Hírek > Csökkenő migráns létszám >

Csökkenő migráns létszám

2016.01.15 19:30
Az elmúlt néhány napban kétezer alá csökkent a naponta Horvátországba és Szlovéniába érkező migránsok száma - derül ki a két ország belügyminisztériumának honlapján közölt adatokból.
Csökkenő migráns létszám

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta valamivel több mint 409 ezer illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt kedden 1308, szerdán 1544, csütörtökön 12 óráig pedig 1637 migráns lépte át.

 

A múlt héten a migránsok száma meghaladta a napi kétezer főt. A szlovén lapok csütörtökön arról cikkeztek: amennyiben Ausztria és Németország korlátozza a migránsok befogadását és szigorít intézkedésein, Ljubljana alkalmazkodni fog a körülményekhez.

 

A Dnevnik című szlovén napilap a kormányhoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta: ha kiéleződik a migránsválság körüli helyzet, a kormány kész 670 kilométer drótkerítést építeni Horvátországgal közös teljes határszakaszán. Szlovénia eddig 155 kilométer pengés drótkerítést telepített a horvát-szlovén határon 44 különböző helyszínen.

 

Eközben Horvátország képviselője már több olyan találkozóra nem ment el, amelyre a szlovén belügyminisztérium hívta meg, hogy egyeztessenek a migrációs válság legújabb fejleményeit illetően. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 587 201 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Csütörtökön reggel 9 óráig 1661 közel-keleti bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák