Hírek > 2010-ben rendszerváltás volt. Ön tudott róla? >

2010-ben rendszerváltás volt. Ön tudott róla?

2016.01.28 04:02
A Magyar Liberális Párt ügyvivője szerint a Fidesz 2010-ben valójában nem kormányváltást, hanem rendszerváltást hajtott végre.
2010-ben rendszerváltás volt. Ön tudott róla?

Bodnár Zoltán a párt helyi szervezete és A Liberális Magyarországért Alapítvány által rendezett Quo vadis Magyarország? című esten szerdán Veszprémben az mondta: a Fidesz anélkül hajtott végre rendszerváltást, hogy arról a 2010-es választási kampányban akár egy mondatot is beszélt volna és anélkül, hogy erre a választóktól bármiféle felhatalmazást kapott volna.

 

Az ügyvivő úgy fogalmazott, az egész magyarországi társadalmi berendezkedésre igaznak látszik a Patyomkin-jelleg. "A kormány meglehetős erőket fordít arra a sikerpropagandára, amelynek a fő jelszava, hogy Magyarország jobban teljesít" - emelte ki.

 

Azonban - mint mondta -, nem tudni pontosan, kinél teljesít jobban az ország, de nagy előszeretettel emlegetnek néhány makrogazdasági kulcsszámot: a gazdasági növekedést, a költségvetés hiányát, a foglalkoztatottság szintjét, a fizetésimérleg-többletet. Ezek azok a számok, amelyek ezt a Patyomkin-falut építik, ahelyett, hogy a valóságot tükröznék - jelentette ki. Hozzátette, "a politikatudósok elbíbelődhetnek" azzal, mi a különbség a liberális demokrácia, az illiberális demokrácia, az autokrácia és a diktatúra között.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

De ennek nincs semmi jelentősége, mert "az, ami itt épül, egy igazi önkényuralmi rendszer" - mondta, a '80-as évek kádári diktatúrájához hasonlítva a mai állapotokat. Bodnár Zoltán arról is beszélt: a 2018-as választásokon le lehet győzni a Fideszt.

 

Azonban szerinte ehhez a demokratikus ellenzéki pártoknak 2016 végéig el kell dönteniük, hogy milyen módon indulnak, a civil szervezeteknek pedig fel kell ismerniük és belátniuk, hogy bár lehet úgy mozgalmakat, tüntetéseket csinálni, hogy onnan a politikai pártokat "elutálják", de az országgyűlési választásokon politikai pártokra lehet szavazni, ezért meg kellene békülniük velük.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák