Hírek > Grimm: A békakirály. Csak ez jeruzsálem-módi >

Grimm: A békakirály. Csak ez jeruzsálem-módi

2016.01.25 23:03
Szerencsésen megkerült egy méregdrága eljegyzési gyűrű, miután önkéntesek tucatjai napokig a kutattak utána a szemétben, bár a gyűrűt végül nem ők találták meg.
Grimm: A békakirály. Csak ez jeruzsálem-módi

Múlt csütörtökön egy jeruzsálemi menyasszony zsebébe rejtette a jegyesétől frissen kapott, 36 ezer sékeles (mintegy két és félmillió forintos) gyémánt eljegyzési gyűrűjét, hogy megóvja az esetleges szennyeződéstől, amikor kidobja a szemetet. Zsebében egy kisebb szatyor is lapult némi szeméttel, és azt is kidobta.

 

Pár pillanat elteltével a zsebébe nyúlt, de sehol sem volt a gyűrű, ezért úgy vélte, hogy a szatyorral együtt a kukába került az ékszer is. Azonban már késő volt, mert éppen akkor jött a városi szemétszállító kocsi, mire észbekapott, a kuka tartalmát beleürítették. Azonnal szólt a sofőrnek, aki a városháza segítségével egy külön helyre borította a jármű tartalmát. Családtagokkal és önkéntesekkel napokig kétségbeesve keresték a szemét között a gyűrűt, de hiába.

 

A becsületes, nevét elhallgató megtaláló a katonai rádióban elmondta, hogy amikor a menyasszony kiöntötte a szemetet, akkor a gyűrű nem a kukába pottyant - ahogy eredetileg gondolták -, hanem a szemétgyűjtő mellé gurult. Ott akadt rá a megtaláló, olcsó utánzatnak gondolta és zsebre vágta. Otthon megmutatta feleségének és meg is feledkeztek róla. Mivel vallásosok, péntektől nem hallgattak rádiót és nem néztek tévét, ezért nem értesültek arról, hogy egy elveszett gyűrűt keres a fél város.

 

A szomszédok szombaton meséltek nekik a Jeruzsálemet lázba hozó veszteségről. Azonnal nyomozni kezdtek a menyasszony után, de még egy napig tartott, mire megtudták a nevét és a címét, hogy visszajuttassák neki az ékszert. Ezért, noha már múlt csütörtökön meglett, csak vasárnap este kapta vissza gyémántgyűrűjét a tulajdonos.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák