Hírek > Milyen könyvet olvas mostanában a magyar ember? >

Milyen könyvet olvas mostanában a magyar ember?

2016.01.09 04:01
Nyáry Krisztián vette át az első helyet a nagy karácsonyi könyvdömpingben, Frei Tamás a második helyen zárt, a harmadik helyet pedig Tibi atya szerezte meg a decemberi Bookline Top50-ben.
Milyen könyvet olvas mostanában a magyar ember?

Nyáry Krisztián Merész magyarok – 30 emberi történetét bemutató alkotása rendíthetetlen hősökről szól, példamutató, erős magyarokról. Nyáry új könyve a karácsonyi időszakban 3 helyet előrelépve a dobogó tetején végzett. A szerző előző, Igazi hősök címmel tavaly megjelent kötete szintén a lista szereplője, decemberben 18. volt a Bookline listáján.

 

Frei Tamás negyedik akcióregénye, az Agrárbárók már az előjegyzés során sikeres lett, és kivételes módon októberben és novemberben is az első helyen szerepelt a listán. Decemberben került csak a második helyre, az egész éves eladások tekintetében minden bizonnyal dobogós helyet érdemel ki magának.

 

Harmadik helyre futott be új szereplőként a Minden napra egy feles című könyv, ami Tibi atya mókáit, okosságait mutatja be. A könyv szövegei még sehol nem jelentek meg, vadiúj bölcsességeket olvashatnak Tibi atya elkötelezett és nagyszámú hívei.

 

Kapcsolódó SzámoldKi.hu kalkulátorok:

Milyen a helyesírásod? - kalkulátor

Hányasra felelnél az általános iskolai irodalom anyagból? - kalkulátor

 

Negyedik helyen az év végén megjelent Greyt, A szürke ötven árnyalatának legújabb kiadását találjuk, amely a férfi főhős szemszögéből mutatja be a szokatlan szerelmi történetet.

 

Az e-könyvek sikerlistáján a történet az első helyre került. A magyar sikerkönyvek között továbbra is az élmezőnyben van az örök szerelmet hirdető regény, Gárdos Péter Hajnali láz című alkotása, ami az ötödik helyen végzett a Bookline év végi sikerlistáján, az e könyvek között pedig harmadik lett. A könyv ismertségét minden bizonnyal tovább növelte az alkotás decemberben bemutatott filmváltozata.

 

Hatodik helyen végzett az év gyerekkönyv-szenzációja, a Kolibri Kiadó gondozásában megjelent Aludj el szépen, Bendegúz! A svéd viselkedéskutató, Carl-Johan Forssén Ehrlin meséje az altatással járó, fárasztó küzdelmeket szeretetteljes, családi szertartásokká változtatja, ami világszerte gyermekek és szülők millióinak segít. A magyar sikerszerzők írásai közül Fábián Janka és Lakatos Levente regényei is nagyon jó helyezést értek el. Fábián Janka Búzavirág című várva várt új könyvében a romantikus történelmi regények kedvelői az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetik végig. A szerző másik regénye, a Királynő az e-könyvek listáján a második helyet szerezte meg.

 

Lakatos Levente új regénye a Szeress jobban! pedig a kilencedik lett a toplistán. Tizenharmadik helyen szerepel Paula Hawkins A lány a vonaton című regénye, ami 247 napja fent van a legkeresettebb könyvek listáján. A színezés a 2015-ös év másik slágere, a toplisták élén minden hónapban ott vannak a felnőttszínezők, amik közül is kiemelkedik Johanna Basford Titkos kert című alkotása, ami az év végi sikerlistán a 14. helyen szerepel, és 209 napja tartja helyét a legkeresettebb könyvek között. A menekültválság elemzése, politikai, gazdasági és kulturális háttere folyamatosan foglalkoztatja a hazai olvasókat. A közismert tévés, Kálmán Olga Álomország című új kötetében segít megérteni a szalagcímeken és az indulatokon túl is mindazt, ami hazánkban történik, könyve 15. lett a Bookline listáján.

 

A gasztrokönyvek mindig kelendőek a karácsonyi időszakban. A lista elején Fördős Zé izgalmas szakácskönyve és Borbás Marcsi két könyve is szerepel, Váncsa István Lakoma című alkotása pedig a 16. helyen végzett. Váncsa műve a neves gasztroblogger, Fűszeres Eszter szavaival „nem szakácskönyv, hanem a gasztronómia nagyregénye”. A Lakoma most megjelent második grandiózus kötetében az itáliai konyhák titkaiba vezet be – az élményszámba menő recepteket a szerző remekbeszabott esszéi kötik össze. Váncsa műve étel és irodalom egyben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák