Hírek > Tenyész- és versenylovakat szállítanak Magyarországról Kínába >

Tenyész- és versenylovakat szállítanak Magyarországról Kínába

2016.01.30 01:22
Elindult Kínába az a kilenc ló - három mén és hat kanca - pénteken Frankfurton keresztül Kínába, amelyek az első Magyarországról szállított tenyész- és versenylovak lesznek a távolkeleti országban.
Tenyész- és versenylovakat szállítanak Magyarországról Kínába

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteki közleménye szerint további kínai lóvávásárlásra is számítani lehet, főként, ha az első szállítás tapasztalatai alapján a kínai hatóságok könnyítenek a szállítási feltéteken.

 

A szállítást megelőző 30 napot a lovak karanténban töltötték, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő, Dóra-majori telepén. Megérkezésük után Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot a kilenc állat - áll a közleményben.

 

Az FM korábbi közleménye szerint a kínai hatóságok először 2015 januárjában látogattak Magyarországra az élőállat-export létrejötte érdekében, tavaly novemberben pedig már a lóexporttal kapcsolatos ellenőrzések elvégzésére egy kínai hatósági állatorvos érkezett az országba. A szakember másfél hónapos magyarországi tartózkodása alatt részt vett a lovak és a karantén helyszínének kiválasztásában, az állatorvosi vizsgálatokon és a laboreredmények kiértékelésében is.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák