Hírek > Csökkent a Hankook Tire eredménye a negyedik negyedévben >

Csökkent a Hankook Tire eredménye a negyedik negyedévben

2016.02.10 01:32
A Hankook Tire kissé alacsonyabb forgalmat és üzleti eredményt ért el 2015 negyedik negyedévében, mint egy évvel korábban, illetve az előző negyedévben - tájékoztatta a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-t kedden.

A Hankook Tire 2015 negyedik negyedévében 1614,3 milliárd won (1,273 milliárd euró) értékesítési árbevétel mellett 238,3 milliárd won (187,9 millió euró) üzemi eredményt ért el. Egy évvel korábban, 2014 negyedik negyedévében 1629,4 milliárd won volt a forgalom, és 244,3 milliárd won az üzemi eredmény. A 2015-ös harmadik negyedévben a Hankook Tire forgalma 1725,4 milliárd won, üzemi eredménye 241,7 milliárd won volt.

 

A negyedik negyedévben forgalmának 33 százalékát adó ultra-nagyteljesítményű (UHP) gumiabroncsok szegmenségben a Hankook Tire 6,4 százalékkal növelte bevételét az egy évvel korábbihoz képest - ismertetik a közleményben. A Hankook Tire célja tovább erősíteni versenyképességét az UHP gumiabroncs szegmensben, amely fontos nyereségforrás, és egyben a technológiai fejlesztés jelentős területe is számára. A dél-koreai vállalat piaci részesedésének növelésére törekszik Észak-Amerikában és Európában, elsősorban UHP és SUV gumiabroncs szegmensekben, emellett bővíteni tervezi termékválasztékát az autógyárakban eredetileg felszerelt prémium kategóriás abroncsokból.

 

A Hankook Tire amellett, hogy több vezető autógyárnak szállít eredeti abroncsokat, a világ 180 országában értékesíti termékeit, és 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte. A Hankook Tire Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A cég 885 millió eurós beruházásával a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült fel. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, és azóta is folyamatosan bővül. A cég már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, személygépkocsik, szabadidő terepjárók (SUV) és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millió darabra nőtt.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák