Hírek > Külföldi sajtó Magyarországról - Ausztria is Orbánt 'másolja' >

Külföldi sajtó Magyarországról - Ausztria is Orbánt 'másolja'

2016.02.11 04:05
A Der Standard című osztrák lap online kiadásának kommentárja szerint Ausztria tudatosan átveszi a magyar autokrata Orbán Viktor politikai stratégiáját, aki Közép-Európát a Balkánig le szeretné zárni.
Külföldi sajtó Magyarországról - Ausztria is Orbánt 'másolja'

Putyin és Orbán készséges segédmunkásai című írásában a szerző, Hans Rauscher úgy véli, hogy elsősorban Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter követi a magyar kormányfő koncepcióját. A magyar miniszterelnök sikeresen lezárta Szerbiával közös határát, ezzel tűzvonalba állítva Horvátországot és Szlovéniát, és Kurz most úgy véli, hogy a macedón-görög határszakasznál ugyanezt meg lehet tenni - olvasható a cikkben.

 

A szerző szerint azonban az Orbán-Kurz féle megoldástervezet, vagyis Görögország Macedóniával közös északi határszakaszának lezárása esetén a Törökországgal kötött visszafogadási szerződés hiányában továbbra is áramolnának a menekültek a görög szigetekre, így Görögország "elbukna". A szerző szerint a kereszténydemokraták különutas politikájukkal az Európa-ellenes Orbán és Putyin kezére játszanak.

 

Kora reggeli kalkulátor ajánlatunk:

Mit álmodtál és mi annak a jelentése? - kalkulátor

Gyógynövény kalkulátor - írd be a bajod, megmondjuk mi jó rá!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák