Hírek > Nemcsak pillanatnyi fellángolás volt a foglalkoztatottság növekedése >

Nemcsak pillanatnyi fellángolás volt a foglalkoztatottság növekedése

2016.01.30 12:03
Magyarországon a jövőben is fennmaradnak a hónapok óta tartó kedvező folyamatok a munkaerőpiacon, 2016-ban is csökken a munkanélküliség és növekszik a foglalkoztatottság - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Nemcsak pillanatnyi fellángolás volt a foglalkoztatottság növekedése

Felidézte, hogy hónapok óta folyamatosan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma, a versenyszférában is jelentős a foglalkoztatás, a magánszférában 2015-ben 320 ezerrel dolgoztak többen, mint 2010-ben.

 

Ön jó keres? Kalkulátorunkkal megtudhatja!
Mennyit visz haza a bruttó béréből? Kalkulátorunk segít!

 


Az államtitkár elmondta, a nagyobb városokban szinte teljes a foglalkoztatottság, ugyanakkor meg kell találni a beruházókat azokban a térségekben is, ahol a fejlődés még várat magára. Cseresnyés Péter fontosnak nevezte a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő szakképzést és felnőttképzést, a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra segítését, valamint a munkaerő mobilitásának elősegítését.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák