Hírek > Országunk kiváló befektetési célpont a nagyvállalatoknak is >

Országunk kiváló befektetési célpont a nagyvállalatoknak is

2016.01.21 22:00
A várakozásokat rendre meghaladó gazdasági eredmények befektetőbarát üzleti környezetet biztosítanak a Magyarországon működő nagyvállalatok számára is - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának budapesti közgyűlésén a szaktárca tájékoztatása szerint.
Országunk kiváló befektetési célpont a nagyvállalatoknak is

Varga Mihály a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseiről szólva elmondta: a kabinetnek 2010 után olyan szerkezeti átalakításokat kellett végrehajtania, amelyek alapjaiban változtatták meg a magyar gazdaság lehetőségeit.

 

"Ma már látható, a magyar reformok működnek: sikerként könyvelhetjük el, hogy az államadósság csökkenésével együtt gazdaságunk külső sebezhetősége is sokat javult, miközben a költségvetési hiányt már évek óta 3 százalék alatt tudjuk tartani" - hangsúlyozta a szakminiszter, hozzátéve, minden esély megvan arra, hogy Magyarország gazdasági növekedése továbbra meghaladja az unió átlagát. Varga Mihály fontos eredménynek nevezte, hogy a nemzetközi cégek sikerrel vettek részt ebben a folyamatban, és növelni tudták teljesítményüket.

 

A tárcavezető leszögezte: a külföldi tőkebefektetések folyamatos beáramlása döntően járult hozzá Magyarország termelékenységének növekedéséhez, a technológiai modernizációhoz, az egészséges növekedési szerkezethez és új munkahelyek teremtéséhez.

 

A tavalyi év első három negyedévében megvalósult 3400 milliárd forint összértékű beruházásoknak köszönhetően a beruházási ráta továbbra is meghaladja a 21 százalékot - ismertette Varga Mihály. Kiemelte: Magyarország külkereskedelmi egyenlegének többlete tavaly január és november között mintegy 1400 millió euróval haladta meg a 2014-es kiugróan magas szintet. Az exportforgalom bővülését az autóipari kereslet fűtötte.

 

Ezzel kapcsolatban a tárcavezető megjegyezte: a kormány arra törekszik, hogy egyéb iparágak támogatásával csökkentse a hazai gazdaság kitettségét. Utalt rá, hogy Magyarország a Jedlik Ányos Terv megvalósításával jelentős előrelépést tehet az elektromobilitás elterjedéséért. A Magyarországon működő nagyvállalatok nyereségükből több milliárd forintot forgatnak vissza a magyar gazdaságba - emlékeztetett Varga Mihály. Hozzátette, a kormány a versenyképesség növelésével, a befektetőbarát intézményrendszer és infrastruktúra megteremtésével, valamint aktív befektetésösztönzéssel az elkövetkező időszakban is arra törekszik, hogy Magyarország a régió vezető befektetési célpontjává váljék.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák