Hírek > Az UniCredit az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadója 2015-ben >

Az UniCredit az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadója 2015-ben

2016.01.08 16:40
A Mergermarket vezető M&A-piacelemző és adatszolgáltató nemrégiben tartotta az európai M&A-díjak átadó eseményét Londonban. Ebből az alkalomból a hat nevet tartalmazó „rövid listáról” az UniCreditet választotta Az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadójának – ezzel is megerősítve a csoport erős pozícióját a régióban
Az UniCredit az év közép- és kelet-európai pénzügyi tanácsadója 2015-ben

„Rendkívül büszkék vagyunk, hogy ismét átvehettük ezt a rangos díjat, amely hangsúlyozza az UniCredit M&A-tanácsadás iránti elkötelezettségét a kke-régióban. Az országokon és termékcsoportokon átnyúló együttműködés az UniCredit üzleti modelljének alapvető alkotóeleme, és befektetési banki sikereink kulcsfontosságú mozgatórugója.

 

Különösen büszkék vagyunk M&A-ügyfeleink földrajzi és szektorok szerinti változatosságára csakúgy, mint a tanácsadói csapatunk által lezárt tranzakciók típusainak sokszínűségére” – mondta Enrico Minniti, az UniCredit CEE CIB vezetője. Az évente átadott európai M&A-díjakkal a pénzügyi tanácsadók és M&A-szakértők egyesülésekkel és felvásárlásokkal kapcsolatos szakértelmét ismerik el.

 

2015-ben az UniCredit a vállalati és befektetési banki területen a kke-régióbeli vezető szerepére támaszkodva számos iparágban állami és magánszektorbeli M&A-tranzakciókban vett részt tanácsadóként vevői és eladói oldalon egyaránt.

 

Az UniCredit számára „Az év közép- és kelet-európai M&A-tanácsadója” elismerést hozó legfontosabb tranzakciókra Albániában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban, Szerbiában és Szlovéniában került sor. Különösen figyelemre méltó Szlovénia legnagyobb sörgyárának, a ljubljanai tőzsdén jegyzett Pivovarna Lasko Groupnak nyújtott tanácsadói megbízás, valamint az a tranzakció, amely során a CVC megvásárolta a PKP Energetykát a Lengyel Állami Vasutaktól, ami minden idők legnagyobb, magántőkéből megvalósult felvásárlása Lengyelországban.

 

Az UniCredit emellett tanácsadóként közreműködött olyan nagy figyelemmel kísért magántőkeügyletekben is, mint a három vezető élelmiszeripari üzletágat (tejipari, édesipari és víz) magába foglaló Danube Foods Group értékesítése a Mid Europa Partners-nek, az EQT által tulajdonolt Blizoo Bulgaria értékesítése a Telekom Austriának, valamint a lengyelországi Good Food eladása a Hartenbergnek. A pénzügyi M&A területén az UniCredit tanácsadói szolgáltatást nyújtott a Crédit Agricole albán leányvállalatának eladása során. Ez a megbízás a Crédit Agricole bolgár vállalatának 2014-ben zajlott értékesítését követte, amelyben ugyancsak az UniCredit volt a tanácsadó.

 

Vállalati M&A-területen az UniCredit a Szentkirályi Ásványvíz, Magyarország vezető ásványvízmárkája tulajdonosainak tanácsadójaként vett részt a többségi részesedésnek a cseh köztársaságbeli Karlovarske Mineralni Vodynak történt értékesítésében, mellyel Közép-Európa vezető ásványvízpiaci szereplője jött létre. Szintén az UniCredit volt a magyarországi EGIS vevő oldali tanácsadója a lengyel Biovital felvásárlásában, illetve a LAMA Energy Group tanácsadója a csehországi DIGI megvételénél.

 

Az UniCredit

 

Az UniCredit Európa egyik vezető kereskedelmi bankja, amely 17 európai országban van jelen intézményhálózatával. Teljes hálózatunk, mely több mint 7100 fiókból áll, és amelyben több mint 127 000 teljes munkaidős kolléga dolgozik, mintegy 50 piacra terjed ki (2015. június 30-i adatok).

 

A közép- és kelet-európai régióban az UniCredit egy csaknem 2400 (Törökországgal együtt 3400) fiókból álló kiterjedt nemzetközi bankhálózatot működtet. Az UniCredit a következő országokban folytatja tevékenységét: Ausztria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna. További információért, kérjük, látogasson el a www.unicreditgroup.eu/en oldalra.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák