Hírek > Átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. logisztikai központját >

Átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. logisztikai központját

2016.01.16 18:48
Ünnepélyes keretek között átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. háromezer négyzetméteres logisztikai központját szombaton.

A mágnestekercseket gyártó vállalat több mint kétmillió eurós (630 millió forint) fejlesztése magában foglal egy 2154 négyzetméteres, 8,9 méter belmagasságú raktárt, dokkolóegységeket, műhelyeket, irodákat illetve szociális blokkot. Emellett bővítették a már meglevő, geotermikus kútról üzemelő fűtési rendszert is. Az új csarnok átadásával a jelenlegi üzemben 800 négyzetméter terület szabadult fel, ahol új termékek gyártása indulhat meg, 20-25 fős létszámbővülést eredményezve.

 

A beruházással egy időben egy új parkoló is épült, megszüntetve a műszakváltáskor tapasztalható parkolási problémákat. Klaus Kirchheim tulajdonos, ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy a német tulajdonú cégcsoport - mely Veszprémen kívül a németországi Hannoverben, az egyesült államokbeli New Baltimore-ban és a kínai Sanghajban van jelen - az elmúlt tíz évben bevételét és dolgozói számát is megkétszerezte. Azt mondta, új stratégiai fejlesztési pontokat is kitűztek, online boltjuk átlépte a százezer eurós forgalmat. Porga Gyula, Veszprém fideszes polgármestere a fejlesztést üdvözölve úgy fogalmazott: akkor tud egy város sikeres lenni, ha a benne működő gazdasági társaságok is eredményes munkát végeznek. Hozzátette, a nass magnet Hungária Kft. majdnem 300 családnak tud biztos egzisztenciát biztosítani Veszprémben. A nass magnet Hungária Kft.

 

1996-ban alakult Precisions Controls Kft. néven zöldmezős beruházásként Veszprémben. Akkor egy közel 38 ezer négyzetméteres kétemeletes gyártócsarnok épült irodákkal és szociális helyiségekkel. A vállalat neve 2011 óta nass magnet Hungária Kft. Veszprémben jelenleg 270 embert foglalkoztatnak, a cég éves nettó árbevétele 2015-ben 20,82 millió euró volt, melyből 1,315 millió euró belföldi, 19,47 millió euró pedig export értékesítésből származik.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák