Hírek > Jobb kapni, mint adni! Többet kap Csehország az EU-tól, mint amennyit befizet >

Jobb kapni, mint adni! Többet kap Csehország az EU-tól, mint amennyit befizet

2016.02.09 21:34
Csehország számára kifizetődő az európai uniós tagság: Prága tavaly 151,8 milliárd koronával kapott többet Brüsszeltől, mint amennyit a közös kasszába befizetett. Az úgynevezett tiszta pozíció így tavaly volt a legmagasabb 2004, az ország EU-ba lépése óta - közölte a cseh pénzügyminisztérium kedden Prágában.

A tárca által közölt kimutatásból kitűnik, hogy Csehország tavaly 193,7 milliárd koronát kapott az uniós költségvetésből, míg a befizetés értéke 41,9 milliárd koronát tett ki. A strukturális és a kohéziós alapokból a csehek 157, 4 milliárd koronát szereztek, a közös agráralapból 31 milliárd koronát. A 2004-es csatlakozás óta a Cseh Köztársaság összesen 429,2 milliárd koronát fizetett be a közös brüsszeli kasszába, míg abból 990,4 milliárd koronát kapott. A nettó különbség tehát 561,2 milliárd korona Csehország javára.

 

A nettó nyereség szempontjából a tavalyi év messze a legsikeresebb volt: tavaly már 151,8 milliárd koronát tett ki, míg a második legsikeresebb évben, 2013-ban 84,8 milliárd koronára rúgott ez az összeg - mutatott rá a cseh pénzügyminisztérium. (1 cseh korona 11,4 forint)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák