Grimm: A békakirály. Csak ez jeruzsálem-módi

Szerencsésen megkerült egy méregdrága eljegyzési gyűrű, miután önkéntesek tucatjai napokig a kutattak utána a szemétben, bár a gyűrűt végül nem ők találták meg.

Grimm: A békakirály. Csak ez jeruzsálem-módi

Múlt csütörtökön egy jeruzsálemi menyasszony zsebébe rejtette a jegyesétől frissen kapott, 36 ezer sékeles (mintegy két és félmillió forintos) gyémánt eljegyzési gyűrűjét, hogy megóvja az esetleges szennyeződéstől, amikor kidobja a szemetet. Zsebében egy kisebb szatyor is lapult némi szeméttel, és azt is kidobta.

 

Pár pillanat elteltével a zsebébe nyúlt, de sehol sem volt a gyűrű, ezért úgy vélte, hogy a szatyorral együtt a kukába került az ékszer is. Azonban már késő volt, mert éppen akkor jött a városi szemétszállító kocsi, mire észbekapott, a kuka tartalmát beleürítették. Azonnal szólt a sofőrnek, aki a városháza segítségével egy külön helyre borította a jármű tartalmát. Családtagokkal és önkéntesekkel napokig kétségbeesve keresték a szemét között a gyűrűt, de hiába.

 

A becsületes, nevét elhallgató megtaláló a katonai rádióban elmondta, hogy amikor a menyasszony kiöntötte a szemetet, akkor a gyűrű nem a kukába pottyant - ahogy eredetileg gondolták -, hanem a szemétgyűjtő mellé gurult. Ott akadt rá a megtaláló, olcsó utánzatnak gondolta és zsebre vágta. Otthon megmutatta feleségének és meg is feledkeztek róla. Mivel vallásosok, péntektől nem hallgattak rádiót és nem néztek tévét, ezért nem értesültek arról, hogy egy elveszett gyűrűt keres a fél város.

 

A szomszédok szombaton meséltek nekik a Jeruzsálemet lázba hozó veszteségről. Azonnal nyomozni kezdtek a menyasszony után, de még egy napig tartott, mire megtudták a nevét és a címét, hogy visszajuttassák neki az ékszert. Ezért, noha már múlt csütörtökön meglett, csak vasárnap este kapta vissza gyémántgyűrűjét a tulajdonos.

Téli időszámítás, az meg minek?

A magyarok 80 százaléka, ötből négy ember eltörölné az óraátállítást - derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.
2016. 10. 26. 14:30
Megosztás:

Kínába megéri élelmiszert exportálni

Több olyan megállapodást is kötött Szijjártó Péter a kelet-kínai Ningpóban, amelyeknek köszönhetően bővülhet, a külgazdasági és külügyminiszter szerint év végéig elérheti a 100 millió dollárt a magyar élelmiszeripari termékek Kínába irányuló exportja.
2016. 06. 08. 14:20
Megosztás:

Csökken a benzin ára

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
2016. 06. 06. 15:00
Megosztás:

Jelentős lazítást mutat a 2017-es költségvetési javaslat

A tavalyi konvergencia programban és az MNB márciusi Inflációs jelentésben is várt csökkenő hiánypályához képest jelentős lazítást tervez a kormány a jövő évi költségvetésben - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közzétett költségvetési jelentésében.
2016. 06. 06. 13:00
Megosztás:

Emelkedett a Sentix eurózónás befektetői hangulatindexe

Hathavi csúcspontra emelkedett a Sentix berlini gazdaságkutató intézet eurózónában mért befektetői hangulatindexe júniusban, és értéke jóval meghaladta az elemzői várakozásokat.
2016. 06. 06. 12:40
Megosztás:

Ukrajna a nyáron megkaphatja a következő IMF-hitelrészletet

A hitelszerződés főbb kérdéseit már sikerült egyeztetnie Kijevnek és a Nemzetközi Valutalapnak (IMF), ha pedig sikerül végleges megállapodásra jutniuk, semmi akadálya annak, hogy július-augusztusban megkapja az ország a következő kölcsönrészletet - mondta David Lipton, az IMF igazgatóhelyettese az egyik ukrán televíziónak adott interjújában hétfő Kijevben.
2016. 06. 06. 12:00
Megosztás:

Elemzők szerint folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése egész évben

Folytatódik a kiskereskedelmi forgalom növekedése az év során az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, ennek okaként elsősorban a nettó reálbérek emelkedését említették.
2016. 06. 03. 13:00
Megosztás:

Stagnált az euróövezet kiskereskedelmi forgalma áprilisban

Az euróövezetben stagnált a kiskereskedelmi forgalom áprilisban az előző hónaphoz képest, az Európai Unióban viszont enyhén emelkedett.
2016. 06. 03. 12:00
Megosztás:

200% felett a biztosítók tőkeszintje

A jegybank előzetes számításai szerint a biztosítási szektor szavatolótőke-feltöltöttsége 209 százalékos, egyetlen biztosító tőkeszintje volt 100 százalék alatt, ám az első negyedévben megvalósult tőkeemelés rendezte ennek az intézménynek a helyzetét is - közölte pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.
2016. 06. 03. 11:00
Megosztás:

Erős adatok érkeznek Ausztráliából

Combosodik az ausztrál dollár, úgy néz ki a G10 országok devizái közül vezeti is a heti teljesítménytáblát.
2016. 06. 03. 10:40
Megosztás:

4,7 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom áprilisban

A kiskereskedelmi forgalom áprilisban a nyers adat szerint 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva a növekedés volumene 6,4 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslését pénteken az MTI-vel.
2016. 06. 03. 09:40
Megosztás:

Csökkentek az ipari termelői árak az EU-ban

Az Európai Unióban (EU28) 0,2 százalékkal, ezen belül az eurózónában (EA19) 0,3 százalékkal csökkentek áprilisban az ipari termelői árak az előző hónaphoz képest - közölte csütörtökön az Eurostat, az unió statisztikai hivatala.
2016. 06. 02. 12:40
Megosztás:

Emelkedtek a fogyasztói árak májusban Németországban

Májusban emelkedtek a fogyasztói árak Németországban - derült ki a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn közölt előzetes adataiból.
2016. 05. 30. 15:20
Megosztás:

Május és augusztus között történik a legtöbb káreset

A május és augusztus közötti időszakban történik a legtöbb káreset, ilyenkor fizetik ki a biztosítótársaságok a legtöbb pénzt - mondta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2016. 05. 30. 12:00
Megosztás:

Jelentős magyar részvétel az OECD legfontosabb éves rendezvényén

Jelentős magyar részvétellel kezdődik meg Párizsban kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legjelentősebb és egyúttal legnagyobb nemzetközi visszhangot kiváltó rendezvénysorozata, a miniszteri értekezlet és az azt megelőző szakpolitikai fórum, amelynek egyik alelnöki posztját 15 év után idén ismét Magyarország tölti be.
2016. 05. 30. 11:40
Megosztás:

Enyhén nőtt az üzleti bizalom Magyarországon

Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) áprilisi konjunktúra-vizsgálata szerint enyhén nőtt az üzleti bizalom az első negyedévben Magyarországon az előző negyedévhez képest.
2016. 05. 27. 15:40
Megosztás:

Csökkent a lakossági gázár, az áram viszont drágult az EU-ban

A lakossági gázár 1,7 százalékkal csökkent, az elektromos energia viszont 2,4 százalékkal drágult az Európai Unió (EU) tagállamaiban 2015 második fele és 2014 második fele között. A háztartások a 2008-as árakhoz képest 33 százalékkal fizettek többet az áramért, a gáz pedig 14 százalékkal került többe a tavalyi második fél évben - közölte az EU statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken.
2016. 05. 27. 15:20
Megosztás:

Ausztria feltehetőleg nem teljesíti az idei uniós hiánycélt az osztrák költségvetési tanács szerint

Ausztria feltehetőleg nem teljesíti az idei uniós hiánycélt, még akkor sem, ha a migránsválság miatti többletkiadás rendkívüli pénzügyi ráfordításként jelenik meg - figyelmeztetett a független osztrák költségvetési tanács pénteken.
2016. 05. 27. 15:00
Megosztás:

A Pallas Athéné alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat

A Pallas Athéné Alapítványok 830 millió forinttal növelték vagyonukat az alapítás óta eltelt kevesebb mint két év alatt, az alapítványok által közzétett 2015-re vonatkozó, könyvvizsgáló által jóváhagyott pénzügyi kimutatásaik szerint - közölték az alapítványok pénteken az MTI-vel.
2016. 05. 27. 14:20
Megosztás:

A Magyar Posta tovább növelte nyereségét 2015-ben

A Magyar Posta 2015-ben minden területen növelte eredményét, és 2014-hez képest csaknem 10 százalékkal több, 3 milliárd forintot meghaladó konszolidált adózott nyereséget ért - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
2016. 05. 27. 13:40
Megosztás: