Hírek > Tavaly 3,7 százalékkal nőtt a román gazdaság >

Tavaly 3,7 százalékkal nőtt a román gazdaság

2016.02.14 07:12
Tavaly 3,7 százalékkal nőtt a román bruttó hazai termék (GDP) az előző évhez mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A tavalyi utolsó negyedévben a GDP 1,1 százalékkal bővült az előző negyedévihez képest. Éves összevetésben a negyedik negyedévi GDP-bővülés 3,7 százalékos volt az előző évi utolsó három havihoz képest. A statisztikai intézet felülvizsgálta a szezonális és naptárhatással kiigazított adatokat, így a román gazdaság az előző negyedévekhez mérten a tavalyi első negyedévben 1,3 százalékkal nőtt, a második negyedévben 0,2 százalékkal csökkent, a harmadik negyedévben 1,5 százalékkal bővült.

 

Az elmúlt három évben 3 százalékkal vagy ennél nagyobb mértékben bővült a román gazdaság. 2013-ban 3,5 százalékos volt a növekedési ütem, 2014-ben pedig 3 százalékos. Az idén a román kormány 4,1 százalékos, míg az Európai Bizottság (EB) 4,2 százalékos román GDP-növekedéssel számol, az államháztartási hiányt 2,9 százalékra tervezték.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák