Hírek > Szép, szép, de akkor most csak a számviteli törvény 'játszik' a Raiffeisen-nel? >

Szép, szép, de akkor most csak a számviteli törvény 'játszik' a Raiffeisen-nel?

2016.02.02 21:02
A Raiffeisen tegnap este váratlanul közzétette 2105-ös eredményét. A bank meglepetésre 383 millió eurós profitot mutatott fel, ami meghaladja a 118 millió eurós piaci konszenzust és kedvezőbb a cég saját előrejelzésénél is, ami nulla körüli, de pozitív eredményt jelzett előre.
Szép, szép, de akkor most csak a számviteli törvény 'játszik' a Raiffeisen-nel?

A rendkívül jó eredmény főleg számviteli tényezőknek köszönhető, és ezeket figyelembe véve már nem csillog annyira szépen a Raiffeisen eredménye. Egyrészt a 2014-es eredmény terhére visszamenőleg 124,1 millió eurót könyveltek el, főként goodwill leírásként.

 

Másrészt mindössze 90 millió eurós átalakítási költséget számoltak el, míg korábban 500-550 millió eurós költséggel kalkuláltak, így ezek nagy része valószínűleg 2016-ban fog jelentkezni.

 

A várakozásoknak megfelelően a társaság nem javasol osztalék kifizetést a 2015-ös eredmény után. A CET1 tőkemegfelelés 11,5%-ra emelkedett az előző negyedév végi 10,8%-ról, ami kimondottan pozitív fejlemény, ennek hátterében valószínűleg az RWA állomány csökkenése áll.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák