Hírek > Itt vannak a részletek az OTP - AXA ügyletről >

Itt vannak a részletek az OTP - AXA ügyletről

2016.02.03 08:40
Az AXA Bank Europe SA és az OTP Bank megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról. Az üzletág átruházás magában foglalja az AXA Bank lakossági hitel és megtakarítási, valamint vállalati területét, illetve a bank alkalmazottainak átvételét - értesült a ProfitLine.hu.
Itt vannak a részletek az OTP - AXA ügyletről

A lakossági fókuszú AXA Bank 2009 óta van jelen Magyarországon. Az AXA Bank innovatív online banki szolgáltatásokat nyújt, és elsősorban a jelzáloghitelezés terén tekinthető erősnek a hazai piacon. Az OTP Bank jelzáloghitel állománya az üzletág átvételével közel negyedével fog nőni. Az OTP Bank évek óta kiemelkedően fontosnak tartja, hogy növelni tudja hitelezési aktivitását a magyar piacon, így a menedzsment stratégiájának megfelelően logikus lépés az AXA Bank üzletágának megvásárlása melletti döntés.

 

A menedzsment várakozásai szerint mind a piaci, mind a támogatási környezet hitelkereslet élénkülése irányba mutat. „Az elmúlt években a bank stratégiájának megfelelően számos országban – köztük Magyarországon is – vizsgáltuk az akvizíciós lehetőségeket, melynek eredményeképpen több országban is bankvásárlással növeltünk piaci jelenlétünket. A mostani üzletág átvételről kötött megállapodást fontos lépésnek tartjuk a magyarországi működésünk szempontjából.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy az OTP Bank komplex pénzügyi szolgáltatási kínálatában az AXA Bank ügyfelei is megtalálják az igényeikhez legjobban illeszkedő megoldásokat” – mondta el Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divíziójának vezérigazgató-helyettese. Az AXA Bank tulajdonosa, az AXA Bank Europe SA számára kiemelt szempont volt, hogy olyan partnerrel kössön megállapodást, amely a jövőben is biztosítani tudja az AXA Bank digitális megoldásokra nyitott, és a direktbankolás iránt elkötelezett ügyfelei számára az általuk megszokott, innovatív pénzügyi megoldásokat és magas színvonalú kiszolgálást.

 

A tranzakcióval összefüggésben az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendője nincsen. Jelenleg a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak. A tranzakció lezárásáig az AXA Bank az eddigiekben megszokott magas színvonalon szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit, akik az eddigiekben is használt csatornákon, változatlan módon intézhetik bankügyeiket.

 

„Terveink szerint valamennyi hatósági engedély birtokában a tranzakció lezárását követően idén év végén zárulhat le az integrációs folyamat” – mondta Wolf László. Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA mindent elkövet a zökkenőmentes váltás érdekében. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem kívánják nyilvánosságra hozni.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák