Hírek > MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért? >

MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért?

2016.01.19 15:20
Kedden kezdte meg működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája. A nemzetközi irodahálózat legújabb tagja az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti - jelentette be honlapján a jegybank.
MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben döntött a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

 

Az irodahálózat létrehozásával az MNB az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybank példáit követi. A római irodát - a többi intézményhez hasonlóan - kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti.

 

A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a MNB - közölték. Tavaly júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák