Szeptember 19-ig lehet Business Telecom-részesedést szerezni

Elkezdődött a dinamikusan növekvő alternatív távközlési szolgáltató nyilvános részvényértékesítése. Szeptember 19-ig ritka lehetőséget kapnak a hazai magánbefektetők: nyilvános részvényértékesítésnek köszönhetően részesei lehetnek Magyarország első számú alternatív távközlési társasága, a budapesti és a frankfurti tőzsdén egyaránt jegyzett Business Telecom Nyrt. (BTel) sikertörténetének. A mindkét tőzsdére bevezetett törzsrészvények darabonként 1.120 Ft-os áron vásárolhatók. Az árbevételét az utóbbi években évről évre megduplázó BTel sikeres üzleti modelljének, évtizedes távközlési tapasztalattal rendelkező vezetésének, ambiciózus céljainak, konzervatív tervezésének és jelentős növekedési potenciáljának köszönhetően keresett a hazai és nemzetközi magán- és intézményi befektetők körében.

Az összesen 1.250.000 darab, a budapesti és a frankfurti tőzsdére bevezetett törzsrészvényt a Business Telecom Nyrt. tulajdonában álló BTel Technologies Kft. ajánlja fel tőzsdén kívüli értékesítésre. A tranzakcióra érvényes, szeptember 6-án meghirdetett 1.120 forintos részvényár a befektetők számára mind a szeptember 6-i tőzsdei záróárhoz, mind a papír előző háromhavi átlagárához viszonyítva kedvező beszállási lehetőség.

 

Btel Business Telecom logA Business Telecom Nyrt. a már meglévő kötvénytulajdonosainak kedvezményes törzsrészvény-vásárlási lehetőséget is biztosít. A „BTEL 2014/A”, „BTEL 2014/C” és „BTEL 2015/C” elnevezésű kötvények tulajdonosai, amennyiben vállalják, hogy az így megvásárolt részvényeiket 2014. március 20-ig zárolt értékpapírszámlán tartják, élhetnek a lehetőséggel. A kötvényesek számára a kedvezményes részvényvásárlási időszak szeptember 9-től szeptember 20-ig tart.

 

A befektetők vételi ajánlatait várják a Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnerei.

 

További részletek a Buda-Cash Brókerház weboldalán olvashatók.

 

Miért érdemes BTel-részvényekbe befektetni?


  • - Részese lehet egy újabb hazai cég sikertörténetnek
  • - Részvényesként profitálhat a vállalat tervezett további növekedéséből
  • - Ha Ön BTel kötvénytulajdonos, most kedvezménnyel juthat BTel részvényekhez
  • - A BTel fennállása óta évről évre közel megduplázta árbevételét; eredményei fenntartható dinamikus növekedést mutatnak: 2008-ban még 268 millió forintos árbevétele 2010-re 1 milliárdra, 2011 végére 1,8 milliárd forintra, 2012-ben 3,5 millárd forintra emelkedett. A cég üzemi eredménye 2011-ben az előző évihez képest megháromszorozódott; 2012-ben pedig megduplázódott.
  • - A társaság vezetői évtizedes távközlési tapasztalattal rendelkeznek, ennek köszönhető a BTel egyedi, sikeres üzleti modellje, pozitív eredményei és komoly piaci potenciálja.
  • - A társaság részvényeit 2012 májusában vezette be a Budapesti Értéktőzsdére; mára a papírok a Frankfurti Értéktőzsdén is forognak, ezáltal közepes méretű tőzsdei céghez képest magas a papírok likviditása.
  • - A társaság tulajdonosai elsősorban a management és hazai magánszemélyek, továbbá az elmúlt időszakban számos intézményi befektető találta befektetésre alkalmasnak a BTel részvényeit.
  • - A cég korszerű, az átlagosnál gyorsabban kiépíthető és költséghatékonyabb hálózattal rendelkezik, amelyek dinamikus fejlődést és az átlagosnál nagyobb megtérülést jelentenek üzleti modelljében.

Btel jegyzés

 

A BTel idei, első féléves eredményei:


  • - Nettó árbevétele 26 százalékkal (1,42 milliárdról 1,79 milliárd forintra),
  • - üzemi eredménye 162 százalékkal (174,6 millió forintról 458,7 millió forint fölé),
  • - az EBITDA két és félszeresére (302,2 millió forintról 722,9 millió forintra)
  • - az adózás előtti bevétele pedig kilencszeresére (47,8 millióról 442,1 millióra) nőtt az előző év megegyező időszakához képest.

 

A BTel fejlesztési tervei:


  • - saját mikrohullámú és műholdas távközlési hálózat fejlesztése
  • - új termékek bevezetése
  • - jövőbeli piaci akvizíciók

 

Amire a cég vezetői büszkék


  • - saját független hálózatot működtetnek; más szolgáltatók hálózatának igénybevétele nélkül, alacsonyabb költséggel, és nagyobb sávszélességen;
  • - akár 20-30 százalékkal olcsóbb, azonos vagy jobb minőségű telekommunikációs szolgáltatást biztosítanak a hagyományos piacvezetőkhöz képest;
  • - a céget rövid üzleti megtérülésű beruházások, valamint dinamikus bővülés és ügyfélszám-növekedés jellemzi;
  • - a BTelre nem jellemző a nagyvállalatok lassúsága; a vezetés képes gyorsan reagálni a változásokra és alkalmazkodni a mindenkori piaci körülményekhez.

 

Amit a befektetőknek a részvényértékesítésről tudniuk kell:


Értékesítés ideje:


  • - Általános értékesítés: szeptember 9–19.
  • - Kedvezményes értékesítés: szeptember 9–20.

 

Értékesítő: A Buda-Cash Brókerház Zrt. és konzorciális partnere, a Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt.

 

További részletes információk:

 

A BUDA-CASH Zrt. fiókirodái:

Központi Iroda 1118 Budapest, Ménesi út 22.

Bajai Fiókiroda 6500 Baja, Vörösmarty u. 5. I/2.

Békéscsabai Fiókiroda 5600 Békéscsaba, Mednyánszky u. 2-4.

Debreceni Fiókiroda 4025 Debrecen, Piac utca 31. I/2.

Győri Fiókiroda 9022 Győr, Széchenyi tér 7. I.em.

Kecskeméti Fiókiroda 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 2. II.em.

Miskolci Fiókiroda 3530 Miskolc, Arany János tér 1.

Pécsi Fiókiroda 7624 Pécs, Barbakán tér 5.

Szegedi Fiókiroda  6720 Szeged, Feketesas u. 28.

Veszprémi Fiókiroda*   8200 Veszprém, Ádám Iván u. 2. I. em.

Zalaegerszegi Fiókiroda    8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 5.

 

* A veszprémi fiókirodában nem lehetséges a készpénzfelvétel, illetve befizetés

 

A részvények tőzsdén kívüli piacon történő megvásárlásának feltétele, hogy a vásárolni kívánó ügyfelek a BUDA-CASH Zrt-nél értékpapír- és ügyfélszámlával rendelkezzenek. A számlanyitás a BUDA-CASH Zrt-nél csak személyesen lehetséges.

 

Jogi nyilatkozat
Felhívjuk a tisztelt befektetők figyelmét, hogy a részvények tőzsdén kívüli bizományosi vételére vonatkozó megbízás megadása előtt a befektető köteles az Információs Összefoglalót, továbbá az Ajánlattevő által 2013. szeptember 2-án közzétett „Általános Nyilvános Értékesítési Ajánlat Hirdetménye” és a „Kedvezményes Nyilvános Értékesítési Ajánlat Hirdetménye” című hirdetmények tartalmát megismerni, valamint a Business Telecom Nyrt. részvényeibe történő befektetéssel kapcsolatosan részletesen tájékozódni a megalapozott befektetői szándék kialakításának céljából.
A jelen kommunikáció nem minősül értékpapír jegyzésére vagy megvásárlására, határidős vagy opciós ügylet megkötésére vonatkozó felhívásnak, és nem tekinthető szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként. Bármely, a Business Telecom Nyilvánosan Működő Részvénytársaság értékpapírjába történő befektetés előtt a befektetőknek mérlegelniük kell az Információs Összefoglalóban és a Business Telecom Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra vonatkozó egyéb tájékoztatásokban foglaltakat.

 

A BTel-ről:
A Budapesti Értéktőzsdén és a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett Business Telecom Nyrt. (BTel) Magyarország első számú alternatív távközlési szolgáltatója. A 2006-ban Kecskeméten alapított cég mára budapesti kirendeltséggel is rendelkezik. Foglalkoztatott dolgozóinak száma eléri a 100 főt. A BTel új és meglévő ügyfeleinek a legújabb és legköltséghatékonyabb távközlési megoldásokat biztosítja, a piaci igényeknek legmegfelelőbb internetalapú megoldások fejlesztésén és hasznosításán dolgozik, valamint komplex irodai, nagyvállalati informatikai és telekommunikációs megoldásokat kínál. Alternatív távközlési szolgáltatóként vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet-, és műholdas szolgáltatást nyújt országszerte. Kapcsolódó termékpalettáján szerepel az IPTV, IP-alapú telefonszolgáltatások, az eFax, a VPTV kapcsolatok kiépítése, továbbá szerver-elhelyezés, szerverbérlet és a domain-regisztráció is.

Emelte célszámait a Duna House a2021 Q2-es negyedéves jelentés után

A Duna House Group (a „Csoport”) 2021. második negyedévében szintet lépett: negyedéves árbevétele 3,4 milliárd Ft-ra (+78% év/év), tisztított core EBITDA-ja pedig a 629 mFt-ra ugrott (+72% év/év). A Csoport számviteli konszolidált EBITDA-ja 512 millió Ft volt, 49%-kal meghaladva 2020 azonos időszakát.
2021. 08. 28. 18:00
Megosztás:

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babaváró hitel összegét?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.
2021. 08. 27. 11:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Mire számítsunk ma a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2021. 08. 27. 08:58
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Esik az arany árfolyama a Fed elnökének beszéde előtt

Az arany 1.784 dollárig süllyedt ma reggel.
2021. 08. 26. 12:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 26. 08:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Kicsit erőre kapott a forint

Erősödött kissé a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2021. 08. 25. 21:00
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Ma is alulteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 540,05 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 51 093,80 ponton zárt szerdán.
2021. 08. 25. 19:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

Csökkenhet a BUX

Ismét gyengülhetnek az árfolyamok szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az 51 500-52 300 pontos tartományban mozog - jelezte az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek eljuttatott szerdai kommentárjában.
2021. 08. 25. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, és a térségben 8 órakor még nyitva tartó részvénypiacokon sem alakult ki biztos trend.
2021. 08. 25. 08:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen mozgott a forint árfolyama a vezető devizákkal szemben szerda reggel a bankközi piacon kedd kora estéhez viszonyítva.
2021. 08. 25. 07:00
Megosztás:

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. jelentős befolyást szerezhet a CIG-ben

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2021. 08. 25. 05:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 24. 23:59
Megosztás: