Hírek > Használtautó trend - Toplista >

Használtautó trend - Toplista

2016.01.14 04:15
Az összes elérhető online autóhirdetés, használatautó-kereskedői ajánlat, valamint saját vásárlásai és eladásai alapján végzett folyamatos piackutatási tevékenysége révén az AAA AUTO átfogó képpel rendelkezik a magyar használtautó-piac 2015-ös helyzetéről.
Használtautó trend - Toplista

A cég adatai szerint tavaly összesen 556 ezer db használt gépkocsit hirdettek eladásra Magyarországon, 1,817,000 forint átlagáron. A használt gépkocsik átlagos életkora 11,6 év, átlagos futásteljesítménye pedig 169 ezer km volt.  

 

Az AAA AUTO adatgyűjtési hálózata és piackutatási rendszere a titka pontos árképzésünknek, amely révén nagyon korrekt ajánlatokat tudunk tenni” – mondta Karolína Topolová, az AAA AUTO Csoport vezérigazgatója. „Ennek köszönhetően megalapozott információkkal rendelkezünk a magyar használatautó-piac méretére és helyzetére vonatkozóan.

A piacon 2015-ben eladásra kínált használt gépkocsik száma meghaladta az ország népességének 5%-át.

 

Az AAA AUTO kutatási adatai szerint az alábbi típusok szerepelnek a legtöbbet hirdetett autók húszas listáján:

 

1. Opel Astra

11. Audi A4

2. BMW 3

12. Volkswagen Polo

3. Suzuki Swift

13. Audi A6

4. Ford Focus

14. Skoda Octavia

5. Volkswagen Passat

15. Peugeot 206

6. Volkswagen Golf

16. Mercedes A

7. BMW 5

17. Fiat Punto

8. Opel Corsa

18. Opel Zafira

9. Ford Mondeo

19. Skoda Fabia

10. Renault Megane

20. Mercedes E

 

A használatautó-vásárlók egyértelműen akkor válogathatnak a legszélesebb kínálatból, ha a magyar piac legnépszerűbb modelljeit keresik”– tette hozzá Karolína Topolová. „Az Opel Astra és a Suzuki Swift általában a leggazdaságosabb választás, míg a BMW 3-at a felsőbb szegmenshez tartozó vásárlók keresik.

 

Kapcsolódó szamoldki.hu kalkulátoraink:

- Gépkocsi üzemanyag költés kalkulátor 

- Jól vagy rosszul vezetsz? - kalkulátor 

- Jogosan van jelenleg jogosítványod?

 

Ezzel együtt a Magyarországon eladásra kínált használt gépkocsik átlagos korát és a futott kilométereket figyelembe véve ajánlott, hogy a vevők az AAA AUTO-tól vagy hozzá hasonló megbízható kereskedőtől vásároljanak, amely alaposan ellenőriz minden eladásra kínált használt gépkocsit.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák