Hírek > Önnek is ellophatták az identitását? >

Önnek is ellophatták az identitását?

2016.01.29 04:11
Tapasztalatok szerint abban az esetben, ha személyes- és banki adataink bűnözők kezére kerülnek, igen komoly problémákkal nézhetünk szembe. Ebben az esetben identitáslopásról beszélhetünk. A helyzet még súlyosabb lehet akkor, ha az identitáslopás az interneten keresztül történik, illetve adatainkat itt használják fel. Sok esetben a bűnözők arra specializálódtak, hogy kifejezetten az áldozatok bankkártyáját merítsék le, jogosulatlan internetes vásárlásokkal. Sokszor azonban az ártatlan áldozatnak is komoly kellemetlenségei adódnak az ilyen jellegű lopásokból.
Önnek is ellophatták az identitását?

Az internetes bűnözők senkire sincsenek tekintettel, sőt egyes esetekben kifejezetten keresik a kiemelkedő státuszú, jó anyagi helyzettel rendelkező áldozatokat. Erre jó példa az, hogy nemrégiben Josef Hovenjürgen (CDU) német parlamenti képviselőnek is ellopták személyes adatait. "Az eset úgy történt, hogy valaki a nevemben személyes adataimmal, de más számlázási- illetve kiszállítási címmel rendelt az Internetről javakat.

 

Az egyik esetben ez egy márkás sportcipő volt, a másik esetben pedig egy kisebb aranyplakett. A probléma - természetesen az elszenvedett anyagi kár mellett - az, hogy immáron kénytelen voltam bankomnak magyarázatot adni egy olyan ügyben, amelyben én vagyok az áldozat."

 

És Ön veszélyben van? - megtudhatja kalkulátorunk segítségével

 

Hovenjürgen továbbá azt is hozzátette, hogy habár sikerült a helyzetet a hatóságokkal és bankjával is tisztáznia, ennek ellenére kellemetlenségei adódtak, hisz a hitelminősítő intézet mai napig sem javította hibáját. "Így egy olyan probléma állt elő, hogy egy esetleges hiteligénylés alkalmával csak sokkal kedvezőtlenebb feltételekkel tudnék hitelhez jutni. Ez egy komolyabb összeg esetében kiemelkedő pluszterheket jelenthet." A német parlamenti képviselő szerint a hitelkártyatulajdonosok védelmét tovább kellene erősíteni, hisz a rendszer nem tökéletes. Hovenjürgen szerint a bankoknak és hitelintézeteknek kiemelten kellene figyelniük arra, hogy ne teljesítsenek olyan kifizetéseket, amelyek megváltozott számlázási- illetve kiszállítási címek felé irányulnak, csak abban az esetben ha ezt a számlatulajdonos kéri és személyazonosságát leellenőrizték.

 

Hovenjürgen szerint: "az identitáslopások esetében a hitelintézeteknek van a legnagyobb felelőssége, hisz a vásárlások során az elszenvedő alany csupán áldozat, illetve a kereskedő is csupán a megadott adatokkal dolgozik és nincs lehetősége ezeket tüzetesen átvizsgálni." "A megoldások keresése és megtalálása annál is inkább sürgető feladat, mivel az internetes bűnözők egyre kifinomultabb technikákkal dolgoznak, így a bankok és pénzintézetek jelenleg komoly lemaradásban vannak ezekkel szemben" - tette hozzá Hovenjürgen.

 

forrás: http://hu.sofortgmbh.eu/

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)