Hírek > Bombasztikusat nőtt tavaly a Huawei fogyasztói üzletága >

Bombasztikusat nőtt tavaly a Huawei fogyasztói üzletága

2016.01.29 22:41
A Huawei fogyasztói üzletága 86 százalékkal növelte forgalmát tavaly Magyarországon - jelentette be a Huawei legújabb okostelefon csúcsmodelljének magyarországi bemutatója alkalmából Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. üzletág vezetője.
Bombasztikusat nőtt tavaly a Huawei fogyasztói üzletága

A GfK Piackutató Intézet felmérését idézve Seth Wang elmondta, hogy a Huawei piaci részesedése is jelentősen nőtt tavaly a magyarországi fogyasztói piacon: darabszámban elérte a 7 százalékot, szemben a 2014-es 4,4 százalékkal. "2015 decemberében már minden tizedik Magyarországon eladott okostelefon Huawei termék volt" - tette hozzá.

 

"A Huawei folytatja közép- és felsőkategóriás termékekre fókuszáló stratégiáját 2016-ban is" - jelentette be az üzletág igazgatója, hangsúlyozva, hogy ezzel összhangban a Huawei Magyarország célja, hogy továbbra is a hazai okostelefon piac meghatározó szereplője legyen és megduplázza piaci részesedését a következő évben.

 

A cég, amely tavaly ünnepelte magyarországi jelenlétének tizedik évfordulóját, mostanra közvetve több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon és közel 600 beszállítóval áll kapcsolatban.

 

A vállalat eddig 200 millió eurót, mintegy 65 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra, ezzel a második legnagyobb kínai befektetőnek számít az országban. Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat 2015-ös adatai szerint a Huawei fogyasztói üzletága 7,4 százalékos világpiaci részesedéssel a harmadik legnagyobb volt az okostelefon gyártók rangsorában.

 

Eladásait tavaly a világpiacon 44,3 százalékkal növelte a kínai vállalat és ezzel negyedikként csatlakozhatott az évi 100 milliónál több mobiltelefont értékesítő gyártók exkluzív klubjába, a Nokia, az Apple és a Samsung mellé.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák