Hírek > 400-as menekült limit. Nem lesz az sok? >

400-as menekült limit. Nem lesz az sok?

2016.01.14 21:17
Lengyelország az év végéig négyszáz menekültet kész befogadni a tavaly szeptemberben megszavazott európai uniós kvótarendszeren belül, melybe még az előző lengyel kormány egyezett bele - erősítette meg csütörtökön a lengyel közszolgálati rádióban a bevándorlási hivatal szóvivője.

A számról Beata Szydlo kormányfő már kedden beszélt, de további részletek nélkül említette meg. A bevándorlási hivatal részéről Ewa Piechota szóvivő csütörtökön elmondta, Görögország eddig 65, Olaszország pedig egy, jelenleg az ottani táborokban tartózkodó és az áttelepítésre elvileg kész személyről értesítette a lengyel hatóságokat.

 

A befogadandó embereket jelenleg a táborokban személyazonossági és biztonsági ellenőrzésnek vetik alá, az érkezésükről szóló végleges döntést a lengyel hatóságok csak az eljárás befejezése után hozzák meg - mondta el Piechota. Hozzátette, a menekültek megtagadhatják az áttelepülést Lengyelországba, de ez azzal járna, hogy a várakozási lista végére kerülnek.

 

Az említett csoportot szíriai, iraki, jemeni és eritreai menekültek alkotják. A tavaly novemberben beiktatott lengyel kormány már korábban megerősítette, hogy betartja az előző kabinetnek az uniós belügyminiszterek szeptember végi ülésén vállalt kötelezettségét. Az uniós ülésen megszavazták a kötelező kvótarendszert, amely 120 ezer menekült szétosztását irányozza elő a tagországok között. Lengyelországnak ezen megállapodás, valamint egy korábbi elköteleződés értelmében összesen 6-7 ezer migránst kellene befogadnia 2017 végéig.

 

A befogadandó menekültek a következő két év folyamán, legfeljebb 150 fős csoportokban érkeznek Lengyelországba. Az első, 100 fős csoport előzetes bejelentések szerint márciusig érkezne. A lengyel kormány ellenzi az állandó uniós menekültelosztási mechanizmus elfogadását, és a nagyobb hangsúlyt a külső uniós határok védelmére, valamint a források, a közel-keleti konfliktusok kezelésére fekteti.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)