Hírek > Együttműködés a versenyhivatal és a közlekedési hatóság között >

Együttműködés a versenyhivatal és a közlekedési hatóság között

2016.01.08 22:30
Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.
Együttműködés a versenyhivatal és a közlekedési hatóság között

A tájékoztatás szerint az együttműködés célja, hogy a szervezetek kölcsönösen segítsék egymás tevékenységét a vasúti közlekedés és a személyszállítási szolgáltatások piacán. A GVH és az NKH közötti együttműködési kötelezettséget a vasúti törvény és a személyszállítási törvény szabályozza.

 

A GVH és az NKH együttműködésének részleteit a szervezetek közötti megállapodás rögzíti, amelynek teljes szövege a két szervezet honlapján olvasható. A két hatóság már korábban is több alkalommal sikeresen támogatta egymás munkáját, többek között a GVH által indított egyes versenyfelügyeleti eljárásokban és a piacok elemzésében - olvasható a közleményben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák