Hírek > Politikusi vagyonnyilatkozatok - kinek van a legtöbb ingatlana és értékpapírja? >

Politikusi vagyonnyilatkozatok - kinek van a legtöbb ingatlana és értékpapírja?

2016.02.05 00:16
Mind a belügyminiszter, mind az igazságügyi miniszter jelentős ingatlan- és értékpapírvagyonnal rendelkezik. A kormány tagjai közül mindössze ez a két tárcavezető nem országgyűlési képviselő, így vagyonnyilatkozatuk hétfőn a kormány honlapjára került fel.
Politikusi vagyonnyilatkozatok - kinek van a legtöbb ingatlana és értékpapírja?

Pintér Sándor belügyminiszter ingatlanvagyona nem változott tavaly óta: továbbra is tulajdonosa egy 155 négyzetméteres VII. kerületi társasházi lakásnak, míg a II. kerületben négy lakása van, amelyek egyenként 61 és 160 négyzetméter közöttiek, és egy 400 négyzetméteres háza. Megvan még csömöri kertje, ahogy sarudi ingatlanjai is. A belügyminiszter Siófokon is birtokol egy bő 200 négyzetméteres házat, és rendelkezik egy IV., egy VII. és két II. kerületi garázzsal.

 

Szihalomban is van két nyaralója, valamint egy telke, Szurdokpüspökiben számos szántója, legelője, erdője, Pásztón három másik szántója, Szigetmonostoron egy nyaralója, Bernecebarátiban egy kertje. A miniszter megtartotta 1995-ben örökölt Wartburgját.

 

Pintér Sándor továbbra is jelentős és szerteágazó értékpapír-portfólióval rendelkezik: államkötvényekben mintegy 700 ezer forintja fekszik, Állami Nyomda-részvényeinek értéke 2,3 millió forint, euró alapú magyar államkötvényben több mint 104 ezer eurót tart. Mol-részvényeinek értéke 50 ezer forint, OTP-s eurókötvényeinek összértéke 6500 euró, mintegy kétmillió forintnyi OTP-részvénye is van, az MKB-nál pedig 7,5 millió forintot és 6500 dollárt tart befektetési alapokban.

 

A miniszter OTP-számláin 6,5 millió forintot, 335 ezer eurót és 680 ezer dollárt vezetnek, míg MKB-számláin szűk egymillió forintot és csaknem 8800 eurót. Felesége nevén működő banki megbízásainak összértéke több mint 43 millió forint. A politikus mintegy 2 millió forintnyi készpénzzel is rendelkezik, és fennállnak még összesen csaknem egymilliárd forintot kitevő pénzkövetelései is. Pintér Sándornak nincs tartozása.

---

Megirigyelted a politikusok vagyonnyilatkozatát? 

Csináld meg a sajátodat, meglátod, jól fogsz szórakozni!

---

Trócsányi László igazságügyi miniszternek nem változott az ingatlanvagyona: egy budapesti, XII. kerületi, 260 négyzetméteres ház résztulajdonosa, de van a fővárosban egy 68 négyzetméteres lakása is felerészben. Surányban birtokol egy telket és egy üdülőt, és haszonélvezője még egy XII. kerületi lakásnak. Megvan még somlóvásárhelyi szőlője is. Autót már nem tüntet fel a miniszter a nyilatkozatban, korábban egy Volvója volt.

 

A BNP Paribas banknál lévő euró alapú megtakarítását több mint másfélezerrel növelte egy év alatt, csaknem 72 ezer euróra. A miniszter felerészben rendelkezik csaknem 10 millió forintnyi, valamint szűk 24 ezer eurónyi befektetéssel is. A tárcavezetőnek lakáskasszája is van, 2,3 millió forintnyi értékben. Trócsányi László egyetemi oktatásért és kutatásáért összesen csaknem havi bruttó egymillió forintot kap.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)