Hírek > Zacher és az alkoholstratégia >

Zacher és az alkoholstratégia

2016.02.05 21:27
Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.
Zacher és az alkoholstratégia

A Honvédkórház főorvosa az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, Magyarországon ilyen stratégia nincs, de nem tudni, hogy miért. Ugyanakkor butaságnak nevezte, hogy Magyarország a 10 millió absztinens országa legyen. Adatok szerint a magyarok 14 liter 96 százalékos alkoholt isznak meg évente fejenként.

 

Hozzátette: tíz év alatt nőtt 600 ezerről a mai 800 ezerre az alkoholisták száma. Közlése szerint a volt keleti-blokk országaiban, valamint a Baltikumban nő még Európában a szeszes italok fogyasztása, Franciaországban pedig a magyarhoz hasonló mértékű fogyasztás mellett alacsonyabb a halálozási ráta, mert jobb minőségű italokat fogyasztanak.

 

Kapcsolódó SzámoldKi kalkulátorok:

- Alkoholista vagyok? - nemzetközi kérdőív

- Mennyi alkoholt ihatok egy nap? - kalkulátor

- Meddig fogok élni, mennyi időm van még hátra? - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák