Hírek > NordTelekom: június 10-én jön a nyilvános részvényaukció >

NordTelekom: június 10-én jön a nyilvános részvényaukció

2013.06.03 17:52
Június 10-én tartja nyilvános részvényaukcióját a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom telekommunikációs vállalat, miután a társaság igazgatósága úgy határozott, hogy külföldi növekedési terveinek megvalósításához maximum 200 millió forint összegű tőkeemelést hajt végre. A 16-20 forint közötti vételi ajánlatokat június 10-ig lehet jelezni bármelyik tőzsdetagsággal rendelkező banknál vagy befektetési szolgáltatónál - olvasható a vállalat sajtóközleményében.

Az angol telekommunikációs piacra történő belépés és egy vezető lengyel szolgáltatóval kialakítandó együttműködés beindítása érdekében a NordTelekom Nyrt. tőkeemelésről és ahhoz kapcsolódó nyilvános részvényaukcióról határozott. A magyar tulajdonú telekommunikációs szolgáltató bővüléséből a magyar tőzsdén befektetők is kivehetik részüket, amennyiben a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett társaság június 10-i részvényaukcióján résztvesznek. A BÉT kereskedési rendszerében megvalósuló aukción a NordTelekom fő tulajdonosának maximum 13 millió részvényére lehet vételi ajánlatot tenni 16-20 forint közötti árfolyamon. Az aukcióra legkésőbb június 10-én, jövő hétfő délelőttig jelentkezhetnek a befektetők a BÉT részvényszekciójában tagsággal rendelkező bankoknál és befektetési szolgáltatóknál. 


A NordTelekom fő tulajdonosa a tranzakcióval együtt kötelezettséget vállalt arra, hogy az aukción értékesített mennyiségnek megfelelő darabszámú részvényt az értékesítés során kialakuló átlagárfolyamon lejegyez a NordTelekom zártkörű alaptőke-emelése keretében, valamint a tulajdonában maradó részvényekre két évre szóló elidegenítési tilalmat vállalva nem jelenik meg a részvények eladói oldalán, ezzel is mutatva elkötelezettségét a cég terveit illetően. A tőkeemelés célja a NordTelekom nemzetközi növekedési terveinek finanszírozása a hazai piaci jelenlét fenntartása mellett. A NordTelekom piackutatása a lengyel és az angol piacon tárt fel olyan üzleti irányokat, melyek jelentős mértékben támogathatják a cég bővülési terveit. 


A vállalat elsődleges célpiaca az Egyesült Királyság, ahol a statisztikák szerint – folyamatos bővülés mellett – kb. 250-300 ezer magyar munkavállaló és családja él. A NordTelekom telefon és internet szolgáltatóként jelenne meg angol piacon, magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal és kedvező magyar percdíjakkal elsősorban a negyedmilliós angliai magyar népességet megcélozva. 


A másik bővülési irányt Lengyelországban tárta fel a NordTelekom, ahol a társaság a varsói tőzsdére bevezetett, a VOIP szolgáltatások terén piacvezető lengyel szolgáltatóval, az Aiton Caldwell vállalattal tervez együttműködést. Az Aiton Caldwell a közelmúltbeli amerikai és romániai terjeszkedése után sikeres üzleti modelljével Magyarországon is szeretne megjelenni, amellyel kapcsolatban a NordTelekommal folytat tárgyalásokat. Az IP alapú telefonszolgáltatásoknál az opcionális többletszolgáltatásokon (beválasztó menü, call forward, hívásrögzítés stb.) lehet a legnagyobb jövedelmezőséget elérni, továbbá versenyelőnyt jelent a már kész, tesztelt szoftver felhasználása, valamint az, hogy nincs szükség jelentős szervezetfejlesztésre, mivel a NordTelekom jelenlegi ügyfélszolgálata, technikai stábja el tudja látni a feladatokat.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák