Hírek > Hallgatók és szülők figyelem! Itt vannak a keresztféléves ponthatárok >

Hallgatók és szülők figyelem! Itt vannak a keresztféléves ponthatárok

2016.01.21 02:33
Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai - tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.
Hallgatók és szülők figyelem! Itt vannak a keresztféléves ponthatárok

A keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 353, felsőoktatási szakképzésre 115, mesterképzésre pedig 3920 hallgatót vettek fel. Az eljárásban főként mesterképzéseket hirdettek meg az intézmények - közölték.

 

A legtöbb hallgatót a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vette fel (936), ezt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE, 563), a Szent István Egyetem (SZIE, 404), a Debreceni Egyetem (DE, 360) és a győri Széchenyi István Egyetem (SZE, 274) követi.

 

Az idei keresztféléves felvételi eljárásban legnépszerűbbnek a gazdaságtudományi és a mérnök képzések bizonyultak. A felvételizők az e-felvételi felületén is megtekinthetik az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat, azok pedig, akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak.

 

Az Oktatási Hivatal a ponthatárok megállapítása után minden jelentkező esetében besorolási döntést hoz, amelyből kiderül, hogy a felvételiző a jelentkezéskor megjelölt és rangsorolt képzései közül mely képzés esetében érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Egy jelentkezőt, csak egy helyre vehetnek fel: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt.

 

A besorolási határozat tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is. A besorolási határozat a jelentkező személyes oldalán, a www.felvi.hu e-felvételi szolgáltatásában tekinthető meg és tölthető majd le. A besorolási döntés e-felvételiben történő közzétételéről legkésőbb január 25-éig e-mailben értesítik a jelentkezőket.


Kapcsolódó SzámoldKi.hu kalkulátorok:
Milyen a helyesírásod? - kalkulátor
Hányasra felelnél az általános iskolai irodalom anyagból?

 

 

 


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák