Hírek > Erősíteni kell a házasság intézményébe vetett hitet >

Erősíteni kell a házasság intézményébe vetett hitet

2016.01.16 21:20
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) és a hozzájuk hasonló civil szervezeteknek feladata, hogy a családhoz, a házassághoz, az anyasághoz való pozitív hozzáállást erősítsék - emelte ki a szervezet tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Erősíteni kell a házasság intézményébe vetett hitet

Szabó Endre arról beszélt, hogy előző nap egy felmérésben azt látta, a magyar fiatalok mindössze 5 százaléka utasítja el a házasságot, több mint 90 százalék fölött van azok aránya, akik elfogadják azt.

 

A társadalom alapját a családok adják, annak alapja pedig a házasság - mondta a KCSSZ elnöke, aki szerint a felmérés eredménye arra utal, hogy a magyar társadalom család- és gyermekbarát. Kitért arra is, hogy a genderelmélet az 1960-as években az Egyesült Államokból indult, és az volt a lényege, hogy a család életéből az édesapák is jobban vegyék ki részüket.

 

Mostanra - mint mondta - elsősorban Európa nyugati felében ez az elmélet odáig jutott, hogy az egyén dönthessen arról, hogy férfiként vagy nőként élhesse le az életét biológiai nemétől függetlenül. "Ez teljesen nonszensz" - fogalmazott Szabó Endre. Kérdésre válaszolva elmondta: a KCSSZ nem gondolja, hogy ellenezni vagy bírálni kellene például a homoszexualitást, szövetségük a család és az anyaság tisztelete mellett teszi le a voksát. A hagyományosabb értékrendet képviselő családokat képviselik - közölte Szabó Endre, ugyanakkor hozzátette: "más még képviselhet mást, demokrácia van".


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák