Hírek > Nem mozdul pozitívba a tőzsdei hangulat >

Nem mozdul pozitívba a tőzsdei hangulat

2016.01.21 09:20
A negatív nemzetközi hangulat miatt esésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők a tőzsdén csütörtökön.
Nem mozdul pozitívba a tőzsdei hangulat

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nagy ázsiai piacok mindegyike 2-4 százalékot esett reggelre, emiatt várakozása szerint folytatódik a negatív hangulat csütörtökön Európában is. A nap fontosabb eseményei közül kiemelte: 11 órakor jelenik meg az euróövezet fogyasztói árindexe, 13 óra 45 perckor lesz az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése, ahol az elemző szerint nem változtatnak az alapkamaton. Kiemelte a rubel árfolyamának és az olaj világpiaci árának további esését is, ami szintén hozzájárul a negatív hangulathoz.

 

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén kiemelte: az ázsiai piacok szinte mindegyike mínuszban kereskedett reggelre. Ez a negatív hangulat továbbgyűrűzhet az európai kereskedésre is, így negatív nyitásra számítanak a BÉT-en és a frankfurti börzén is.

 

Kövesse nyomon a Budapesti Értéktőzsde alakulását

 

A magyar tőzsde vezető részvényei folyamatos eladói nyomás alatt vannak a héten, ami vélhetően csütörtökön is kitart az Equilor elemzői szerint.

 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 461,56 pontos, 1,99 százalékos csökkenéssel, 22 753,21 ponton zárt szerdán.

 

A Mol árfolyama szerdán 335 forinttal, 2,53 százalékkal 12 880 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

 

Az OTP-részvények ára 131 forinttal, 2,24 százalékkal 5714 forintra esett, forgalmuk 8,2 milliárd forintot tett ki.

 

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,25 százalékkal 395 forintra gyengült, forgalma 488,4 millió forint volt.

 

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,65 százalékkal 5375 forintra csökkent, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák