Hírek > Itt az USA Energetikai Információs Hivatalának olajpiaci előrejelzése >

Itt az USA Energetikai Információs Hivatalának olajpiaci előrejelzése

2016.02.09 20:25
Leginkább az OPEC kitermelése miatt, az EIA (USA Energetikai Információs Hivatala) emelte a globális olajkészletekről szóló becsléseit és további kockázatokat lát az olajár esése miatt. A kereslet csökkenése mellett ugyanis Irán és Irak növelte a kitermelését.
Itt az USA Energetikai Információs Hivatalának olajpiaci előrejelzése

A hivatal szerint a kínálat elérheti a napi 1.75 millió hordót a korábban mért 1.5 millió hordó helyett, amelyet a múlt hónapban mértek. Több felesleg is felhalmozódhat, ha az OPEC többet termel.

 

Az IEA (Nemzetközi Energia Ügynökség) ezzel együtt lejjebb vitte az olajkeresletet 2016-ban és 100.000 hordó olajjal szűkítette napi szükségletet. Így 1.2 millió hordóra lehet szükség naponta, ez jóval kevesebb mint a 2015-ös 1.6 milliós napi kereslet.

 

forrás: Tradebeat.hu


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák