Hírek > Nem nyugszanak a Deutsche Bank kötvényesei és részvényesei sem >

Nem nyugszanak a Deutsche Bank kötvényesei és részvényesei sem

2016.02.10 12:15
Nem sikerült a bank vezetőségének szóbeli intervencióval stabilizálnia a Deutsche Bank részvényeinek és kötvényeinek árfolyamát, így a Bloomberg értesülései szerint most egy több milliárd eurós kötvény visszavásárlási programot készítenek elő - írja mai kommentárjában az ERSTE.

A program a senior kötvénysorozatokat fogja érinteni, amiből összesen 50 milliárd euró névértékű van kint a piacon. A program nem terjed ki a tőkévé konvertálható CoCo finanszírozási struktúrákra. A hír megjelenése előtt a bank nemfizetési kockázatát jelző 5 éves CDS felár 230 bázispontra emelkedett a korábbi 200 bázispontról és az év eleji 100 bázispontról.

 

Mivel a kötvények visszavásárlása névérték alatt történik, így az pozitív a tőkére nézve, és a tőkemegfelelés növekedését eredményezi. A magasabb tőkemegfelelés csökkenti a CoCo kötvények átkonvertálásának kockázatát és a részvények hígulási kockázatát is, így a sikeres program egyszerre stabilizálhatja a kötvények és a részvények piacát. Ugyanakkor a kötvény visszavásárlás mérlegfőösszeg szűkítő, így a jövőbeli üzleti és növekedési lehelőségekre negatívan hat vissza.


A hír kapcsán a DB részvényei nagy emelkedésbe csaptak ma

 

Deutsche Bank share priceÉs erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák