Hírek > OTP osztalék fizetés: 2011 június 14-től >

OTP osztalék fizetés: 2011 június 14-től

2011.05.27 09:21
Az OTP Bank június 14-től kezdi meg az osztalék kifizetését, a közgyűlési határozatnak megfelelően az egy darab 100 forintos névértékű törzsrészvényre eső osztalék mértéke 73 forint - tette közzé a bank a BÉT honlapján pénteken.

A bank a részvényekre az osztalékfizetés kezdő napjára vonatkozó tulajdonosi megfeleltetést kér a KELER Zrt.-től. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2011. június 6., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP Bank Nyrt.névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2010. üzleti év után megállapított osztalékra.

 

A részvénykönyvi bejegyzés és a részvénykönyv ellenőrzése, valamint az osztalékszámítás elvégzése után az OTP a számított osztalékot – az adókötelezettség alakulásától függően nettó, vagy bruttó összegben – az értékpapír számlavezetőhöz, vagy ha a részvényes az értékpapír számlavezető útján úgy rendelkezett, a részvényes bankszámlájára utalja át.

 

Emlékeztetnek rá: a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a 2010. évi eredmény terhére fizetett osztalék után az adó mértéke 16 százalék. Az osztalék-kifizetést egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség nem terheli. A külföldi illetőségű természetes személy illetőségigazolását, haszonhúzói nyilatkozatát, valamint a részvényesi meghatalmazott által képviselt részvényes jellegére vonatkozó nyilatkozatokat az OTP abban az esetben tudja figyelembe venni, ha a dokumentumok az osztalékszámítást megelőzően, de legkésőbb 2011. június 9-én budapesti idő szerint 14 órakor az OTP Bank Nyrt. pénz- és értékpapírpiac háttérműveleti főosztályán rendelkezésre állnak - hívják fel a figyelmet. (MTI)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák