* A képek illusztrációk. Ajánlatunk csak és kizárólag a készlet erejéig érvényes. Aktuális készlet listáról tájékozódjon a honlapunkon és értékesítő kollégáinknál.Hírek > 'Családon belüli' osztozkodásról lenne szó a Fidesznél? >

'Családon belüli' osztozkodásról lenne szó a Fidesznél?

2016.01.20 20:45
A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a "fideszes kevesek" hónapok óta azon munkálkodnak, hogy saját maguknak és rokonaiknak privatizálják az állami földeket.
'Családon belüli' osztozkodásról lenne szó a Fidesznél?

Varju László az MTI-nek szerdán azt mondta: L. Simon László államtitkár felesége 271 hektárt, Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje 299 hektárt, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter családja 130 hektárt, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és családja 1391 hektárt szerzett meg az állami földekből.

 

A független képviselő azzal folytatta, hogy a Fidesz hozott egy olyan törvényt, amelynek alapján a földek új tulajdonosai bármekkorára emelhetik a földek bérleti díját. "A fideszes rokonok tehát áremelésekkel üldözhetik el a földjeiket bérlő gazdákat" - jelentette ki, hozzátéve: a földprivatizációval a kormány azok alól húzza ki szó szerint a talajt, akik addig valóban megművelték a földeket.

 

A DK vissza fogja venni az így megkaparintott földeket a fideszes rokonoktól; a Demokratikus Koalíció által képviselt "Sokak Magyarországán" nem a hűbéres keveseké, hanem a földműves sokaké lesz a föld - mondta Varju László. (MTI)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák

Ki lesz az MSZP elnöke? 3 jelölt mutatkozott be ( hozzászólás, 2016-05-29 11:56)
A kormány az időseknek kedvez ( hozzászólás, 2016-05-29 07:04)
Brókerbotrány - Matolcsy fejét követelik ( hozzászólás, 2016-05-29 07:04)