Hírek > Fontos a kormánynak az egészségügy >

Fontos a kormánynak az egészségügy

2016.01.23 01:02
A kormány elkötelezett a betegellátás színvonalának emelése, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett, ezért újabb egyeztetéseket tartott az ágazati érdekképviseletekkel a héten Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár - közölte az államtitkárság pénteken az MTI-vel.
Fontos a kormánynak az egészségügy

A tájékoztatás szerint a héten az MSZ EDDSZ, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ), a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és a Medicina 2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség képviselőivel tárgyalt az államtitkár; az egyeztetések két hét múlva folytatódnak.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által tavaly kezdeményezett konzultációsorozatnak köszönhetően a kormány számos, az egészségügyet érintő ügyben az egészségügyi dolgozók bevonásával hozott döntést, a többi között az egészségügyi béremelések köréről, prioritásairól - írták. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozók számíthatnak a polgári kormányra, az egészségügy volt az első, ahol 2010 után béremelési program indult.

 

Kapcsolódó SzámoldKi.hu kalkulátorok:
Alkoholista vagy alkoholfüggő vagyok? - nemzetközi kalkulátor
Kövérnek számítok vagy sem? - kalkulátor
Mennyi alkoholt ihatok egy nap, hogy ne legyen nagy baj? - kalkulátor
Magas vagy alacsony a vérnyomásom?
Milyen formában vagyok?

 

Ennek köszönhetően már 95 ezer egészségügyi dolgozó bére magasabb, és a béremelés idén is folytatódik, hiszen januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért. A szakvizsgázott fiatal orvosok havonta 151 ezer forint plusztámogatásban részesülhetnek, a szakorvosi minimálbér így nettó 270 ezer forintra emelkedhet, a rezidenseket oktató orvosok rezidensenként havonta plusz 50 ezer forintot kapnak.

 

Az egyeztetésen a Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK) javaslatot tett arra, hogy a szakdolgozói kamarai tagdíjak rendezését a munkáltató vagy az állam vállalja át. A megbeszélésen elhangzott, hogy a minisztérium megvizsgálja ennek lehetőségét, és ha pénzügyileg is támogathatónak tartja a javaslatot, akkor kidolgozza ennek technikáját is - áll a közleményben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák