Hírek > Egyedül hazánknak sikerült! >

Egyedül hazánknak sikerült!

2016.01.26 20:20
Pozitívan számolt be a magyar gazdaság helyzetéről és kilátásairól legfrissebb elemzésében Európa egyik legjelentősebb exporthitel-biztosítója, a francia Coface, a cég saját besorolási módszertana alapján javította Magyarország értékelését - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel, kedden.
Egyedül hazánknak sikerült!

A közleményben rámutatnak: a Coface a vizsgált országok közül egyedüliként Magyarország minősítésén javított. Kiemelték: a magyar gazdaságban 2013-ban megindult az elmozdulás egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb növekedési szerkezet irányába, az azóta rendelkezésre álló adatok igazolják, hogy ez a pozitív trend tartóssá vált.

 

Így Magyarország jó úton jár, hiszen a gazdasági növekedés szerkezete stabil és hosszú távon is fenntartható lett. A magyar reformok működnek, az államadósság folyamatosan csökken, a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt van és mérsékelt az inflációs környezet - áll a tárca közleményében.

 

A gazdasági minisztérium emlékeztet arra: a magyar gazdaság eredményeit számos nemzetközi pénzügyi intézmény, elemzőház és hitelminősítő ismerte el az elmúlt időszakban. A három nagy nemzetközi hitelminősítő tavasztól kezdi el értékelni a magyar szuverén államadósságot, először március 4-én a Moody's Investors Service változtathatja meg a jelenleg érvényben lévő, felminősítésre utaló pozitív kilátású besorolását - olvasható az NGM közleményében.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák