Hírek > Szakképzett emberekre van szükség minden szférában >

Szakképzett emberekre van szükség minden szférában

2016.01.26 21:40
A magyar gazdaság fejlődéséhez megfelelően képzett szakemberek kellenek, a kormány ezért alakította át a szakképzés intézményrendszerét - mondta a hajdú-bihari kormánymegbízott kedden, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) partnertalálkozóján.
Szakképzett emberekre van szükség minden szférában

Rácz Róbert a szakképző intézmények és a helyi vállalkozások vezetőinek fórumán felvetette, hogy az elmúlt 25-30 évben jelentősen megcsappant a szakképzés társadalmi megbecsülése, s ma már Debrecenben sincs elég "hadra fogható, jól felkészült szakember".

 

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen gazdasági alpolgármestere elmondta: megalakították a városban a foglalkoztatási paktumot, amelynek keretében 2,8 milliárd forint európai uniós közvetlen forrást fordíthatnak bér- és képzési támogatásra. Kezdeményezte az ágazat valamennyi szereplőjét tömörítő kerekasztal létrehozását Debrecenben annak érdekében, hogy "a szakképzés, beleértve a felsőfokú szakképzést is, jól, a piaci igényeknek megfelelően működjön".

 

Kapcsolódó SzámoldKi.hu kalkulátorok:
Milyen a helyesírásod? - kalkulátor
Jogosan szerezted meg a jogosítványodat?
Hányasra felelnél az általános iskolai irodalom anyagból?

 

 

 

 

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint olyan szintű oktatási program összeállítására van szükség, amely felkelti a tudásvágyat, motivációt, érdekeltséget teremt, mert a rutin megöli a versenyképességet". A kamarai vezető a közmunkások versenyszférába terelésében, a közigazgatási létszámcsökkentésben és a gazdaság strukturális átalakításában lát jelentős, több százezres szakmunkás-tartalékot.

 

Tirpák Zsolt, az összesen 8500 tanulót képző, 12 szakközép-, illetve szakiskolát tömörítő Debreceni Szakképző Centrum főigazgatója felhívta a figyelmet az esti képzésükre, ahol ingyenesen szerezhetnek második, versenyképes szakmát az érdeklődők.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák