Hibrid hajtású buszokra kapott megrendelést a Rába

28 darab, a legkorszerűbb járműtechnológiát képviselő dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft.. A most megrendelt buszflotta Budapesten fog közlekedni, így a legnagyobb európai városokban már bizonyított, fenntartható, csökkentett zajterhelésű, tisztább és zöldebb technológia jelenik meg a magyar főváros útjain is - olvasható a Rába sajtóközleményében.

A szerződés értelmében a Rába-Volvo együttműködés egyedülálló hibrid technológiával rendelkező járműveket szállít a BKK csuklós autóbusz üzemeltetői tenderét megnyerő T&J Busz Projekt Kft-nek. Az új, alacsonypadlós, légkondicionált, legkorszerűbb Euro6 motorral felszerelt Volvo 7900-as típusú autóbuszok jövő év elején állnak forgalomba a belvárosi vonalakon. Mindez komoly előrelépés a hazai közösségi közlekedés és a Rába-Volvo együttműködés szempontjából egyaránt.


A környezetvédelmi normák szigorodásával párhuzamosan a Rába stratégiai partnere, a Volvo az Euro6-os dízelmotor fejlesztésen túlmutató megoldást dolgozott ki. Párhuzamos hibrid technológiájával alig néhány év alatt globális piacvezető pozíciót szerzett a hibrid buszok szegmensében. Egyedülálló konstrukciós megoldásokat ötvöző járművei a városi közösség, az utazóközönség és az üzemeltetők számára is egyértelmű előnyöket kínálnak. A buszokat magas megbízhatóság és élettartam, megnövelt befogadóképesség jellemzi, és akár 39%-kal alacsonyabb üzemanyag felhasználást, 40-50%-kal kevesebb károsanyag kibocsátást, valamint csendes, elektromotoros indulást tesznek lehetővé.

 

A fejlesztések során a dízel erőforrást egy komplett elektromos hajtóművel építették egybe. Ennek köszönhetően a jármű kiválóan tud alkalmazkodni a városi közlekedés folyamatosan változó körülményeihez. A forgalmi viszonyoknak megfelelően az autóbuszok tisztán elektromos hajtással, vagy a legszigorúbb kibocsátási normáknak is megfelelő Euro6 dízel motorral is képesek működni, sőt, ezek a hajtások egyszerre is működnek, ha a körülmények úgy kívánják.


A Rába-Volvo együttműködés egyik alappillére a világszínvonalú, érett, ugyanakkor fejlődőképes technológia. A felek kooperációjuk elmélyítésével a legkorszerűbb hibrid technológiát is elérhetővé tették hazánkban. Az együttműködésben újabb távlatokat nyithat a Rába hibrid futómű fejlesztése éppúgy, mint a Volvo tesztelés alatt álló tölthető hibrid autóbusza.

Ennyiért kelt el a győri Konferencia Hotel

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 1 455 420 ezer forintért értékesítette árverésen a Győr belvárosában található Konferencia Hotelt - tudatta a győri székhelyű járműgyártó vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 05. 29. 05:00
Megosztás:

Romlottak a Rába számai

Tavaly csökkent a Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA), valamint üzemi eredménye - közölte a társaság szerda délután a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2017. 02. 22. 18:25
Megosztás:

Csökkenőben a Rába árbevétele és EBITDA-eredménye

Nyolcadával csökkent a Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele és EBITDA-eredménye az első háromnegyed évben - olvasható a társaság által a BÉT honlapján közzétett beszámolóban.
2016. 11. 17. 02:00
Megosztás:

A Rába új megállapodással erősíti piaci pozícióit a csendes-óceáni térségben

A Rába megszilárdította a japán haszonjármű piacon elért beszállítói pozícióját a Sojitz Corporationnel most aláírt, öt évre szóló megállapodással. Ennek értelmében a társaság továbbra is futómű-modulokkal és főegységekkel látja el a japán OEM piacot - értesült a ProfitLine.hu.
2016. 07. 04. 17:30
Megosztás:

Csökkenő árbevétel és eredmény a Rábánál

Az előző év azonos időszakához képest 31 százalékkal, 9,59 milliárd forintra csökkent a Rába Járműipari Holding Nyrt. árbevétele az év első három hónapjában, az üzemi eredmény 42 százalékkal 232 millió forintra esett - áll a társaság által a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtök reggel közzétett gyorsjelentésben.
2016. 05. 12. 08:40
Megosztás:

Stratégiai szintváltás kezdete a Rábánál

A Rába Csoport 9,5 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta 2016 első negyedévét. A társaság az idei év első három hónapjában javította termékeinek versenyképességét, és kiváló pénzügyi eredményeire támaszkodva megtette az első lépéseket az új stratégiai célok megvalósítására - közölte a Társaság a ProfitLine.hu-val.
2016. 05. 12. 07:56
Megosztás:

Rába 2015: a kiemelkedő üzletmenet új távlatokat nyit a társaság előtt

A Rába Csoport 46 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta a 2015. évet, mely során több üzletfejlesztési sikerről is beszámolhatott. Mindhárom üzletágban javította az eredményességét, melynek köszönhetően - rekord alacsonyra csökkenő hitelállomány mellett- jelentősen növelte a saját tőkéjét, utat nyitva ezzel jelentős fejlesztések megvalósítása előtt.
2016. 02. 18. 09:10
Megosztás:

Rába 2015: a kiemelkedő üzletmenet új távlatokat nyit a társaság előtt

A Rába Csoport 46 milliárd forintot meghaladó konszolidált árbevétellel zárta a 2015. évet, mely során több üzletfejlesztési sikerről is beszámolhatott. Mindhárom üzletágban javította az eredményességét, melynek köszönhetően - rekord alacsonyra csökkenő hitelállomány mellett- jelentősen növelte a saját tőkéjét, utat nyitva ezzel jelentős fejlesztések megvalósítása előtt.
2016. 02. 18. 00:06
Megosztás:

Újabb milliárdos fejlesztésekre készül a Rába

Milliárdos fejlesztésekre készül a Rába-csoport - mondta el az MTI-nek nyilatkozva a holding elnök-vezérigazgatója.
2015. 12. 28. 08:54
Megosztás:

Megérkezett a Rába gyorsjelentése

Az év első kilenc hónapjában mintegy három százalékkal, 32,9 milliárd forintra csökkent a Rába-csoport árbevétele, de a harmadik negyedév 8,4 milliárdos adata ötödével jobb az egy évvel korábbinál - áll a Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtökön reggel közzétett tőzsdei gyorsjelentésében.
2015. 11. 12. 11:20
Megosztás:

Újabb megállapodást írt alá a Rába a Claas cégcsoporttal

Öt évre szóló megállapodást írt alá a Rába Járműipari Holding Nyrt. a németországi székhelyű Claas cégcsoporttal, a megkötött szerződéssel a Rába egy úgynevezett osztóműt szállít a Claas gyapotszedő gépeibe - közölte a győri székhelyű vállalat hétfőn az MTI-vel.
2015. 11. 02. 18:25
Megosztás:

Egyiptomban terjeszkedik a Rába

A Rába új piacon, Észak-Afrikában készül megvetni a lábát, a magyar cég busz futóműveket szállít az egyiptomi székhelyű EAMCO (Engineering Automotive Manufacturing Company) busz- és teherautó-gyártó 145 buszához - közölte a győri járműipari vállalat csütörtökön az MTI-vel.
2015. 09. 17. 15:40
Megosztás:

Megérkeztek a Rába számai

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 24,521 milliárd forint árbevétellel zárta 2015 első fél évét, ez 8,7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első félévi adatnál – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat csütörtökön az MTI-t.
2015. 08. 07. 07:00
Megosztás:

Tovább erősíti európai haszonjármű-piaci jelenlétét a Rába

A Rába stratégiájában szereplő hosszú távú cél az európai piaci eladások növelése. A vállalat folyamatosan fejleszti termékeit és termék előállításhoz szükséges technológiáit, hogy azok megfeleljenek a legújabb károsanyag-kibocsátási normáknak is, szem előtt tartva a környezetterhelés-csökkentési szempontokat - olvasható a Rába közleményében.
2015. 06. 29. 12:35
Megosztás:

Rába - Stabil eredményesség, rekord alacsony hitelállomány

A társaság csoportszinten 13,9 milliárd forintos konszolidált árbevételt ért el 2015. I. negyedében, ami 17,6 százalékos forgalombővülést jelez a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az idei első negyedévben valamennyi üzletág megtartotta, illetve javította készpénztermelési hatékonyságát, a csoportszintű EBITDA értéke közel 1 milliárd forint volt.
2015. 05. 14. 07:45
Megosztás:

Idén sem fizet osztalékot a Rába

Idén sem fizet osztalékot 2014-es teljesítménye után részvényeseinek a Rába Járműipari Holding Nyrt., a csütörtöki közgyűlés 98,7 százalékos többséggel szavazta meg az előterjesztetett határozatot.
2015. 04. 16. 16:50
Megosztás:

Rába ülésalkatrészek kerülnek az új Suzuki Vitarába

Újonnan elnyert megrendelés révén gyarapítja a Rába a Suzuki számára szállított termékei körét. A most megkötött megállapodással évi mintegy 2 milliárd forint értékű üzletet nyert el a társaság Alkatrész üzletága az új Suzuki Vitara teljes életciklusára - olvasható a Rába közleményében.
2015. 03. 05. 16:42
Megosztás:

Csökkent a Rába nyeresége 2014-ben

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 47,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el 2014-ben, ami 0,9 százalékkal magasabb az előző évinél, 852 millió forintos eredménye viszont elmaradt a 2013-ban elért 2,67 milliárd forinttól.
2015. 02. 19. 06:00
Megosztás:

Csökkent a Rába bevétele és eredménye

Az első háromnegyed évben 2,4 százalékkal, 33,9 milliárd forintra csökkent a Rába Járműipari Holding Nyrt. konszolidált árbevétele, míg a 2,13 milliárdos EBITDA (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredmény) 47,6 százalékkal maradt el az előző év első kilenc hónapjában elérttől.
2014. 11. 13. 08:40
Megosztás:

Csökkent a Rába nyeresége

Jelentősen nőtt az idei második negyedévben a Rába árbevétele, ugyanakkor visszaesett a nyeresége - derült ki a győri székhelyű járműgyártó holding gyorsjelentéséből, amelyet csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde zárása után tett közzé.
2014. 08. 08. 07:00
Megosztás: