Hírek > Kambodzsai lehetősége a magyar vállalatoknak? >

Kambodzsai lehetősége a magyar vállalatoknak?

2016.01.15 03:15
Kambodzsa gazdasága abba a stádiumba ért, hogy komoly külpiaci lehetőségek nyílnak a magyar vállalatok számára - mondta el az MTI-nek telefonon csütörtökön Phnompenből Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Kambodzsai lehetősége a magyar vállalatoknak?

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a kambodzsai gazdaság az elmúlt két évben hét százalék fölötti növekedést tudott felmutatni, így a térség egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága, és az ország éppen olyan területeken keres együttműködést, amelyek a magyar gazdaság erősségei. "Jól láthatóan a nyugat- és közép-európai barátaink is egyre jobban érdeklődnek Kambodzsa iránt.

 

Nem maradhatunk ki ebből a versenyből" - húzta alá a miniszter, aki az ország kormányfőjével, valamint külügyminiszterével, kereskedelmi, fejlesztési, és turisztikai tárcavezetőjével is tárgyalt. Szijjártó Péter kitért arra, hogy Kambodzsa a mezőgazdaság terén a feldolgozóipar teljes hiányával küzd, s várja a magyar beruházásokat az állattenyésztés és a húsipar terén.

 

Elmondta azt is, hogy Kambodzsa az informatika terén a magyar szoftvermegoldások iránt is érdeklődik, továbbá az egészségügy átszervezéséhez is várják a magyar technológiát, orvosi műszereket, s van kereslet a magyar vízgazdálkodási megoldásokra is.

 

Szijjártó Péter tudatta: a magyar vállatok kambodzsai sikeressége érdekében látogatása során beruházás-védelmi megállapodást írtak alá, az Eximbank pedig 26,7 millió dolláros hitelkeretet nyit a magyar és kambodzsai vállalatok együttműködésének elősegítésére. Emellett magyar kereskedelmi képviselet is nyílt most Phnompenben, s ezzel a miniszter elmondása szerint több mint 20 év után Magyarország ismét közvetlenül is képviselteti magát Kambodzsában.

 

A miniszter tudatta: jelenleg a két ország közötti kereskedelem minimális, de a magyar kormány a gazdasági kapcsolatok jelentős élénkülésére számít. A külgazdasági és külügyminiszter arról is beszámolt, hogy látogatása alkalmával ösztöndíj-megállapodást is aláírtak, melynek értelmében évente 15 kambodzsai diák tanulhat majd Magyarországon.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)