Érdemes lehet most búzába fektetni!

A búzát senkinek sem kell bemutatni. Mindenki tudja, hogy alapvető élelmiszer, alapanyag. Tisztában vagyunk vele, hogy INGYEN soha nem fogják adni, viszont a termesztése egyre költségesebb, egyre nehézkesebb. (forrás: Solar Capital Markets Zrt.)

2010-ben és 2012-ben komoly aszály sújtotta a termést világszinten, ezért látható a hirtelen felértékelődés. Viszont az utóbbi két évben jó minőségű és nagy mennyiségű termés volt, így visszatért a bázisra az árfolyam. A tavalyi 500 cent alatti árfolyamról megint hirtelen ugrást tapasztaltunk, ezért a jövőre vonatkozóan úgy gondoljuk, hogy a mostani szinten érdemes közép-hosszú távra beszállni.

 

 

Ha valaki kisebb tőkével rendelkezik, annak a mini kontraktusokat tudom ajánlani, ahogy 1 cent elmozdulás 10 dollár eredményt jelent. Véleményünk az, hogy az 500 körüli vételt rossz esetben 470 alatti árfolyamon szükséges stoppolni. Viszont a 700 dollárcentes árfolyamot reális célnak tartjuk hosszú távon. Ha az időjárás nem kegyes, akkor átmenetileg bőven 800 fölé is ugorhat az árjegyzés!

Emelkedő árak és nagyobb kukorica-, búza- és rizstermés az idei szezonban

Emelkedett az alapvető élelmiszerek nemzetközi kurzusa augusztusban – egyetlen kivételt az optimistább termelési kilátások miatt a szemes termények képezték.
2016. 09. 08. 22:00
Megosztás:

Védjegyet vezet be a pékszövetség

Védjegyet vezet be a pékszövetség a magyar sütőipari termékekre, a magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan magyar üzemben készültek, magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel, ami minőségi garanciát jelent a fogyasztóknak - jelentette be a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
2016. 08. 16. 17:30
Megosztás:

Ennyi búzát termelünk - ábra

Betakarított termésmennyiség durumbúzával együtt, ezer tonna
2016. 07. 27. 23:30
Megosztás:

Alacsony terményár várható idén

Jó búzatermés mellett alacsony terményár várható idén Magyarországon, 5 millió tonna búza kerülhet a magtárakba a Magro.hu online mezőgazdasági piactér előrejelzése szerint.
2016. 07. 07. 05:00
Megosztás:

Megint kaphatunk uniós zöldítési támogatást

Egy hektárra mintegy 24-25 ezer forint az uniós zöldítési támogatás, ezzel az összeggel számolhat az a gazdálkodó, aki teljesíti a feltételeket, többféle növényt termeszt, teljesíti a területre vonatkozó gazdálkodási előírásokat, például az előírt nagyságú legelő tartását - fejtette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken Budapesten a témáról rendezett szakmai konferencián.
2016. 04. 01. 15:40
Megosztás:

Ősszel zárulhat az előző uniós ciklus forráslehívása

Az ősz második felére befejeződhet a 2007. és 2013. közötti uniós fejlesztési időszak forrásainak lehívása - közölte a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen pénteken Miskolcon.
2015. 09. 04. 18:50
Megosztás: