Hírek > All-in! Bankbetét helyett az állampapír a sláger a magyar befektetők körében >

All-in! Bankbetét helyett az állampapír a sláger a magyar befektetők körében

2016.01.10 04:04
Közel 100 milliárd forinttal emelkedett novemberben a lakossági állampapírok állománya. Ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forint. Az euróban denominált államkötvénnyel, a P€MÁK-kal együtt a teljes mennyiség közel 4197 milliárd forint - számolt be az állampapír.hu portál.

Kamatozó Kincstárjegyből (KKJ) az idei év második legnagyobb értékesítése történt novemberben: közel 118 milliárd forint értékben jegyeztek belőle a kisbefektetők. A Féléves Kincstárjegyet (FKJ) november közepe óta a Kincstár mellett több bank is forgalmazza.

 

Ennek eredményeként az eddigiekhez képest kiemelkedő, 14,6 milliárd forint összegben értékesítettek belőle. A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) állománya lejárat miatt csökkent novemberben.

 

állampapír piaci hozamok kamatok

 

A Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) az elsődleges állampapírpiacon kialakult alacsony hozamkörnyezet miatt továbbra is kevésbé keresett: csupán egymilliárd forinttal növekedett az állománya az év tizenegyedik hónapjában.

 

Ön is szeretne egy biztonságos állampapír befektetést? Vagy akár jobb hozamra vágyik? Regisztrációja után tájékoztatjuk a részletekről.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák