Hírek > Van értelme egy 'új MALÉV'-et csinálni? >

Van értelme egy 'új MALÉV'-et csinálni?

2016.02.11 20:01
Lehet létjogosultsága egy új magyar nemzeti légitársaságnak a Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének elnöke szerint.

Demeter Csaba az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában elmondta, Magyarországnak sok balkáni országba nincs közvetlen légi járata. Az egyesületi elnök úgy fogalmazott, hogy Magyarországon a fapados társaságok uralják a légiközlekedést, amelyek nem az ország érdekeivel foglalkoznak, hanem a saját üzleti szempontjaikkal. Azt keresik, hogy hol tudják megtölteni a repülőgépeket, és ha egy területen nem jönnek be a számításaik, akkor bezárják az ottani bázisaikat.

 

Demeter Csaba emlékeztetett arra, hogy Budapest korábban elosztó szerepet töltött be a légi közlekedésben: a Malév "ráhordta" az utasokat a nagyobb járatokra. A fapados struktúrában ezzel szemben közvetlenül szállítják az embereket az egyik pontból a másikba, a menetrendek nincsenek összehangolva, így nehézkes a továbbutazás. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Malév leállása óta drasztikusan átalakult a piac, és megváltoztak az utazási szokások.

 

Bécs átvette Budapest korábbi szerepét, az emberek pedig hozzászoktak a csökkentett szolgáltatáshoz, ezért nagyon komolyan meg kell vizsgálni egy új magyar nemzeti légitársaság létrehozásának lehetőségeit. Azt is megemlítette, hogy a Malév pilótáinak mintegy 95 százaléka el tudott helyezkedni külföldön, és ők kezdetben biztosan kételkednének az új légitársaságban.

 

Kalkulátorainkból ajánljuk:

Fix számokkal lottózol? Most megtudhatod, hogy nyertél volna-e valaha!


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák