Hírek > 150 ezer fős leépítés a közszférában? >

150 ezer fős leépítés a közszférában?

2016.01.09 10:03
A Jobbik nem támogatja a kormány által bejelentett, mintegy 150 ezer főt érintő elbocsátást a közszférában - mondta Volner János, a párt alelnöke pénteken a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.
150 ezer fős leépítés a közszférában?

A politikus szerint a közszférában tervezett, mintegy 150 ezres leépítés a "fűnyíróelvnek" megfelelően történne, hiszen a kormány már közölte a elbocsátandók létszámát, viszont nem tudni, hogy pontosan milyen ágazatokból, miért éppen ennyi embert küldenének el, és mindez milyen hatékonyságjavulással járna.

 

"Ez is azt bizonyítja, hogy a Fidesznek nincs életképes koncepciója arra, hogy mit kezdjen a közszférával, és ez a fűnyíróelv szerint végrehajtott elbocsátás olyan, amellyel egyetlen normálisan gondolkodó magyar ember sem érthet egyet" - hangsúlyozta.

 

A Jobbik szerint az elbocsátások helyett szélesíteni kell az e-közigazgatás lehetőségét, olcsóbbá, hatékonyabbá, a polgárok és a vállalkozások számára kényelmesebbé kell tenni a működést. A politikus jelezte, hogy amihez eddig a közszférában a Fidesz hozzányúlt, teljesen sikertelen volt: nem csökkentette, hanem növelte a bürokráciát, terhelte az adófizetőket és az állami alkalmazottakat is.

 

A munkaerőpiaci eligazodásban segíthetnek Önnek kalkulátoraink. Kattintson!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák