Elkészült a Pannergy miskolci geotermikus beruházásának első szakasza

Ünnepélyes keretek között Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere adta át a PannErgy 7,5 milliárd forint összköltségű Miskolci Geotermikus Projektjének első szakaszát, amely az Avas lakótelep geotermikus hővel történő ellátását biztosítja.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, és Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere közösen indították el azt a - a Miskolci Geotermikus Projekt keretében megvalósított - geotermikus hőszállító rendszert, amellyel megkezdődött a hőenergia szállítása Miskolc Megyei Jogú Város felé. Ezzel elindul Közép-
Európa legnagyobb geotermikus erőműve.


A beruházás első üteme zárult le, amellyel az avasi hőkörzetbe való hőbetáplálás indulhatott el. A beruházás második ütemének keretében akár néhány hónapon belül megvalósulhat a belvárosi hőkörzetre való csatlakozás is. A második ütem befejezésével éves szinten közel 800.000 GJ geotermikus energiából nyert hőenergia hasznosítására van lehetőség.


A második ütemmel párhuzamosan egyéb másodlagos hő hasznosítást célzó projektek is előkészítés alatt vannak Miskolc térségében. Ilyen például az üvegház projekt, amely az Avason 35-65 Celsius fokra lehűlt vízben még maradó geotermikus potenciált fogja tovább hasznosítani. A 10 ha-os üvegház projekt jelenleg előkészítési fázisban van, várhatóan mintegy 30 fő számára fog munkahelyet teremteni. Továbbá a Geo-Wendung Zrt-vel folyamatban van a geotermikus távhőrendszer bővítésének tervezése, a környező települések energetikai fejlesztésének érdekében.


A PannErgy és a Miskolci Hőszolgáltató közös leányvállalata a Miskolci Geotermia Zrt. 2009-ben kezdte el a
Miskolci Geotermikus Projekt megvalósítását. Az Európai Uniós pénzügyi források felhasználása mellett jelentős sajáterővel megvalósuló, két termelő és három visszasajtoló kútból, négy egyenként 30 MW teljesítményű hőcserélőből álló, mintegy 22 km hosszú geotermikus hőszállító rendszer első szakaszában az Avas lakótelep mintegy 20 000 lakásának hőszolgáltatásába kapcsolódik be.

Veszi magát a Pannergy

Saját részvény tranzakciókat jelentett be a Pannergy Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde hivatalos oldalán.
2019. 02. 25. 11:00
Megosztás:

Jelentősen nőtt a PannEnrgy árbevétele

A PannErgy csoport 2,129 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, ez 61 százalékkal haladja meg a tavalyi első fél év bevételét - tette közzé a cég pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2016. 09. 03. 06:00
Megosztás:

A PannErgy értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben fennálló részesedését

A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben lévő 100 százalékos tulajdonrészét egy magyarországi bejegyzésű szakmai befektetőnek - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2016. 03. 22. 07:30
Megosztás:

Új együttműködési megállapodást kötött a PannErgy

A PannErgy csoport vezetése a Győri Geotermikus Projekt elindulása után megvizsgálta a geotermikus energiatermelő-létesítmény portfóliójának aktuális piaci helyzetét és lehetőségeit, a vizsgálat eredményeként a társaság egyik helyi energiapiaci partnerével új együttműködési megállapodást kötött - közölte a PannErgy Nyrt. csütörtökön.
2016. 02. 26. 10:01
Megosztás:

Ez most így nem megy - A PannErgy újraértékelte a gödöllői projekt kilátásait

A PannErgy Nyrt. eláll attól, hogy a gödöllői geotermikus projektjét az eredeti tervek szerint valósítsa meg, ugyanakkor megvizsgálja egy új, termálvíz rendelkezésre állását nem igénylő műszaki koncepció megvalósítását.
2015. 12. 19. 10:30
Megosztás:

A PannErgy leányvállalata ingatlant és visszasajtoló kutat értékesített

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, a DoverDrill Kft. értékesítette a tulajdonában álló Kistokaj külterületén található beruházási területet, a rajta elhelyezkedő visszasajtoló kutat és a kút hasznosításával kapcsolatos bizonyos jogokat - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken a BÉT honlapján.
2015. 10. 10. 08:00
Megosztás:

Bevásárolt a Pannergy leányvállalat

A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben, hogy elősegítse a társaság projektjének megvalósítását - tette közzé a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2015. 10. 06. 08:05
Megosztás:

Pannergy: Sikeres a Győri Geotermikus Projekt negyedik kútja

A PannErgy Nyrt. tájékoztatási kötelezettségének eleget téve leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft. nevében ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a Győri Geotermikus Projekt beruházás részét képező negyedik BON-PE-02 jelű geotermikus fúrás 2015. augusztus 29-én elérte az előirányzott rétegformációban lévő megcélzott vetőzónát és teljes iszapveszteség keletkezett - olvashatjuk a BÉT hivatalos oldalán.
2015. 09. 18. 07:20
Megosztás:

PannErgy: 58 millió forint konszolidált nettó veszteség az első félévben

A PannErgy Nyrt. 58 millió forint konszolidált nettó veszteséget ért el 2015 első félévében, 107 millió forinttal kedvezőbb az előző év azonos időszakának 165 millió forintos veszteségénél - tette közzé a társaság szerdán a BÉT honlapján.
2015. 08. 19. 21:55
Megosztás:

Pannergy - Tervezett ütem szerint halad a Győri Geotermikus Projekt

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint a két leányvállalata a DD Energy Kft. és az Arrabona Geotermia Kft. a Győri Geotermikus Projekt megvalósításában és készültségében jelenleg jól követi az előirányzott projekt-létesítési ütemtervet.
2015. 08. 06. 10:10
Megosztás:

A PannErgy növelte részesedését a Gödöllői Geotermia Zrt.-ben

A PannErgy Nyrt. pénteken megállapodást írt alá Gödöllő Város Önkormányzatával a Gödöllői Geotermia Zrt.-ben lévő 10 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlásáról - közölte az energiaipari cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2015. 07. 24. 19:51
Megosztás:

Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.
2015. 07. 04. 07:00
Megosztás:

A PannErgy 118 millió forint konszolidált nettó eredményt ért el

A PannErgy Nyrt. 118 millió forint konszolidált nettó eredményt ért el 2015 első negyedévében az értékesítési hőárak csökkentése és a magas villamosenergia árak mellett is, ez 116 millió forinttal kedvezőbb az előző év azonos időszakának 2 millió forintos nyereségénél - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.
2015. 05. 15. 20:35
Megosztás:

PannErgy - Kiváló geotermikus teszteredmények Bőnyben

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint leányvállalata a DD Energy Kft. által megvalósított BON-PE-01 jelű geotermikus kút végleges teszteredményei az előzetesen mért adatokat felülmúlják.
2015. 05. 05. 09:02
Megosztás:

Lassan legyűri a veszteségét a Pannergy

Csökkent a PannErgy vesztesége tavaly értékesítési árbevételének jelentős növekedése mellett, a BÉT honlapján közzétett 2014-es előzetes eredményadatok szerint.
2015. 02. 20. 08:01
Megosztás:

PannErgy: csökkent a veszteség az első háromnegyed évben

A PannErgy Nyrt. konszolidált árbevétele 1 milliárd 558 millió forintot ért el az első háromnegyed évben, ez a tavalyi első kilenc hónap 625 millió forintos értékének több mint kétszerese; a növekedés elsődleges oka a Miskolci Geotermikus Projekt hőértékesítése, amely egymilliárd forintos árbevételt eredményezett - derül ki a társaság időközi vezetőségi beszámolójából.
2014. 11. 18. 12:50
Megosztás:

Hitelszerződést írt alá a PannErgy Nyrt. két leányvállalata

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint két leányvállalata a DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft., valamint az Arrabona Geotermia Kft. a Magyar Export-Import Bank Zrt-vel (Eximbank) beruházási hitelszerződésről állapodott meg.
2014. 11. 12. 07:35
Megosztás:

Megállapodást kötött a PannErgy a Takata Safety Systems Hungary Kft.-vel

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint leányvállalata a Kuala Kft. 2014. szeptember 30-án 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a Takata Safety Systems Hungary Kft-vel. A szerződés értelmében a Kuala Kft., mint hőtermelő, geotermikus forrásból látja el teljes körűen hőenergiával a Takata Safety Systems Hungary Kft. (Takata Kft.) miskolci gyáregységét.
2014. 09. 30. 10:55
Megosztás:

Geotermikus hőt szállít Győrnek a PannErgy

Geotermikus hő szállításáról állapodott meg a győri városüzemeltetési társasággal a PannErgy leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft..
2014. 09. 26. 03:00
Megosztás:

Hőszállítási szerződést kötött a PannErgy leányvállalata a GYŐR-SZOL Zrt.-vel

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. a mai napon 15 éves hőszállítási szerződést kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (GYŐR-SZOL Zrt.). A szerződés értelmében a Társaság, mint hőtermelő geotermikus forrásból látja el hőenergiával a GYŐR-SZOL Zrt.-t.
2014. 09. 25. 11:45
Megosztás: