Hírek > MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért? >

MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért?

2016.01.19 15:20
Kedden kezdte meg működését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) római irodája. A nemzetközi irodahálózat legújabb tagja az olasz társ- és partnerintézményekkel fennálló szakmai együttműködést segíti - jelentette be honlapján a jegybank.
MNB Rómában. Hogyan? És főleg miért?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben döntött a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

 

Az irodahálózat létrehozásával az MNB az Európai Központi Bank, a német, a francia, az olasz és az osztrák jegybank példáit követi. A római irodát - a többi intézményhez hasonlóan - kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti.

 

A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki a MNB - közölték. Tavaly júliusában Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban. Következő irodáit az MNB New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.

Haszonjárművek csak a Ford Petrányitól! A 2,5%-os kamattal, ez sokkal könnyebb, mint hinné!

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák

Ennyit keresnek az egészségügyisek ( hozzászólás, 2016-06-28 18:10)
Nem lennének jók a magyar buszok? ( hozzászólás, 2016-06-28 10:42)
Donald Trump örül a brit kilépésnek ( hozzászólás, 2016-06-28 10:42)