millió dollár lehet a Commerzbank bírsága

A Reuters értesülései szerint a Commerzbank 600-800 millió dolláros bírság elé nézhet az amerikai szankciók megszegése miatt.

Devizapiaci körkép: EUR/HUF, EUR/USD, CHF/HUF

Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)
2014.07.11. 11:20

Külföldi sajtó Magyarországról - a Libération a norvég pénzekről

Magyarország fellép "a viking összeesküvés" ellen címmel közöl tudósítást pénteken a Libération. A francia baloldali lap szerint "boszorkányüldözés" kezdődött Magyarországon: Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz hasonlóan Orbán Viktor is támadást indított a szabadságjogok védelmezőivel szemben, amikor a KEHI mintegy 58 szervezet ellen indított eljárást.

OTP

2014.07.11. 10:55

Felvásárolná az OTP a Millennium Bank romániai hálózatát

Célegyenesbe érkeztek a tárgyalások arról, hogy az OTP Bank felvásárolja a portugál Millennium Bank romániai hálózatát - adta hírül pénteki számában a román Ziarul Financiar című gazdasági lap.
2014.07.11. 10:30

Még gyorsabb lesz a világ leggyorsabb szuperszámítógépe

Korszerűsítik Kínában a világelső szuperszámítógépet, amely így a korábbinál is gyorsabb lesz - jelentette be a Nemzeti Szuperszámítógép Központ.
2014.07.11. 10:10

A Whirlpool többségi részesedést szerez az Indesitben

A Whirlpool, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója többségi részesedést szerez a legjelentősebb olasz ágazati vállalatban, az Indesitben.
2014.07.11. 9:48

Négyszer több sört rendeltek a labdarugó világbajnokság alatt a magyarok

Jelentősen nőtt a szurkolás közben rendelők aránya Magyarországon, a VB alatt harmadával többen szerezték be így a vacsorát a megszokottnál. Az ételek mellett az italok is sláger termékké váltak: legtöbben a pizzát és a sört választották – derül ki a foodpanda.hu adataiból.
2014.07.11. 9:26

Ütik a bankszektort, aranyba menekülnek a befektetők

Rendesen ütik az európai bankszektort, egyes pénzintézeteknél már 20-25 százalékos esést is láthattunk, ez részben a magyar devizahiteles törvényhez köthető. Felerősödött a menedékeszközök iránti kereslet, szárnyal az arany, 4 hónapja nem látott szinteken a kurzus.
2014.07.11. 9:02

Júniusban mélyült a defláció Magyarországon

A KSH ma közzétett adatai alapján júniusban a fogyasztói árak átlagosan 0,3%-kal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. 1 hónap alatt – 2014. májushoz viszonyítva – a fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal növekedtek.A maginfláció a szezonálisan kiigazított adatok alapján éves szinten 2,6 százalékkal az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal emelkedett.
2014.07.11. 8:42

Júniusban nőtt az infláció Németországban

Júniusban havi bázison 0,3 százalékkal, éves bázison 1 százalékkal nőttek a német fogyasztói árak - erősítette meg a német szövetségi statisztikai hivatal pénteken közleményben korábbi becslését.
2014.07.11. 8:23

Enyhült a pánik, emelkedhetnek a részvénypiacok

A tegnapi jelentősebb veszteségek után emelkedéssel indulhat a kereskedés az európai részvénypiacokon.
2014.07.11. 8:02

Európai félelmek miatt estek az USA piacok

A portugál bankrendszerrel kapcsolatos félelmek miatt kialakult kezdeti eladói nyomás hatására kibontakozó piaci esés a nap folyamán jelentősen enyhült a kereskedés végére, ennek ellenére veszteséggel zárták a csütörtöki kereskedési napot a vezető amerikai részvénypiacok.
2014.07.11. 7:44

Nem mindenki él a kedvezőbb adózással

Nagyjából hatvanmilliárd forintról mondanak le csak az idén a vállalkozások azzal, hogy az alacsonyabb terhet jelentő új adónemek helyett a régebbi szabályokat követik - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.
2014.07.11. 6:00

Lázár: nincs tervben különadó kivetése az útépítő cégekre

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a TV2 csütörtök esti híradójában megerősítette, nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. Azt mondta, a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.
2014.07.11. 4:00

Nem csillapodik a lakosság állampapír vásárlási kedve

Júniusban csaknem 163 milliárd forint értékben fektetett a lakosság állampapírba, a havi értékesítés kétharmadát a bónusz magyar államkötvény adta - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) csütörtökön az MTI-vel.
2014.07.10. 23:00

A kormányzati munkában kiemelt figyelmet kap a vidék- és agrárfejlesztés

A kormányzati munkában az elkövetkező időszakban kiemelt figyelmet kap a vidék- és agrárfejlesztés; ez már a kormányalakítás során körvonalazódott Orbán Viktor miniszterelnök döntése alapján - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának budapesti ülésén.
2014.07.10. 22:00

Magyar gazdasági küldöttség utazik Egyiptomba

Magyar delegáció utazik az Eximbank vezetésével a jövő héten Egyiptomba, hogy az ottani közlekedés fejlesztésében történő magyar részvételről egyeztessen - tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium Parlamenti Államtitkársága az MTI-vel csütörtökön.

Moody's: negatív a magyar bankrendszerre a devizahitelekről szóló törvény

A devizaalapú hitelekről elfogadott új törvény negatív a magyar bankrendszer hitelkockázati profiljának megítélése szempontjából - közölte csütörtökön Londonban ismertetett elemzésében a Moody's Investors Service.
2014.07.10. 21:00

Nem érkezett mobilfizetéssel kapcsolatos uniós megkeresés

Az Európai Bizottság mobilfizetéssel kapcsolatos hivatalos megkeresése mostanáig nem érkezett be a témakörben érintett magyar szaktárcához - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI megkeresésére.

Lagermax-sztrájk - Tiltakozó sofőröket bocsátottak el

Hét gépkocsivezetőt bocsátott el szerdán a Lagermax Autótranszport Kft. vezetése, akik részt vettek a bértárgyalások elmaradása miatti hétfői sztrájkban - közölte a demonstrációt meghirdető szakszervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2014.07.10. 20:00

Nemsokára blokkolják az első két online fogadási oldalt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést, ezek az oldalak a törvény értelmében legkésőbb jövő keddtől elérhetetlenek lesznek - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére csütörtökön. Már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hoztak.

2014.07.10. 19:30

Skót népszavazás - betétmenekítés várható Skócia elszakadása esetén

A betétesek, sőt maguk a bankok is "elmenekülhetnek" Skóciából, ha a függetlenségről kiírt szeptemberi népszavazáson az elszakadásra voksolók győznének - áll az egyik vezető európai pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett új tanulmányában.
2014.07.10. 19:03

Júniusban is csökkenhetett az infláció Magyarországon

A londoni elemzői közösség többségi várakozása szerint az előző két negatív adat után júniusban is csökkenhetett az éves összevetésű fogyasztói árindex Magyarországon. Áprilisban és májusban egyaránt 0,1 százalékos éves szintű árcsökkenést mértek Magyarországon.
2014.07.10. 18:42

Boeing: 2034-ig 36 ezer gépre lesz igény

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint az elkövetkezendő 20 évben 36 ezer repülőgépre lesz igény, ami 5200 milliárd dolláros piacot jelent.
2014.07.10. 18:22

Napon belül fordulni tudott az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 151,75 pontos, 0,84 százalékos csökkenéssel, 17 854,11 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
2014.07.10. 17:45

Újabb rekordéve lehet a Bentley Motorsnak

Jól indult és története legjobb évének ígérkezik az idei a Bentley Motors autógyárnak: eladásai az első hat hónapban közel negyedével nőttek az élénk kínai és a közel-keleti keresletnek köszönhetően - közölte a Volkswagen konszern tulajdonában lévő prémium kategóriás autógyártó vállalat.
2014.07.10. 17:20

Elindult az 5,3 milliárdos szennyvízberuházás

Elkezdődtek az 5,3 milliárd forintot meghaladó szennyvízberuházás kivitelezési munkálatai öt szatmári településen, a nagyrészt uniós támogatásból és hazai forrásból finanszírozott közműprogram alapkőletételét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden.
2014.07.10. 16:55

Uniós kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Az Európai Bizottság felszólította csütörtökön Magyarországot, hogy tartsa be a mobilfizetésre vonatkozó uniós jogszabályokat. A tagországgal szembeni kötelezettségszegési eljárások júliusi csomagjában a brüsszeli végrehajtó testület ezen túlmenően - 17 másik tagállammal együtt - Magyarországot is sürgette, hogy tegyen lépéseket a közös légtérgazdálkodás megvalósítására.
2014.07.10. 16:30

Változatlanul hagyta alapkamatát és a mennyiségi enyhítés keretét a Bank of England

A több mint öt éve érvényes 0,5 százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát csütörtöki kamatdöntő ülésén a Bank of England (BoE) monetáris tanácsa.

Több mint 100 millió euróért szerez be Euro 6-os járműveket a Waberer's

Több mint 100 millió euró (31 milliárd forint) értékben szerez be 1300 új Euro 6-os motorú kamiont a Waberer's International Zrt., amellyel mostani kétéves átlagéletkorú Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású flottájának több mint egynegyedét cseréli le - közölte a fuvarozó társaság csütörtökön az MTI-vel.
2014.07.10. 15:42

Egyre többen vennének fel hitelt

Csökkent a hitelekkel szembeni negatív hozzáállás a tavalyi évhez képest – derül ki a Cofidis Hitel Monitor első negyedéves eredményeiből. A kölcsönre, mint a nagyobb léptékű célok elérését segítő eszközre tekintők egyre többen vannak, rájuk a pénzügyi tájékozottság is nagyobb arányban jellemző.
2014.07.10. 15:21

Rekordalacsony átlaghozam a mai kötvényaukción

A meghirdetettnél magasabb összegben értékesített 3, 5 és 10 éves államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az előző aukciónál és a másodpiaci referenciahozamnál is alacsonyabb átlaghozammal. A 3 éves lejáratra először alakult ki 3,00 százalék alatti aukciós átlaghozam.
2014.07.10. 15:03

Csökkent a segélykérelmek száma az USA-ban

Az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten 315 ezerről 304 ezerre változott az Egyesült Államokban a munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint. A piaci elemzők nem vártak változást, átlagosan 315 ezres értékre számítottak.
2014.07.10. 14:40

Az NHP 2. szakaszában közel minden 4. hitelt a K&H nyújtotta

Az általános csökkenő piaci trenddel szemben a K&H-nál idén is folytatódik a vállalati hitelállomány bővülése, köszönhetően a Növekedési Hitelprogram által elérhető kedvezményes hitelkeretnek. A program második szakaszában a K&H eddig több mint 40 milliárd forintot, a május végéig kihelyezett NHP hitelek közel negyedét nyújtotta a hazai vállalkozások részére.
2014.07.10. 14:15

Az idegenforgalom is tükrözi a fogyasztói optimizmust a szakértő szerint

A belföldi idegenforgalmi adatokban is tükröződnek a javuló fogyasztói várakozások az ING vezető elemzője szerint, míg a szállodaszövetség főtitkára bízik abban, hogy a külföldi vendégéjszakák májusi csökkenése csak átmeneti megtorpanás.
2014.07.10. 13:50

Horvát cégek ezrei tartanak 'fiktív' alkalmazottat

Több mint 10 ezer olyan cég létezik Horvátországban, amelynek mindössze egy "fiktív" alkalmazottja van, aki ugyan be van jelentve, de nem kap fizetést, a munkáltató nem fizet utána járulékot, ugyanakkor a hatályos jogszabály értelmében az illető így is jogosult lesz a nyugdíjra - derült ki egy felmérésből, amelyet a horvát munkaügyi minisztérium készített.
2014.07.10. 13:25

Változatlanul magas, 27,3 százalék a görög munkanélküliségi ráta

Áprilisban a márciusival megegyező, 27,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta Görögországban - jelentette csütörtökön a görög statisztikai hivatal, az Elstat.
2014.07.10. 13:00

Nőtt a fegyverexport Csehországban, a fegyverimport csökkent

Csehországban tavaly hat százalékkal 7,85 milliárd koronára (88,7 milliárd forintra) emelkedett a fegyverexport értéke, a behozatal viszont ötödére, 1,7 milliárd koronára esett vissza - derült ki abból az éves jelentésből, amelyet szerdán fogadott el a cseh kormány.

Új cég értékesíti az Iveco járműveket Magyarországon

A DanubeTruck Magyarország Kft. vette át az Iveco Magyarország Kft.-től az Iveco márkájú haszongépjárművek, könnyű és nehéz teherautók valamint autóbuszok értékesítését - jelentette be Mészöly Tamás, az új cég menedzsere csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
2014.07.10. 12:15

Átfogó ellenőrzésbe kezd az adóhatóság

A nyári idegenforgalmi szezonban összehangolt ellenőrzéssorozatba kezd a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) az észak-magyarországi régióban - közölte az adóhatóság az MTI-vel csütörtökön.

Gyengül a forint a holnapi inflációs adat előtt

Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)
2014.07.10. 11:29

Ziccert hagy ki, aki nem dolgozik nyáron

A szabadságolások és a szabadtéri rendezvények időszaka nemcsak a kikapcsolódás lehetőségét, hanem a nyári munkavállalás esélyét is nyújtja. Szakértők szerint a jól megválasztott és elvégzett nyári munka sokat lendít a későbbi elhelyezkedési esélyeken - olvasható a Job sajtóközleményében.
2014.07.10. 11:10

Vodafone: rohamosan terjed a gépek közötti kommunikáció

Egy év alatt 80 százalékkal, 4,4 milliárdra nőtt az egymással hálózatba kötött gépek és egyéb berendezések száma, s az előrejelzések szerint 2018-ra már mintegy 10,8 milliárd berendezés kommunikál majd más gépekkel világszerte - derül ki a Vodafone által csütörtökön közzétett felmérésből.

Tőkeemeléssel terjeszkedne a TWD Nyugat-Afrikában

Nemrég szerezte meg egy Sierra Leone-i gyémántbányát birtokló társaság 10%-os üzletrészét a TWD Investments Nyrt., máris a Társaság legnagyobb részvényese tőkeemelési szándékát jelentette be a TWD Igazgatóságának.
2014.07.10. 10:32

Ellentmondásos hírek érkeztek a Lufthansa és a Turkish Airlines lehetséges együttműködéséről

Ellentmondásos hírek érkeztek a Lufthansa és a Turkish Airlines lehetséges együttműködéséről. A Lufthansa szerint már előrehaladott tárgyalások folynak, míg a török légitársaság cáfolta a híreket.
2014.07.10. 10:10

Nagyon közel az utolsó kamatcsökkentés

Nagyon közel vagyunk az utolsó kamatcsökkentéshez és miután ez megtörténik, szólni fogunk - mondta el Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a monetáris tanács tagja csütörtökön a Portfolio.hu-nak.
2014.07.10. 9:50

Összefonódásról döntött a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az IVECO típusú kis-és nagy haszongépjárművek, valamint buszok magyarországi forgalmazása alkatrész értékesítése és szervízelése a Pappas-csoporthoz kerüljön.
2014.07.10. 9:29

160 millió euró lehet a Raiffeisen vesztesége a devizahitelek miatt

Az Erste és a KBC után a Raiffeisen is figyelmeztetést tett közzé a devizahitelekkel kapcsolatos költségeiről, 120-160 millió eurós veszteséggel számol a bank. Nagyot zuhant a MOL a tegnapi kereskedésben, az eladói nyomás - friss hírek hiányában - technikai jellegűnek tűnt.
2014.07.10. 9:11

A belföldi vendégek húzzák az idegenforgalmat

A KSH adatai alapján májusban a külföldivendég-éjszakák száma 4,1%-kal csökkent, míg a belföldivendég-éjszakáké 14%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 8,0%-kal emelkedett. Az év első öt hónapjában a belföldivendég-forgalom nagyobb mértékben nőtt, mint a külföldi.
2014.07.10. 8:42

Mérsékelt emelkedés mutatkozhat nyitásban

Kisebb emelkedéssel nyithatnak az európai részvénypiacok, miután a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből kiderült az eszközvásárlási program kivezetésének menetrendje.
2014.07.10. 8:20

Megállt az USA piacok esése

Szerdán megállt az amerikai piacok két napja tartó csökkenése, az indexek emelkedésében az Alcoa vártnál jobb eredménye, illetve a Fed júniusi üléséről kiadott jegyzőkönyv játszott szerepet.

Csalódást okozott a júniusi kínai export alakulása

Meglepetésre csalódást okozott a júniusi kínai export, illetve külkereskedelmi egyenleg, ami ugyanakkor magasabb lett a májusi értéknél.
2014.07.10. 7:40

Belebukhat a brazil elnök a válogatott 7:1-es vereségébe

Politikai és gazdasági következményei lehetnek a brazil labdarúgó válogatott németektől elszenvedett 7:1-es katasztrofális vereségének a világbajnokság elődöntőjében helyi médiajelentések szerint.
2014.07.10. 7:21

Szabályozná a HÖOK a diákbuli-szervezést

Rendezné a hallgatói képviseletek rendezvényszervezésére vonatkozó szabályokat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), ennek érdekében kezdeményezték a felsőoktatási törvény módosítását - mondta Körösparti Péter elnök a Magyar Nemzetnek.

2014.07.10. 7:01

Energiapolitikáról és portugál befektetésről tárgyalt Lisszabonban Seszták Miklós

Energiapolitikáról és portugál befektetésről tárgyalt szerdán Lisszabonban a nemzeti fejlesztési miniszter.
2014.07.10. 6:00

Hámori András a Sberbank Magyarország Zrt. felügyelőbizottságának új elnöke

Hámori Andrást, a Sberbank Europe AG lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagját választották a Sberbank Magyarország Zrt. felügyelőbizottsága élére, miután a Magyar Nemzeti Bank is jóváhagyta a kinevezést - közölte a Sberbank szerdán az MTI-vel.
2014.07.10. 4:00

Draghi szorosabb együttműködést szorgalmaz

Szorosabb együttműködésre szólította fel az euróövezeti országokat a strukturális reformok és a pénzügyi intézkedések végrehajtásában az Európai Központi Bank (EKB) elnöke a Tommaso Padoa-Schioppa egykori olasz gazdasági és pénzügyminiszter emlékére rendezett londoni konferencián.

2014.07.09. 23:45

Elszabadultak az indulatok a hétvégi üzemanyag-áremelés miatt

Az egyiptomi kormány intézkedéseket jelentett be a hétvégi drasztikus üzemanyag-áremelések miatt elszabadult indulatok és a piacokon előállt káosz megfékezésére - adták hírül szerdán az egyiptomi lapok.
2014.07.09. 21:42

Vegyen Ön is Alibabát!

A kínai közösségi piactér, az Alibaba cég nyilvános részvénykibocsátását, amelyre a részvénypiaci befektetők hónapok óta várnak, idén augusztus 8-ra tűzték ki. A cég piaci értéke a legfrissebb pénzügyi adatok, illetve az elemzők becslése alapján jelenleg 168 milliárd amerikai dollár lehet, amelyben a Yahoo részesedése 22,5 százalék, azaz 37,8 milliárd dollár. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint a számok azt mutatják, hogy aki Yahoo-részvényt vásárol, most közvetetten Alibaba-befektetővé válik, miközben a Yahoo cégértékének a megvásárolt részvényekre eső részét ingyen, bónuszként kapja.
2014.07.09. 21:16

A forinthitelesek legnagyobb kockázata a jövőbeni kamatemelkedés

A jelenlegi extrém alacsony kamatszint és a jelentősen lecsökkent ingatlanárak következtében élénkülni látszik a magyar háztartások hitelfelvételi kedve, azonban a ma már szinte csak forintban elérhető kölcsönök is járnak kockázattal – hívja fel a figyelmet a Bankmonitor.hu friss elemzésében. A kamatok jövőbeli változása jelentheti a legnagyobb problémát: a pénzügyi válságot megelőző szinthez viszonyítva ma 5 százalékkal alacsonyabb a forint alapkamata, így egy hosszú távú, 20 éves lakáshitel esetén az emelkedés valószínűségével mindenképpen számolnia a hitelfelvevőnek. Ennek számszerűsítése azonban komplex feladat, amely meghaladja az átlagos fogyasztó tudását, a Bankmonitor.hu ezért egy olyan új, ingyenes elérhető webes alkalmazást fejlesztett ki, melyen keresztül a hitelek kockázata mindenki számára megérthető, kiszámolható. A felelős hitelfevételt segítő Tudatoshitel alkalmazással így megelőzhetők a hiteltörlesztés emelkedésével járó fizetési problémák.
2014.07.09. 17:45

A Skoda rekordszámú gépkocsit adott el az első félévben

A Skoda Auto csehországi autógyár rekordszámú - 522 500 darab - személygépkocsit adott el az idei első félévben. Ez éves szinten 12,5 százalékos növekedés - közölte az autógyár szerdán.

Két magyar cég szállíthatja a fix traffipaxokat

Közös ajánlattevőként az ARH Informatikai Zrt. és az iCell Mobilsoft Zrt. nyerte az Országos Rendőr-főkapitányság által, 365 darab fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont tervezésére, gyártására, szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére kiírt tendert - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
2014.07.09. 17:05

Tovább élénkült a használtautó-piac

Tovább élénkült a használtautó-piac az idei év második negyedévében is, a használtautó-index 122 százalékra nőtt, ami közel 9 százalékponttal haladja meg az előző negyedévit - közölte a Használtautó.hu szakportál az MTI-vel szerdán.

2014.07.09. 16:46

STOP! Visszafogja az ÁKK az állampapír-értékesítést

Az első félévben a tervezettnél sokkal több forrást sikerült bevonni, ezért a második félévben vissza kell fogni az állampapír-értékesítést - mondta Borbély László András, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) általános vezérigazgató-helyettese egy szerdán megjelent interjúban.
2014.07.09. 16:26

Románia kiakadt - ne korlátozza az EU a bevándorlók számát!

Románia nem fogadja el, hogy az Európai Unió valamely tagországa korlátozza a román bevándorlók számát - jelentette ki szerdán Victor Ponta miniszterelnök.

2014.07.09. 16:07

Felvásárolná az Air France-KLM a Wizz Airt

Felvásárolná az Air France-KLM-csoport a Wizz Airt és erről előrehaladott tárgyalásokat folytat - írta holland lapértesülésekre hivatkozva a portfolio.hu hírportál szerdán.
2014.07.09. 15:50

Közel 3%-os lehet a gazdasági növekedés idén Magyarországon

Megközelítheti a három százalékot a magyar gazdasági növekedés idén, amely jelentősen meghaladja majd az eurózóna 1,1 százalékos GDP-bővülésének átlagát. A hazai fellendülés alapját egyebek mellett a fogyasztói bizalom erősödése, a kedvező monetáris politika és a csökkenő közüzemi díjak adhatják – derül ki az EY legfrissebb negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.

2014.07.09. 15:27

Szigorodhat a bankoknál lévő államkötvények kockázati minősítése

A bázeli bankfelügyeleti bizottság új, szigorúbb szabályok bevezetését fontolgatja, amelyek szerint a kereskedelmi bankok többé nem kezelhetnék automatikusan kockázatmentes eszközként a portfoliójukban lévő államkötvényeket.

2014.07.09. 15:05

Tovább tart a defláció Görögországban

Továbbra is defláció van Görögországban, júniusban éves alapon számolva 1,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak a görög statisztikai hivatal szerdai adatai szerint.
2014.07.09. 14:45

Elemzők: folytatódik az exporttöbblet csökkenése

Az idén tovább folytatódik az exporttöbblet csökkenése, elsősorban a dinamikusan bővülő import miatt, amely a megnövekedett lakossági fogyasztásnak is köszönhető - mondták az MTI által megkérdezett elemzők az áruforgalom alakulásáról kiadott január-májusi előzetes adatokat kommentálva.
2014.07.09. 13:45

Felvette a támogatási listára a Várpalotát elkerülő utat a kormány

A kormány jóváhagyta, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszak támogatott projektjei közé kerüljön be a Várpalotát elkerülő gyorsforgalmi út első üteme - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Ronthat a növekedési kilátásokon a japán jegybank

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó anonim források szerint a japán központi bank (BOJ) kisebb gazdasági növekedést vár az áprilisban kezdődött pénzügyi évben, mint a januárban számolt 1,1 százalék.
2014.07.09. 12:55

A Kehi is vizsgálja az állami cégek gazdálkodását!

Az Együtt-PM szövetség a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatát szorgalmazza, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) elrendelte a felügyelete alá tartozó állami tulajdonú gazdasági társaságok teljes átvilágítását.

Megtorpant a forint esése

Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)
2014.07.09. 12:05

Nulla százalékos júniusi infláció Csehországban

Nem emelkedtek az árak júniusban Csehországban sem éves, sem havi összehasonlításban.

Már nem a mezőgazdaság húzza csak a GDP-t

3,1 százalékos GDP-bővülést vár a Takarékbank elemzője. Tavaly szinte csak a mezőgazdaság erősödése hozott növekedést. Idén az első negyedévben csökkent ugyan az agrárium teljesítménye, de most nem ez a fókusz, a járműgyártás nagyon felpörgött. Persze a bázishatás is jelen van.
2014.07.09. 11:22

Közvetetten már most Alibaba-befektetők lehetünk – a Yahoo csak a ráadás

A kínai közösségi piactér, az Alibaba cég nyilvános részvénykibocsátását, amelyre a részvénypiaci befektetők hónapok óta várnak, idén augusztus 8-ra tűzték ki. A cég piaci értéke a legfrissebb pénzügyi adatok, illetve az elemzők becslése alapján jelenleg 168 milliárd amerikai dollár lehet, amelyben a Yahoo részesedése 22,5 százalék, azaz 37,8 milliárd dollár - olvasható a Saxo Bank elemzésében.

BMW - 6 hónap, 1 millió eladott gépjármű

A BMW csoportnak több, mint 1 millió gépkocsit sikerült értékesítenie az év első hat hónapjában, és ezzel először lépte át a bűvös milliós határt, így jó úton halad, hogy teljesítse az év egészére várt 2 millió darabos eladást.
2014.07.09. 10:40

Jól kezdte az Alcoa a gyorsjelentési szezont

Az Alcoa tegnap közzétette negyedéves gyorsjelentését, amiből kiderült, hogy az egy részvényre jutó nyereség 18 cent lett, szemben a várt 12 centtel. A profit 138 millió dollár lett, ami szintén magasabb lett a várakozásoknál. A cég értéke 2%-ot emelkedett ennek hatására.
2014.07.09. 10:17

Lemosta a pályáról a Foci VB a karácsonyt

Várhatóan nemcsak televízióra és hi-fire, hanem táblagépekre, okostelefonokra is többet költenek a magyarok idén, mint 2013-ban. A Magyar Cetelem Bank Körképe már előre jelezte a folyamatot: az áruhitelért folyamodók száma pedig most igazolja azt.
2014.07.09. 9:58

Tovább csökken a külkereskedelmi többlet

A KSH ma közzétett előzetes adatai alapján 2014 ötödik hónapjában az export és import euróban számított értéke 2,4, illetve 3,8%-kal bővült tavaly májushoz viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg többlete 72 millió euróval csökkent 2013 azonos hónapjához képest. Március óta éves összevetésben minden hónapban csökken a külkereskedelmi mérleg többlete.
2014.07.09. 9:39

Öt évre szóló kizárólagos beszerzési megállapodást írt alá a Shell és az ABB

Az ABB, az energetikai és automatizálási technológiák terén piacvezető cégcsoport, 5 évre szóló, kizárólagos beszerzési megállapodást írt alá a Shell-lel, és ennek köszönhetően a cég világszerte a Shell kizárólagos beszállítója lesz a kisfeszültségű kapcsolóberendezések, a motorvezérlő-központok és a kapcsolódó szolgáltatások terén - olvasható az ABB sajtóközleményében.
2014.07.09. 9:18

Kisebbségi diktatúra a vállalkozásoknál?

A társasági jog a többségi döntéshozatal üzleti logikáját követi: alapesetben a többségben levő tag érvényesíteni tudja akaratát a társaság taggyűlésén. Eddig is voltak olyan esetek, amikor az egyébként többségben lévő tag nem élhetett a szavazati jogával és ezért nem tudta az adott taggyűlési döntést befolyásolni. A márciustól hatályos Ptk. azonban olyan új esetkört vezet be, ami növelheti a szabály értelmezésében rejlő bizonytalanságot. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint szélsőséges bírói joggyakorlat esetén ez akár a kisebbség diktatúrájához is vezethet a cégeknél.

Csökkentek a vezető ázsiai indexek

Csökkenéssel zártak szerdán a fontosabb ázsiai tőzsdék, az egész régióban visszaesés volt, leginkább a kínai részvények veszítettek értékükből a kedvezőtlen júniusi kínai inflációs hatás miatt.
2014.07.09. 8:40

Marad a büntetőjogi szigor

Az Alkotmánybíróság 2014. július 8-i döntésével alaptörvény-ellenesnek minősítette az 1978. évi IV. törvénynek a halmazati büntetésekre vonatkozó 85. § (4) bekezdését, valamint megállapította a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 81. § (4) bekezdésének alaptörvény-ellenességét és azt 2013. július 1-jére visszaható hatállyal megsemmisítette. Az Alkotmánybíróság döntése mindenkire nézve kötelező, ezért azt az Igazságügyi Minisztérium tudomásul veszi.
2014.07.09. 8:10

Emelkedéssel kezdhetnek az európai piacok

Az amerikai részvénypiacok második napja tartó csökkenése ellenére emelkedéssel indulhatnak szerdán a vezető nyugat-európai tőzsdék.

Lassult az infláció Kínában

A kínai statisztikai hivatal ma közzétett adatai alapján a fogyasztói árak Kínában 2,3 százalékkal emelkedtek június folyamán az előző év azonos időszakához képest, míg havi összevetésben 0,1 százalékos csökkenés mutatkozott.
2014.07.09. 7:30

Folytatódott az esés az amerikai piacokon

A múlt héten elért új csúcsok után hétfőn megindult lejtmenet folytatódott a tegnapi kereskedési napon is az Egyesült Államok vezető tőzsdéin. A legnagyobb veszteségeket a biotechnológiai, az internet, illetve a kisvállalatok papírjai szenvedték el.
2014.07.09. 7:12

Az MVM újabb gázimportról tárgyal

Az MVM Zrt. és a Gazprom Export illetékese ezen a héten egyeztetnek arról, hogy a magyarországi csoport további gázmennyiséget vesz át az eladódtól Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és orosz kollégája, Alekszandr Novak egy héttel ezelőtt bécsi megállapodása alapján - tudta meg a Világgazdaság.
2014.07.09. 6:00

Egyirányúsítják a reptérre vezető gyorsforgalmi út egy részét

Csatornázási munkák miatt jövő hétfőtől várhatóan augusztus 30-ig a Gyömrői úton, a Zalán és az Úz utca között lezárják a városhatár felé tartó két sávot, helyette egy sávon a Ferihegyi repülőtérre vezető úton haladhat az autóforgalom - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
2014.07.09. 4:00

Átvilágítják az állami cégeket

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a hatékonyságjavító intézkedési lehetőségek feltárása céljából elvégzi a felügyelete alá tartozó állami tulajdonú gazdasági társaságok teljes átvilágítását, ez a tervek szerint nyár végéig tart - közölte a tárca az MTI érdeklődésére kedden.
2014.07.09. 0:01

Járai Zsigmond véleménye a magyar gazdaságról

Sok nehézség után jó pályára került a magyar gazdaság, és a remények szerint azon is marad - mondta Járai Zsigmond az MTI-nek kedden, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán Makrogazdasági kérdések és potenciálok címmel tartott előadása előtt.

2014.07.08. 23:30

Szerbia is aláírta a Déli Áramlat megépítéséről szóló szerződést

Aláírták a Déli Áramlat gázvezeték szerbiai szakaszának megépítéséről szóló megállapodást kedden Belgrádban - közölte honlapján a B92 televízió.

2014.07.08. 23:02

Németország visszavonta az egyiptomi Sarm-es-Sejkre kiadott utazási figyelmeztetést

Németország visszavonta kedden az egyiptomi Sarm-es-Sejk városára kiadott utazási figyelmeztetést - adta hírül az as-Surúk egyiptomi napilap internetes oldalán, az idegenforgalmi miniszterre hivatkozva.

Több száz dolgozóval bővíti oroszlányi gyárát a BorgWarner

Az amerikai BorgWarner a következő években több mint 300 fős létszámbővítést tervez oroszlányi telephelyén. A turbófeltöltők gyártása mellett előbb a kuplung-, majd a kipufogóalkatrészek gyártását kezdik meg - mondta el a vállalat turbógyártó divíziójának elnök-ügyvezetője kedden az MTI-nek.

A Siemens dolgozik azon, hogy a vasúti biztosítóberendezés működését ne zavarhassa meg a Desiro-motorvonat

A Siemens Zrt. jelenleg is dolgozik azon, hogy a Desiro-motorvonatok közlekedtetése miatt ne keletkezhessen zavar a vasúti biztosítóberendezés működésében - közölte a cég az MTI megkeresésére kedden.

Fejleszteni kell a kisvállalkozásokat! A megoldás: inkubátorházak

Az inkubátorház intézménye a tapasztalatok szerint alkalmas eszköz a kisvállalkozások fejlesztésére, ezért a Magyar Iparszövetség együttműködve más érdekképviseletekkel arra törekszik, hogy mind több régióban megteremtse a vállalkozás támogatásának ezt a formáját - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöke az MTI-nek.
2014.07.08. 20:34

Ab-döntés - lényegét tekintve visszaállt a szocialista kormány által bevezetett szabályozás

Az MSZP szerint az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntésével, amellyel alkotmányellenesek minősítette a büntetéskiszabás szigorúbb halmazati szabályait, "lényegét tekintve visszaállt a szocialista kormány által bevezetett szabályozás".

2014.07.08. 20:15

Orgoványi takarék - Legkésőbb a jövő héten megérkeznek a nyugdíjak

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság várhatóan július 10-én indítja a nyugdíjak utalását az orgoványi takarékszövetkezetnél számlát vezető nyugdíjasoknak, így legkésőbb a jövő hét első felében megérkeznek az ellátások az érintettek részére - ezt a Magyar Államkincstár közölte kedden az MTI-vel a nyugdíjfolyósító tájékoztatására hivatkozva.
2014.07.08. 19:50

Elkészült a vásárcsarnok a gyulai piacon

Vásárcsarnokot épített a gyulai önkormányzat a városi piacon a tanyafejlesztési program támogatásával, a mintegy ötszáz négyzetméteres, korszerű létesítményt kedden adták át.

2014.07.08. 19:28

Hová tűntek a vatikáni milliók?

Jelentősen csökkent az IOR vatikáni bank nyeresége tavaly, a Szentszék kasszái pedig hiányt mutatnak - derült ki a vatikáni bank 2013-as mérlegének keddi bemutatásán.
2014.07.08. 19:05

Okok nélkül gyengült a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 211,46 pontos, 1,14 százalékos csökkenéssel, 18 329,79 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszített értékéből az előző napi záráshoz képest.
2014.07.08. 19:05

Jó pályára került a magyar gazdaság

Sok nehézség után jó pályára került a magyar gazdaság, és a remények szerint azon is marad - mondta Járai Zsigmond az MTI-nek kedden, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán Makrogazdasági kérdések és potenciálok címmel tartott előadása előtt.
2014.07.08. 18:45

Önköltséges hallgatóit támogatja a BGF

Több mint tizenegy és fél millió forint összértékű támogatást nyújtott közel 80 önköltséges hallgatójának a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a tavaszi félévben - közölte az intézmény az MTI-vel.
2014.07.08. 18:20

Nem vitázik, békülni akar a magyar vállalkozó

Egyre több fogyasztó és vállalkozás fordul a Budapesti Békéltető Testülethez; az idei első félévben 1819 ügy került a testülethez, 5,5 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.
2014.07.08. 18:00

1 milliárd EURÓ támogatás - kik kapták vajon?

Összesen egymilliárd euró támogatást ítélt meg kedden az Európai Bizottság 19 olyan projektnek, amelyek célja tiszta, a környezetet nem terhelő energia előállítása.
2014.07.08. 17:35

Nőtt a kkv-k részesedése az exportértékesítésben

A kis- és középvállalkozások (kkv) részesedése a magyar exportértékesítésben három év alatt három százalékkal nőtt, egyebek mellett ez derül ki a kkv-k 2011-2012. évi helyzetéről szóló jelentésből, amelyet a kormány a hétfői ülésén elfogadott - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden az MTI-t.
2014.07.08. 17:15

Marad a 20 százalékos áfa Szlovákiában

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás kedden az áfa-törvény azon módosítását, amely szerint a kormánynak akkor sem kell a korábbi, 19 százalékos mértékűre csökkentenie az áfa jelenleg 20 százalékos szintjét, ha az államháztartási hiány 3 százalék alá csökken.
2014.07.08. 16:53

Takarékszövetkezetek - Mindkét bírói kezdeményezést elutasította az Ab

Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény alaptörvény-ellenességének megállapítására irányuló mindkét bírói kezdeményezést. Az Ab a Veszprémi Törvényszék bírájának kezdeményezésénél megállapította, hogy nem alaptörvény-ellenesek a törvény bírói kezdeményezésben kifogásolt, az Ab által a normakontroll keretében vizsgálható pontjai, míg a Fővárosi Törvényszék bírájának kezdeményezése az Ab szerint nem is felelt meg az egyedi normakontroll indítvány feltételeinek - derül ki az Ab honlapján kedden közzétett határozatokból.
2014.07.08. 16:30

Épül az M4 Abony és Fegyvernek között

Az Abony és Fegyvernek közötti 29 kilométeres, 2x2 sávos M4 autópálya-szakasz 2016 őszére készül el, a munkák állásáról küldött közleményt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-nek.

Devizahitelek - Fitch: tőkepótlásra lesz szükségük a magyarországi bankoknak

A devizaalapú hitelek ügyében pénteken elfogadott új törvény potenciálisan magas járulékos költségei érdemi tőkeinjekciót tesznek szükségessé a magyarországi bankok külföldi anyabankjai részéről a szabályozóknak megfelelő tőkemegfelelési mutatók és a hitelkihelyezési kapacitás helyreállítása végett - jósolta keddi londoni helyzetértékelésében a Fitch Ratings.
2014.07.08. 15:40

Csökkentett értékesítés hozamcsökkenéssel a 3 hónapos dkj-aukción

Csökkentett összegben hirdetett meg és értékesített a másodpiacinál alacsonyabb átlaghozamon 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
2014.07.08. 15:20

Újabb rekord a belföldi turizmusban

Továbbra is lendületben van a belföldi turizmus, a Szallas.hu friss adatai alapján 10 százalék feletti volt a bővülés a második negyedévben 2013 hasonló időszakához képest. Nemcsak többször, de átlagosan többet is költöttük, amiben a SZÉP-kártya felhasználása is kulcsszerepet játszott. A Szallas.hu előfoglalási adatai alapján egyébként a tavalyinál is több teltházas hétvégére lehet számítani idén a Balatonon, a népszerűségi versenyt várhatóan Siófok nyeri.
2014.07.08. 14:55

Elutasította az AB a trafiktörvényt támadó alkotmányjogi panaszt

Elutasította az Alkotmánybíróság azt az alkotmányjogi panaszt, amely a nemzeti vagyonról, valamint a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvények egyes részei alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kérte.

Tömeges nyugdíjcsökkentést jelentene a nyugdíj gyermekszámhoz kötése

Az MSZP népesedéspolitikai intézkedésnek álcázott tömeges nyugdíjcsökkentésnek tartja azt, hogy a gyermekek számához kötnék a nyugdíj mértékének megállapítását.
2014.07.08. 13:55

Paksi erőmű - Ab: nem lehet népszavazást tartani a hitelből történő bővítésről

Visszautasította az Alkotmánybíróság (Ab) az Együtt és a PM alkotmányjogi panaszát, amelyet azért nyújtottak be, hogy lehessen népszavazást tartani a paksi erőmű állami hitelfelvétellel történő bővítéséről.
2014.07.08. 13:30

Ab: nem alaptörvény-ellenes a takarékszövetkezeti integrációs törvény

Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény alaptörvény-ellenességének megállapítására irányuló egyik bírói kezdeményezést - derül ki az Ab honlapján kedden közzétett határozatból.
2014.07.08. 13:10

Július végéig kártalaníthatja a Sunport Travel utasait az Uniqa

A Sunport Travel csődje miatt eddig beérkezett kárbejelentések alapján 69 érintett utazási szerződésről tud az Uniqa Biztosító Zrt., több bejelentésre nem számítanak, őket várhatón július végéig kártalanítják - közölte a biztosító az MTI érdeklődésére kedden.

2014.07.08. 12:50

2,7 milliárdos bírság több budapesti transzportbeton gyártónak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2014. június 30-án kelt döntésével nyolc budapesti transzportbeton gyártó vállalkozással és a Magyar Betonszövetséggel szemben 2.790.200.000 Ft összegű bírságot szabott ki, mert 2005 és 2007 között az 1000 m3 feletti Budapest környéki transzportbeton megrendeléseket előre meghatározott kvóta mentén felosztották, valamint meghatározták a transzportbeton árszintjét, ezzel egységes, folyamatos és komplex jogsértést követtek el.
2014.07.08. 12:25

Hatékony segítség a meggypiaci árutöbblet levezetésére

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) az ágazati szereplők bevonásával kidolgozta a meggypiaci feszültségek kezeléséhez szükséges intézkedéseket - olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében.
2014.07.08. 12:00

Lagermax-sztrájk – A cégvezetés nem enged a nyomásnak

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

Devizahitelek - Tartalékot képez a KBC Group a kifizetésekre

Tartalékot képez a devizahiteleseket segítő csomagból származó kifizetési kötelezettségei teljesítésére a KBC, miközben nem változtat magyarországi üzleti politikáján - tájékoztatta a belga KBC Group NV pénzintézet kedden az MTI-t.

Erőre kapott a forint - 310 alatt az euró

Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)

2014.07.08. 10:50

Uniós engedélyt kapott a KELER KSZF

A Magyar Nemzeti Bank - figyelembe véve az Uniós Felügyeleti Kollégiummal közösen meghozott együttes döntést - kibocsátotta a KELER KSZF számára azt az engedélyt, amely lehetővé teszi, hogy a rajta keresztül kereskedő tőkepiaci szereplők mentesüljenek a megnövekvő tőkekövetelmény képzési kötelezettségek alól.
2014.07.08. 10:30

Enyhén csökkentek a devizatartalékok júniusban

Júniusban 195 millió euróval, 36,079 milliárd euróra csökkentek a jegybank nemzetközi tartalékai - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden megjelent legfrissebb adataiból. A devizatartalékok összege 2,296 milliárd euróval nőtt az első félévben.
2014.07.08. 10:11

GoPro IPO: Nem mindig diadalmenet a tőzsdére lépés

Sokat nyerhetett az a befektető, aki időben beszállt a GoPro papírjainak kereskedésébe, a részvények árfolyama a tőzsdére lépést követően négy nap alatt megduplázódott. Bár azóta volt némi visszaesés, a hozamok még mindig vaskosan pozitívban vannak. A tőzsdei bevezetés azonban korántsem mindig diadalmenet, ezért nem árt kétszer is meggondolni, érdemes-e ilyenkor bevásárolni a papírokból - olvasható a KBC Equitas sajtóközleményében.
2014.07.08. 9:50

Cégtörlési rekord 2014 második negyedévében is

Minden eddiginél számosabb, összesen több mint tízezer cég szűnt meg idén a második negyedévben. Az első félév is negatív rekordot döntött, de jó jel, hogy a megszűnések mögött egyre kisebb számban jelenik meg okként a felszámolás, vagyis egyre kevesebb cég megy úgy tönkre, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után. A gazdasági növekedés pozitív hatásait még nem érezni a cégstatisztikán - olvasható az Opten sajtóközleményében.
2014.07.08. 9:30

A cégek többsége kivár a lakáscélú hiteltámogatás bevezetésével

Elvileg már fél éve, a gyakorlatban a kapcsolódó rendelet április 4-i megjelenése óta a cégek adómentesen támogathatják munkavállalóik lakáscélú hiteleinek törlesztését. A munkáltatók több mint fele azonban legalább az év végéig tartózkodik az új lehetőség bevezetésétől - olvasható a Trenkwalder sajtóközleményében.
2014.07.08. 9:10

Szerény erősödéssel nyitott Európa

Szerény erősödéssel nyitottak az európai tőzsdék. A német DAX index 0,1 százalékkal 9.919,70 pontra, a francia CAC-40 index 0,3 százalékkal 4.420,10 pontra, a brit FTSE-100 index 0,1 százalékkal 6.828,50 pontra, míg a Stoxx Europe 600 index 0,1 százalékkal 345,09 pontra emelkedett.
2014.07.08. 8:50

Drasztikusan visszaesett a német import

A vártnál nagyobb mértékben csökkent májusban a német export, míg az import másfél éve a legnagyobb visszaesést mutatta, ennek eredményeként a külkereskedelmi egyenleg a vártnál nagyobb mértékben nőtt.
2014.07.08. 8:30

Jogi előírások a németországi munkavállalásra

Komoly problémák adódhatnak Németországban abból, ha egy önkormányzati ellenőrzés során kiderül, hogy például a kőművesmunkával kapcsolatos tevékenységre bejelentett cég festési munkákat is végez, ugyanakkor ezt a tevékenységét elmulasztotta előzetesen bejelenteni - egyebek mellett ezt a praktikus tanácsot is tartalmazza az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) kiadványa, amely a német és osztrák munkavállalás feltételeit tartalmazza.
2014.07.08. 8:01

Több jó beszállási pont is mutatkozik a hazai tőzsdén!

A csökkenő európai részvénypiacokkal szembe ment tegnap a hazai értéktőzsde: a BUX 94,75 pontos, 0,51 százalékos emelkedéssel, 18 541,25 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.
2014.07.08. 7:40

Nőtt a kereslet a készházakra

Míg tavaly az első félévben alig kaptak megrendelést a készházépítők, az idén júliusig 50 családi házra kötöttek szerződést - mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ) belül működő készházépítő szakmai tagozat elnöke az MTI-nek.
2014.07.08. 7:20

Újabb felvásárlást hajtott végre a Gibson Brands

A Gibson Brands, Inc. (www.gibson.com) tegnap bejelentette, hogy zenei és audiotechnikai trendmeghatározóként történő folyamatos növekedése részeként befejezte a WOOX Innovations felvásárlását, amely a Royal Philips audio-, video- és multimédiás termékekkel és kiegészítőkkel foglalkozó üzletága volt - értesült a ProfitLine.hu.
2014.07.08. 7:00

Ne ess kétségbe! Van megoldás, ha nem vettek fel az egyetemre/főiskolára

Nem kell kétségbe esniük azoknak a fiataloknak, akiknek első nekirugaszkodásra nem sikerül a főiskolai vagy egyetemi felvételijük. Az állam nekik két éves ingyenes szakmaszerzésre ad lehetőséget

Nyugdíj - Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét - jelentette be Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója
2014.07.08. 4:00

Autót adna el? Akkor erre mindenképp figyeljen!

Kelet-Európa legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO Csoport tapasztalatai szerint, ha megfogadja az alábbi tanácsokat, akkor növelhető az eladásra kínált autó értéke.
USA »
Ár % Változás
S&P 500 USA 1967.57 0.15
NASDAQ USA 4415.491 0.44