Az IMF 1,39 milliárd dollárt utalt át Ukrajnának

Az IMF végrehajtó tanácsa engedélyezte 1,39 milliárd dollár kifizetését Ukrajnának, miután lezárta az április végén odaítélt támogatási csomag feltételei teljesítésének első ellenőrzését - közölte pénteken az IMF.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) az idén április 30-án hagyta jóvá a két évre szóló, 17 milliárd dolláros ukrán segélyprogramot. A segélyprogram célja, hogy segítse a válságban lévő ország pénzügyi stabilizálását, és megteremtse a tartós gazdasági növekedése alapjait. A 17 milliárdos támogatási keretből 3,2 milliárdot akkor át is utaltak Ukrajnának.   (MTI)

Európának több ponton erősítenie kell a konvergenciát

Európának a közgazdasági szakpolitikák területén is erősítenie kell a konvergenciát ahhoz, hogy hitelesebbé váljon és elérje céljait - mondta Jacques de Larosiére, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által szervezett Lámfalussy-konferencián hétfőn Budapesten.
2017. 01. 23. 18:30
Megosztás:

Az IMF a globális tőke 'nyomulásának' fő intézményévé vált

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a "globális tőke nyomulásának fő intézményévé" vált, ennek iskolapéldája a görög adósságválság kezelése - mondta Boros Imre közgazdász vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán arra a hírre, hogy az IMF független kiértékelő hivatalának jelentése szerint a valutaalap hibás statisztikát alkalmazott a görög adósságválság kezelésekor.
2016. 07. 31. 09:47
Megosztás:

Lagarde: a reformok eltökélt és határozott végrehajtása javítja Kína növekedési kilátásait

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azért látja kedvezőbbnek Kína növekedési kilátásait, mert az ország "eltökélten és határozottan" végrehajtja a szükséges reformokat és folyamatosan támogatja a gazdaságot - mondta Christine Lagarde.
2016. 07. 23. 07:00
Megosztás:

Bíróság elé kell állnia az IMF vezetőjének egy vitatott kártalanítási ügy miatt

Bíróság előtt kell számot adnia Christine Lagarde-nak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőjének egy vitatott kártalanítási ügyben játszott szerepéről - határozott pénteken a francia Semmítőszék.
2016. 07. 22. 20:30
Megosztás:

Ukrajna a nyáron megkaphatja a következő IMF-hitelrészletet

A hitelszerződés főbb kérdéseit már sikerült egyeztetnie Kijevnek és a Nemzetközi Valutalapnak (IMF), ha pedig sikerül végleges megállapodásra jutniuk, semmi akadálya annak, hogy július-augusztusban megkapja az ország a következő kölcsönrészletet - mondta David Lipton, az IMF igazgatóhelyettese az egyik ukrán televíziónak adott interjújában hétfő Kijevben.
2016. 06. 06. 12:00
Megosztás:

Befejezte kijevi egyeztetéseit az IMF küldöttsége

A Nemzetközi Valutaalap(IMF) küldöttsége egyeztette Kijevvel, milyen területeken kell előrelépéseket tennie a közlejövőben Ukrajnának ahhoz, hogy a pénzintézet felújítsa hitelfolyósítását az országnak - hozta nyilvánosságra csütörtökön az ukrán sajtó.
2016. 05. 19. 14:20
Megosztás:

IMF: súlyos gazdasági veszteséget okozhat a Brexit

Súlyos veszteséget okozhatna a brit gazdaságnak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként távozna az Európai Unióból - áll a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteken Londonban ismertetett új országjelentésében.
2016. 05. 13. 13:00
Megosztás:

Az IMF a napokban megnézi Ukrajna mire költötte eddig a kölcsönt

Megérkezett kedden Kijevbe a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége Ron van Ruden vezetésével, hogy tárgyalásokat folytasson ukrán vezetőkkel a hitelprogram folytatásáról.
2016. 05. 10. 11:40
Megosztás:

Az IMF reformokat sürget a német kormánytól

A szerkezeti reformok folytatását sürgeti a német kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF), amely mindenekelőtt a munkaerőpiaci szabályozás átalakítását és a beruházások ösztönzését emelte ki hétfőn megjelent elemzésében.
2016. 05. 10. 03:30
Megosztás:

IMF-terv készül az információcserére az adóelkerülés elleni küzdelemhez

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) átfogó tervezetet készít az adóelkerülés elleni küzdelemhez - jelentette be a szervezet vezérigazgatója vasárnap.
2016. 04. 18. 10:20
Megosztás:

Orbán szerint példátlan eredmény az IMF-EU hitel visszafizetése

Az IMF-EU hitel visszafizetése példátlan eredmény a mai világgazdasági környezetben, és nem lehetett volna elérni olyan barátok nélkül, mint amilyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Párizsban, a szervezet tanácsülését követően. Ángel Gurría, az OECD főtitkára Magyarország elmúlt évekbeli sikereit méltatta.
2016. 04. 07. 14:20
Megosztás:

Peking terrorfenyegetettségtől tart a G20-ak csúcstalálkozója előtt

Peking terrorfenyegetéstől tartva nemzetközi segítségre számít annak érdekében, hogy a G20 országcsoport szeptemberi kínai csúcstalálkozóját a lehető legnagyobb biztonságban tarthassák meg - erről a közbiztonsági tárca illetékese beszélt a G20-tagországok rendőrségi kapcsolattartóinak egyeztető megbeszélésén.
2016. 04. 07. 11:40
Megosztás:

Az IMF egy új világgazdasági válság kirobbanásától tart

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) arra figyelmeztetett, hogy erősödik egy új világgazdasági válság kirobbanásának veszélye, és ennek elkerüléséhez azonnali keresletösztönző intézkedésekre van szükség.
2016. 03. 09. 15:20
Megosztás:

Az IMF is megdícsérte Magyarországot, de...

Jól teljesít a magyar gazdaság, sérülékenysége a külső sokkokkal szemben jelentősen csökkent, eladósodottsága és adósságszolgálati költségei azonban még viszonylag magasak - tájékoztatta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kedden közleményben az MTI-t.
2016. 02. 16. 21:26
Megosztás:

IMF: erősíteni kell a fogyasztási típusú adók szerepét

Fontos, hogy a jövedelmi adóktól a fogyasztási típusú adók felé helyeződjön a fiskális politika súlypontja, mert egyéb tényezők mellett ezzel segíthető legjobban a gazdaság hosszútávú növekedése - mondta Johannes Wiegand, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai részlegének vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten.
2015. 11. 20. 07:25
Megosztás:

Az IMF prognózisa megerősíti a magyar gazdaság kedvező kilátásait

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb prognózisa megerősíti, hogy Magyarország a jól teljesítő, kedvező makrogazdasági eredményekkel és kilátásokkal rendelkező közép-európai országok csoportjába tartozik - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az IMF Közép- Kelet- és Délkelet-Európát vizsgáló regionális tanulmányának (REI) pénteken kiadott őszi frissítésére.
2015. 11. 14. 01:20
Megosztás:

A román államháztartási hiány 2016-ban és 2017-ben túllépi a javallott szintet

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslése szerint a román államháztartási hiány 2016-ban mintegy 3 százalék lesz, 2017-ben ennél nagyobb, s így meghaladja az általa javasolt GDP-arányos 1,5 százalékot - derült ki csütörtökön az IMF bukaresti küldöttségének közleményéből.
2015. 10. 23. 18:00
Megosztás:

Az IMF-nek fenntartásai vannak a Romániával kötendő újabb megállapodással kapcsolatban

A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) komoly fenntartásai vannak azzal kapcsolatban, hogy Románia teljesíti-e a feltételeket ahhoz, hogy a washingtoni pénzintézet rugalmas hitelt biztosítson Bukarestnek - derült ki a román elnöki hivatal keddi közleményéből.
2015. 10. 20. 21:30
Megosztás:

Az IMF küldöttsége október végén ismét Szerbiába látogat

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége október 29-én Szerbiába érkezik, hogy az országnak nyújtott 1,2 milliárd eurós készenléti hitelről, valamint az esetleges fizetés- és nyugdíjemelésekről tárgyaljon - jelentette be szerdán Belgrádban Daehaeng Kim, az IMF szerbiai irodájának vezetője.
2015. 10. 14. 15:55
Megosztás:

Javított magyar GDP-növekedési prognózisán az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) javította az idei és jövő évi magyar GDP-növekedési prognózisát őszi előrejelzésében.
2015. 10. 06. 20:25
Megosztás: