Hírek > Ez kellett az otthonteremtési programhoz >

Ez kellett az otthonteremtési programhoz

2016.02.01 22:43
Az előző évek stabil költségvetése és kiszámítható gazdaságpolitikája lehetővé tette, hogy 2016-ban a kormány otthonteremtési programot indítson - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Ez kellett az otthonteremtési programhoz

Hozzátette: ennek egyik része a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), illetve az első házasok kedvezménye, amit havi ötezer forint és adókedvezmény formájában lehet igénybe venni. Kifejtette: a családi otthonteremtési program a jelenlegi jogszabályok alapján három pilléren nyugszik.

 

Kapcsolódó kalkulátorok a SzámoldKi.hu jóvoltából:
- Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kalkulátor
 Ingatlan vásárlás illetéke kalkulátor

 

 

 

Az egyik a családok otthonteremtési kedvezménye, a másik az áfához kötődő kedvezmények, új lakásvásárlásnál 27 százalékról 5 százalékra csökkent az áfa mértéke, saját használatra épülő lakásnál az építéshez, telekvásárláshoz, szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó számla értékének az áfatartalmát tudják vissza igényelni maximum 5 millió forint értékig.

 

A harmadik elem a kamattámogatott hitel, amely maximum 10 millió forint értékben 25 éves kamatperiódusra, 3 százalékos állami kamattámogatással tudják felvenni a hitelt az erre jogosultak. A feltételeket két új jogszabályban rögzítik, amelyek várhatóan egy hónapon belül megszületnek a kormány döntésétől függően - tette hozzá az államtitkár.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák