Hírek > A Kormány sürgeti a bankok CSOK-felkészülését >

A Kormány sürgeti a bankok CSOK-felkészülését

2016.01.14 00:47
Annak érdekében, hogy a családok mielőbb hozzájuthassanak a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok), a kormány részletes tájékoztatást küldött a programról a bankoknak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
A Kormány sürgeti a bankok CSOK-felkészülését

A tájékoztatás szerint a kormány azt szorgalmazza: a bankok tegyenek meg mindent azért, hogy mielőbb folyósíthassák a támogatásokat. A tárca a közleményben kifejti: a kormány célja, hogy a családok minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz.

 

Az otthonteremtési program egyformán szól a családalapítás előtt állóknak, a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak, az új lakás építőknek vagy vásárlóknak, az új ház építőknek és vásárlóknak, a használt lakás vásárlóknak és a lakásukat bővítőknek.

 

Nekik mostantól mind olcsóbb az otthonteremtés. Az otthonteremtési program legfontosabb elemei: a lakásépítési áfa csökkentése, az adó-visszatérítési támogatás, a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezmény és a három vagy több gyermekes családoknak szóló 10 millió forintos állami támogatású hitel - emlékeztet az NGM közleménye.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák