Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot

Hackertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), érzékeny adatok nem kerültek veszélybe - közölte csütörtökön a frankfurti intézmény.

A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mailcímét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat. A hackertámadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe - áll a közleményben.

 

Kiemelték, hogy az érintett adatbázist az EKB rendszereitől elkülönítve tárolják, így nem kerültek veszélybe érzékeny piaci adatok és az euróövezeti központi bank belső informatikai rendszerei. Az esetről tájékoztatták a német rendőrséget, az ügyben nyomozás indult.  (MTI)

Hamarosan véget érhet a bankokra vonatkozó osztaléktilalom

Az EKB spanyol származású alelnöke szerint hamarosan feloldhatják az eurózónás bankokra vonatkozó osztalékfizetési tilalmat.
2021. 06. 24. 13:30
Megosztás:

Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa csütörtöki ülésén, a piaci várakozásoknak megfelelően.
2018. 04. 26. 16:00
Megosztás:

A forint és a dollár is intenzíven gyengült a múlt héten

A múlt hét második felében irányt váltott az EUR/USD és az euró intenzíven erősödni kezdett.
2017. 03. 13. 11:30
Megosztás:

Nem lazítanak tovább az euróövezeti monetáris politikán

Nem tartja szükségesnek az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájának további lazítását a német Bundesbank elnöke, aki szerint most már a meghozott intézkedések hatását kellene kivárni.
2016. 06. 13. 17:00
Megosztás:

Az EKB nem változtatott az irányadó kamaton

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülésén.
2016. 06. 02. 14:20
Megosztás:

Ausztria feltehetőleg nem teljesíti az idei uniós hiánycélt az osztrák költségvetési tanács szerint

Ausztria feltehetőleg nem teljesíti az idei uniós hiánycélt, még akkor sem, ha a migránsválság miatti többletkiadás rendkívüli pénzügyi ráfordításként jelenik meg - figyelmeztetett a független osztrák költségvetési tanács pénteken.
2016. 05. 27. 15:00
Megosztás:

EKB: folytatódik a gazdasági növekedés az euróövezetben

Az erőteljes lakossági keresletnek és a növekedésnek indult vállalati beruházásoknak köszönhetően a belső fogyasztást és a hitelezést ösztönző monetáris politikai intézkedések támogatásával folytatódik a gazdasági fellendülés az euróövezetben - írja az Európai Központi Bank (EKB) honlapján csütörtökön közzétett havi gazdasági jelentés.
2016. 05. 05. 13:40
Megosztás:

Az EKB továbbra is figyelemmel kíséri az MNB finanszírozási tevékenységét

Az Európai Központi Bank (EKB) továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tevékenységét a monetáris finanszírozás tilalmáról szóló uniós rendelkezések betartásának biztosítása érdekében - írta csütörtökön kiadott éves jelentésében a frankfurti pénzintézet.
2016. 04. 07. 11:00
Megosztás:

Még mindig mínuszban az infláció

Az éves inflációs érték 0%-alatt maradt márciusban. Az EKB törekvései még mindig nem elegendően emelik a mutatót és nincs javulás, 0.1%-kal csökkentek a fogyasztói árak az EU-ban, ebben a hónapban.
2016. 03. 31. 13:00
Megosztás:

Alig volt az érdeklődés az EKB nulla százalékos kamatozású hitele iránt

Az Európai Központi Bank (EKB) mindössze 7,3 milliárd eurónyi olcsó hitelt osztott szét 19 európai kereskedelmi bank között a hosszú távú refinanszírozási program (TLTRO) hetedik részeként csütörtökön. A 2018 szeptemberében lejáró hitelek kamatát nulla százalékon rögzítették.
2016. 03. 24. 15:20
Megosztás:

A BNP az EURUSD szabadesésének végét híreszteli

Szignifikáns lazító intézkedéseket vezetett be az Európai Központi Bank csütörtökön. 10 bázisponttal csökkentette a betéti kamatrátáját, a refinanszírozási rátát 5-tel, megnövelte az eszközbeszerzések sebességét és keretösszegét, a vállalati adósságokra is kiterjesztette a vásárlásokat és további hosszú távú repó-műveleteket jelentett be.
2016. 03. 11. 14:40
Megosztás:

Az EKB lépései új finanszírozási lehetőségeket teremthetnek

Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülésén meghozott intézkedések, különösen a negatív betéti kamat további csökkentése újabb finanszírozási lehetőségeket teremtenek, a gazdaság élénkítését szolgálják - mondta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója az EKB kamatdöntésével kapcsolatban pénteken az M1 aktuális csatornán.
2016. 03. 11. 11:20
Megosztás:

A Goldman az EKB-döntés előtt

Igen, mondhatni megalázó vereséget szenvedett a Goldman Sachs a decemberi EKB-ülés előtti véleményével, hiszen az akkori meglátásaik szinte teljességgel megegyeztek a jelenlegiekkel.
2016. 03. 10. 12:20
Megosztás:

Napi kulcsfontosságú események

Melyek azok a fontos gazdasági hírek, események, melyek a mai napot felkavarhatják az állóvizet a piacon? Tekintsék meg alábbi összeállításunkat:
2016. 03. 10. 11:00
Megosztás:

A Goldman elképzelései az EKB döntéséről

A Goldman közzétette a különböző elképzeléseit az EURUSD devizapár árfolyamának alakulásáról az esetleges csütörtöki eredmények tekintetében. Mindenekelőtt az egy éven keresztül küldött vegyes hangvételű üzenetek után az EKB-nak jeleznie kellene az elhivatottságát az inflációs cél elérése ügyében, beleértve ebbe a QE vásárlások havi keretösszegének kitolását is.
2016. 03. 07. 13:40
Megosztás:

EKB lazítás = SNB intervenció?

Az ING Bank szerint rákényszerítheti az Európai Központi Bank a Svájci Nemzeti Bankot is a lazításra jövőhéten.
2016. 03. 03. 13:20
Megosztás:

Sok elemző kétli, hogy az EKB növeli jövőre a mennyiségi enyhítés keretét

Az európai elemzői közösségen belül sokan kétlik, hogy az euróövezeti jegybank (EKB) 2016-ban emelné a gazdaságélénkítő célú mennyiségi enyhítési program eszközvásárlási összegét a Financial Times hétfőn ismertetett felmérése szerint.
2015. 12. 28. 14:50
Megosztás:

A héten tovább gyengítheti az eurót az EKB

Hétfőn az IMF dönt arról, hogy a kínai jüan bekerül-e az ötévente felülvizsgált SDR kosárba. Csütörtökön az EKB ülésére figyelünk, melyen a jegybank egy komplex monetáris lazítócsomagot mutathat be, tovább gyengítve az eurót. - mondta el Kovács Bálint, az Equilor elemzője.
2015. 11. 30. 09:50
Megosztás:

Várhatóan tovább lazítja monetáris politikáját ez EKB

A gazdasági tevékenység lanyhulása és a fenyegető defláció miatt az elemzők túlnyomó többsége szerint további hitelkönnyítő intézkedéseket jelent be jövő heti ülése után az Európai Központi Bank (EKB). A pénzintézet vezetése azonban megosztott, német részről egyre élesebben bírálják Mario Draghi elnök politikáját.
2015. 11. 26. 07:45
Megosztás:

Draghi: az EKB készen áll a monetáris lazítás kiterjesztésére

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa nem változtatott mennyiségi enyhítési programjának paraméterein, majd decemberben vizsgálja felül monetáris politikáját - jelentette be Mario Draghi, az euróövezeti jegybank elnöke csütörtökön a kamatdöntő ülést követő sajtótájékoztatóján.
2015. 10. 22. 21:12
Megosztás: