Hírek > Németország azt csinálja, amit 5 évvel ezelőtt >

Németország azt csinálja, amit 5 évvel ezelőtt

2016.01.26 04:01
Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a migrációs kérdésben Németország most ugyanúgy akar cselekedni, mint öt éve, amikor nem félmillió, hanem ötezer bevándorló érkezett.

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, ez komoly konfliktust okoz, amelyet meg kell oldani. Elmondta, hogy szerinte integrálni kellene a nemzetállami részmegoldásokat, és nem kellene ezzel szembeállítani az uniós megoldást. Hozzátette: ha lezárnák a schengeni határokat, akkor nem lenne szükség a nemzetállami megoldásokra, de mivel még nincs uniós közös álláspont, ezért az országok a saját válaszaikat kell, hogy kialakítsák.

 

Gyarmati István szerint a kvótarendszer aláássa a schengeni megállapodást, mert ellenőrizni kellene a határokat ahhoz, hogy biztosak legyenek benne: az a menekült, akit egy adott országba küldtek a kvóta alapján, az ott is marad.

---

Vízválasztó:

Ha nincs 2 millió forintja, akkor ezt ajánljuk.

Ha viszont van 2 milliója, akkor ezzel jár jól.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák